13.3 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ίδρυμα Ωνάση: Αναβάθμιση υποδομών στην Ακρόπολη

Οι υποδομές στην Ακρόπολη αναβαθμίστηκαν με δωρεά που έκανε το Ίδρυμα Ωνάση, έτσι ώστε το σύμβολο της Δημοκρατίας να είναι προσβάσιμο για όλους.
Να δούμε ξανά την Ακρόπολη. Καλύτερα. Περισσότεροι.

Ακρόπολη Ίδρυμα Ωνάση

Ακρόπολη

Η Ακρόπολη, συνώνυμη της δημοκρατίας και όλων των επιτευγμάτων που έχουν συμβεί στο όνομά της, γίνεται ο φάρος που μας φωτίζει και δείχνει τον δρόμο για μια κοινωνία που εμπνέεται και εμπνέει τους πολίτες μέσα στους αιώνες. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παραδόθηκαν από την Πολιτεία οι αναβαθμισμένες υποδομές στον Ιερό Βράχο για άτομα με κινητικές δυσκολίες, με δωρεά και υλοποίηση του Ιδρύματος Ωνάση. Μία συμβολική κίνηση στο μνημείο με τον μεγαλύτερο συμβολισμό, που τονίζει τη σημασία των ίσων ευκαιριών σε όλους.

Ακρόπολη Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση αναβαθμίζει τις υποδομές στην Ακρόπολη

Μετά την παράδοση του νέου φωτισμού του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης στο τέλος Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Ωνάση στέκεται και πάλι αρωγός στην Πολιτεία. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραδίδουν ένα ακόμα σπουδαίο έργο υποδομής. Ένα ολιστικής προσέγγισης έργο, που περιλαμβάνει

  • έναν υπερσύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς
  • ουσιαστική αναβάθμιση στις τις δύο υφιστάμενες διαδρομές ΑμεΑ
  • καθώς και δύο τελευταίας τεχνολογίας golf-carts που θα λειτουργούν υποστηρικτικά στις ανάγκες των επισκεπτών με κινητικές δυσλειτουργίες.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση:
«Στην Ακρόπολη προβάλλονται οι αξίες στις οποίες πιστεύει το Ίδρυμα Ωνάση: ο σεβασμός της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο εκδημοκρατισμός της γνώσης. Η ελεύθερη πρόσβαση όλων στον πολιτισμό. Οι διαδρομές ατόμων με κινητικές δυσλειτουργίες κάθε είδους, όπως και ο λειτουργικός ανελκυστήρας πλαγιάς, έργα τα οποία αναλάβαμε σε συνεργασία με την Πολιτεία, είναι ο κατάλληλος συμβολισμός σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερο φως. Όπως αυτό που εκπέμπει ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης.»

ασανσερ ακροπολη

Ανελκυστήρας πλαγιάς

Ο νέος υπερσύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς κατασκευάστηκε από τη διεθνώς αναγνωρισμένη ιταλική εταιρεία Maspero Elevatori και πιστοποιείται από την TÜV Hellas (TÜV Nord). Με τεχνολογία αιχμής, άρτιος αισθητικά και λειτουργικά, προσφέρει άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια, εξασφαλίζοντας την εύκολη μετακίνηση προς και από τον Ιερό Βράχο. Πρότυπος και μοναδικός στην κατηγορία του παγκοσμίως, ο νέος ανελκυστήρας της Ακρόπολης είναι ο μόνος που η μεταβλητή γωνία του πλησιάζει την ορθή. Ενώ η περιμετρική γυάλινη επένδυσή του προσφέρει μια μοναδική πανοραμική θέα.

Ακρόπολη Ίδρυμα Ωνάση

Το έργο συμπληρώνουν οι δύο ειδικές διαδρομές για ΑμεΑ. Ξεκινούν από την επάνω έξοδο του ανελκυστήρα πλαγιάς. Εκτείνονται μπροστά από τα Προπύλαια και φθάνουν μέχρι τη Νότια Κλιτύ, αποκαθιστώντας τις αρχαίες χαράξεις της οδού των Παναθηναίων. Με απόλυτο σεβασμό στο μνημείο, όλο το εγχείρημα βασίστηκε σε μέρος ειδικής μελέτης για την αποκατάσταση των εδαφών του χώρου, η οποία εκπονήθηκε από τον ακαδημαϊκό και Προέδρο της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, κ. Μανόλη Κορρέ.

ειδικεσ διαδρομεσ για αμεα

Στόχος της αναβάθμισης

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων πραγματοποιήθηκαν με στόχο να γίνει προσβάσιμος σε ανθρώπους κάθε ηλικίας από όλο τον κόσμο ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. Και, ταυτοχρόνως, να είναι εγγυημένη η απόλυτη ασφάλεια και προστασία του μνημείου, καθώς σε όλη τη διάρκεια των εργασιών υπήρχε ομάδα επιβλέποντων αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η παράδοση των έργων έγινε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και του Προέδρου της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Μανόλη Κορρέ, ο οποίος και ξενάγησε τον Πρωθυπουργό στον Ιερό Βράχο.

ασανσερ ακροπολη

Αναβαθμίστηκαν οι υποδομές στην Ακρόπολη με δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση

O πολιτισμός αφορά την κοινωνία στο σύνολό της. Αλλάζοντας την πόλη, αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι. Για το Ίδρυμα Ωνάση, η ίση πρόσβαση, τα ίσα δικαιώματα και η Δημοκρατία είναι θέματα πολιτισμού και παιδείας. Έτσι το Ίδρυμα με χαρά στάθηκε αρωγός στην πρόσκληση της Πολιτείας τόσο για τον φωτισμό όσο και για τις υποδομές ΑμεΑ.

Δείτε εδώ το βίντεο από την προετοιμασία και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής: 

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.onassis.org/el/news/symbol-democracy-brighter-and-more-accessible-all

Δείτε επίσης:

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ