Breaking News
Ζητούμε τη βοήθειά σας για να αγκαλιάσουμε τις πιο ευάλωτες οικογένειες, που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτροδότηση, με στόχο να άρουμε τους αποκλεισμούς

Με Αγάπη… για το Φιλανθρωπικό Σωματείο “Οι Φίλοι του Παιδιού”

Οι Φίλοι του Παιδιού σας χρειάζονται!

Οι οικογένειες που απευθύνονται στο Φιλανθρωπικό Σωματείο “Οι Φίλοι του Παιδιού” είναι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (με λιγότερα από 8.000€/ετήσιο οικογενειακό εισόδημα) και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη βασικών τους αναγκών.

Ζητούμε τη βοήθειά σας για να αγκαλιάσουμε τις πιο ευάλωτες από αυτές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτροδότηση, με στόχο να άρουμε τους αποκλεισμούς που επιφέρει αυτή η μορφή φτώχειας.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σημαίνει πως τα παιδιά μένουν στο σκοτάδι.  Δεν έχουν ζεστό νερό να πλυθούν. Δεν μπορούν να διαβάσουν και να συνδεθούν με το σχολείο τους. Κυρίως όμως σημαίνει, πως δεν έχουν τρόφιμα κι όταν αυτά υπάρχουν στο τραπέζι τους, το φαγητό, είναι πάντα κρύο.

Εδώ μπορείτε με ένα κλικ να στηρίξετε αυτή μας την εκστρατεία συλλογικής χρηματοδότησης. 

Μαζί ας κρατήσουμε φωτεινό το σπίτι και την καθημερινότητα αυτών των παιδιών και ας απαλύνουμε την αγωνίας τους. Ας τους αναγνωρίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα τους, να ζήσουν σαν παιδιά!

https://www.supportmazi.gr/filoitoupediou

Το Φιλανθρωπικό Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» δημιουργήθηκε το 1987 με σκοπό να προσφέρει σε παιδιά απόρων οικογενειών τα απαραίτητα εφόδια για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Στα 33 χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε περισσότερα από 14.400 παιδιά σε 6.400 οικογένειες.

Η φτώχεια επιδρά πολύ αρνητικά στη διαμόρφωση των μελλοντικών προοπτικών των παιδιών αυτών και τους στερεί ευκαιρίες αυτονόητες για τους συνομηλίκους τους. Βιώνουν μια ελλειμματική παιδική ηλικία η οποία τα οδηγεί στο να γίνουν περιθωριοποιημένοι ενήλικες.

Σκοπός των «Φίλων του Παιδιού» είναι να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο της φτώχειας και να δώσουν τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει.

Με αυτό σαν οδηγό προσφέρουν πολύπλευρη στήριξη: Υλοποιούν πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, καλύπτουν ενοίκια, πληρώνουν λογαριασμούς και έτσι βοηθούν τις οικογένειες να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους δυσκολίες. Από το 2007 λειτουργούν πρότυπο, σύγχρονο Παιδικό Σταθμό στον οποίο γίνεται σημαντικό έργο για να βοηθήσουν τους γονείς να βρουν δουλειά και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα εφαρμόζουν πλούσιο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για να στηρίξουν τα παιδιά στο σχολείο και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Τέλος υλοποιούν πρόγραμμα ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης προκειμένου οι γονείς να εκπαιδευτούν, να ενδυναμωθούν και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις ανάγκες τους κυρίως σε σχέση με την ορθή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Και όλα αυτά με σκοπό τα παιδιά αυτά να γίνουν υγιείς και δημιουργικοί ενήλικες.

σωματείο οι φίλοι του παιδιού

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

About Μαρί Κωνσταντάτου

Μαρί Κωνσταντάτου
Η Μαρί Κωνσταντάτου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός της κοινωνικής εκπομπής "με αγάπη" που προβλήθηκε για 10 χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση κι έδωσε φωνή σε ιδρύματα και εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα μας με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Μέσα από το youfly.com, στην κατηγορία "Με αγάπη", ενημερώνει για θέματα που αφορούν στο παιδί, τον άνθρωπο, τα ζώα, τη φύση αλλά και για οτιδήποτε χρειάζεται την προσοχή ή τη βοήθειά μας.

Δείτε Επίσης

γίνονται ασπίδα προστασίας για τα δικαιώματα των Παιδιών

Με αγάπη: 20/11 Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» & οι Έλληνες Πρόσκοποι γίνονται ασπίδα προστασίας για τα δικαιώματα των Παιδιών στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 20 Νοεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *