25.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Με αγάπη: Σύλλογος “Η Πίστη”

Ο Σύλλογος “Η Πίστη” δημιουργήθηκε στις αρχές του 1993, από γονείς παιδιών που νοσούσαν από λευχαιμία με σκοπό να βοηθήσουν και να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες σε οικογένειες οι οποίες βρίσκονται στην ίδια θέση.

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά νοσούν από λευχαιμία.

Από αυτά το 80% μπορεί να θεραπευτεί ακολουθώντας κατάλληλη θεραπεία.

Έχοντας σαν πρότυπα τα ειδικά κέντρα νοσηλείας του εξωτερικού, βάσει των οποίων ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος σε ποσοστό άνω του 80%, αγωνίζονται να προσεγγίσουν αυτό το ποσοστό  στηρίζοντας το δύσκολο έργο των ιατρών, εξασφαλίζοντας όμως παράλληλα αποτελεσματικές και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Σύλλογος Η Πίστη

Σκοπός του Συλλόγου

 • Η δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.
 • Η υποβοήθηση του έργου των ιατρών και των νοσηλευτριών και του λοιπού προσωπικού των Αιματολογικών – Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
 • Η προώθηση της ιατρικής επιστήμης, σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κλπ).
 • Ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών, με παιδί που πάσχει από καρκίνο.
 • Η κάλυψη εξωνοσοκομειακών εξετάσεων όπως σπινθηρογραφήματα, ακτινοθεραπείες, pet scan κα.

Σύλλογος Η Πίστη

Ο Σύλλογος Η Πίστη και το έργο του

 • Ομάδες ψυχολογικής στήριξης των γονιών σε 24ωρη βάση.
 • Αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων.
 • Οργάνωση ομάδας αιμοδοσίας, για κάλυψη εκτάκτων αναγκών των κλινικών του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών (ΚΕΘ) και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
 • Επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων των παιδιών και παροχή κάθε δυνατού μέσου, για την σωματική και ψυχική τους ανακούφιση.
 • Οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων (με κουκλοθέατρο, ταχυδακτυλουργό, clown, κλπ) σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Αγορά εξοπλισμού και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών (TV, video, κασετόφωνα, ψυγεία, κλπ), των δωματίων νοσηλείας.
 • Εξασφάλιση υλικού εργασιοθεραπείας και παιχνιδιών για όλα τα παιδιά.
 • Οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης.
 • Έκδοση ιστοριών των παιδιών που νοσηλεύονται στις κλινικές.
 • Συμβολή στον εξοπλισμό των κλινικών με επιστημονικά όργανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας όπως, ειδικά πιεσόμετρα, δοσομετρητές φαρμάκων, συσκευές ρυθμιζόμενης παροχής οξυγόνου, υγρασίας κλπ.

Ο Σύλλογος Η Πίστη και το προσωπικό του

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, έχουμε προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό και πιο συγκεκριμένα: το γραφείο του Συλλόγου μας εδραιώνεται από μία γραμματέα, έναν εξωτερικό υπάλληλο και έναν λογιστή. Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, έχουμε προσλάβει τρεις ψυχολόγους, μία εργοθεραπεύτρια και μία κοινωνική λειτουργό. Η ομάδα αυτή απασχολείται και στις τρεις κλινικές του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία» σε καθημερινή βάση.

Το προσωπικό της ΠΙΣΤΗΣ πλαισιώνεται δυναμικά από ένα σύνολο αξιόλογων εθελοντών οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στο έργο του Συλλόγου.

Με μια κλήση στο 19818 μπορούμε να ενισχύσουμε το έργο του Συλλόγου.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το σάιτ για να βρείτε περισσοτερες πληροφοριες: www.pisti.gr

Σύλλογος “Η Πίστη”

Νίκου Ξυλούρη 7-9 & Αγίας Λαύρας, Ζωγράφου ΤΚ: 15773

Τηλ.: 210 7486880, Fax: 210 7488961, Email: [email protected]

Δείτε επίσης: Με Αγάπη για τον Σύλλογο “Η ΠΙΣΤΗ” που μάχεται δυνατά για τα παιδιά

Μαρί Κωνσταντάτου
Η Μαρί Κωνσταντάτου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός της κοινωνικής εκπομπής "με αγάπη" που προβλήθηκε για 10 χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση κι έδωσε φωνή σε ιδρύματα και εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα μας με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Μέσα από το youfly.com, στην κατηγορία "Με αγάπη", ενημερώνει για θέματα που αφορούν στο παιδί, τον άνθρωπο, τα ζώα, τη φύση αλλά και για οτιδήποτε χρειάζεται την προσοχή ή τη βοήθειά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
52,085ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,121ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,815ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ