14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σινεμά: Τα μέτρα βελτιώνονται – Ανοίγουν με πληρότητα 70% και χωρίς διάλειμμα

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τα θερινά σινεμά τα οποία ανοίγουν επισήμως τις πόρτες τους για το κοινό από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου βάσει νέων υγειονομικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, έπειτα από τηλεδιάσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού με εκπροσώπους της Ένωσης Αιθουσαρχών, αποφασίστηκαν οι νέοι κανόνες λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων.

Σινεμά: 70% πληρότητα και χωρίς διάλειμμα

Οι διαπραγματεύσεις οδήγησαν σε 70% πληρότητα (και όχι 40% όπως είχε ειπωθεί αρχικά), χωρίς μείωση του εισιτηρίου, όχι διάλειμμα (για να αποφεύγεται ο συνωστισμός), αλλά με κανονική λειτουργία του κυλικείου. Ανά δύο θέσεις θα υπάρχει και μία κενή, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ή για παρέα, όπου θα μπορούν να κάθονται όλοι μαζί.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Αιθουσαρχών έχει θέσει τρία καίρια αιτήματα προς το Υπουργείο Πολιτισμού τα οποία είναι: μείωση του ΦΠΑ στο 6%, διατήρηση της μείωσης ενοικίου στο 60% για όλο το χρόνο, αλλά και καταπολέμηση των παράνομων αυτοσχέδιων σινεμά, ώστε να μπορέσουν οι αίθουσες να γίνουν πιο βιώσιμες.


Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα θερινά σινεμά, είναι η νέα πραγματικότητα των drive in που αρχίζει να ανθίζει, σε συνδυασμό με τις πολλές δωρεάν δράσεις των Δήμων…

Κωνσταντίνα Μπιτζήλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ YOUFLY.COM ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ