12.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Όρκος: Οι ηθοποιοί και η υπόθεση της σειράς της ΕΡΤ

Άρχισαν τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ «Ο όρκος», σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, και σας δίνουμε μια μικρή… γεύση από τις πρώτες φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συγκλονιστικής ιστορίας, που με την καταιγιστική δράση και την ανατρεπτική αστυνομική πλοκή της θα καθηλώσει τους τηλεθεατές στην ΕΡΤ1, τη νέα χρονιά. Ας δούμε αναλυτικά την υπόθεση και τους χαρακτήρες που θα ενσαρκώσουν οι μοναδικοί ηθοποιοί στη σειρά «Ο Όρκος».

Στις πρώτες φωτογραφίες η κάμερα παρακολουθεί το πρωταγωνιστικό ζευγάρι σε στιγμές στο υπέροχο σπίτι τους που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο. Τα γυρίσματα της νέας δραματικής, αστυνομικής, ιατρικής σειράς, μεγάλο μέρος των οποίων πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, καταγράφει τη ζωή του Άγγελου Ράπτη (Γιάννη Στάνκογλου), ενός καταξιωμένου γενικού χειρουργού, του οποίου η ζωή ανατρέπεται με δραματικό τρόπο μέσα σ’ ένα βράδυ.

Στα γυρίσματα της σειράς όρκος

Η υπόθεση της σειράς

Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σαριάβα).

Οι ηθοποιοί στο κρεβάτι της σειράς όρκος

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο και παραιτείται…

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Λουΐζα (Αντριάνα Αντρέοβιτς) είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να υλοποιήσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Η Παπαχαραλάμπους κι ο Στάνκογλου στη σειρά Όρκος

Ο Άγγελος, ο οποίος έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος.

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Ιωσήφ Πολυζωίδης), η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

Ποιοι ηθοποιοί θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας την καθηλωτική υπόθεση της σειράς «Ο Όρκος». Ας τους γνωρίσουμε!

Οι ηθοποιοί της σειράς Όρκος

Οι ηθοποιοί κι οι χαρακτήρες της σειράς «Όρκος»

Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου)

Ίσως ο καλύτερος γενικός χειρουργός. Ο γοητευτικός, αλαζόνας και υπερόπτης επιστήμονας που ζούσε την τέλεια ζωή μέχρι η ζωή να του πάρει πίσω όσα απλόχερα του χάρισε. Μηδενίζει και απομονώνεται. Αλλά η ζωή τον καλεί πίσω στον δρόμο, προκειμένου να ανακαλύψει αν ο θάνατος της γυναίκας του και της κόρης του ήταν ατύχημα ή φόνος. Το ταξίδι του στον δρόμο θα κάνει τον αποστειρωμένο γιατρό να βρει την αλήθεια για την οικογένειά του, τον εαυτό του και την Ιατρική.

Ο Στάνκογλου στους ηθοποιούς της σειράς όρκος

Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους)

Ο συνδετικός κρίκος. Η γυναίκα που έχει επηρεάσει τις ζωές των περισσότερων ηρώων. Δικηγόρος. Σύζυγος του Άγγελου. Μητέρα της Μελίνας. Ακτιβίστρια. Η Ηρώ αναλαμβάνει μια υπόθεση εξαφάνισης και καταφέρνει να βρει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν, αλλά πεθαίνει πριν προλάβει να το κάνει γνωστό. Τώρα πια, ο Άγγελος καλείται να συνεχίσει το έργο της και να ενώσει το παζλ των στοιχείων που άφησε πίσω της.

Η Παπαχαραλάμπους στους ηθοποιούς της σειράς όρκος

Παύλος Ράπτης (Γιώργος Γάλλος)

Αδελφός του Άγγελου, θωρακοχειρουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου. Ανθρωπιστής, ιδεαλιστής και βαθιά μοναχικός. Εμπνευστής του εθελοντικού προγράμματος «Ιατρική Δρόμου» . Το παρελθόν καθορίζει τη ζωή του. Ένα τραυματικό γεγονός στον πόλεμο, ο ατελέσφορος έρωτας για μια γυναίκα και η κόντρα με τον αδερφό του θα επηρεάσουν την πορεία του προς την ευτυχία.

Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου)

Κοινωνική λειτουργός. Επιστήθια φίλη της Ηρώς από το σχολείο και συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Παύλο και στον Άγγελο. Το δύσκολο παρελθόν της την έφερε κοντά με την Ηρώ, η οποία τη βοήθησε. Βρήκε στη φιλία της την οικογένεια που της έλειπε. Ο θάνατος της Ηρώς τη βύθισε στο σκοτάδι. Η επιστροφή του Άγγελου και οι υποψίες του σχετικά το μοιραίο τροχαίο θα την κινητοποιήσουν και θα την κάνουν να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της. Η οικειοθελής συμμετοχή της στο πρόγραμμα του Παύλου όχι μόνο θα περιπλέξει την ζωή της και τη σχέση της με τον Μιχάλη, αλλά θα την κάνει να δει ξεκάθαρα τις δικές της προτεραιότητες.

Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος)

Γενικός γιατρός στα Επείγοντα. ΤΕΠίστας. Μαθητής του Παύλου, τον οποίο θαυμάζει για το έργο του. Μεγαλωμένος σε μονογονεϊκή οικογένεια, ο Φάνης κουβαλάει ακόμα το τραύμα της πατρικής εγκατάλειψης. Ο γιατρός, που στο καθαρό περιβάλλον της κλινικής διαπρέπει, αλλά στον δρόμο θα δοκιμαστεί και θα αποτύχει. Πολλές φορές. Η ήττα, όμως, θα φέρει τη νίκη. Μέσα από τον δρόμο θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του καθώς και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Σωτήρης (Σαλβαντόρο, Σάλβα) Κράσσας (Σήφης Πολυζωίδης)

Ο «οδηγός», ο άνθρωπος-πυξίδα, ο «ξεναγός» σε έναν καινούργιο κόσμο. Ο άνθρωπος που ξέρει τον δρόμο, τους νόμους και τους ανθρώπους του καλύτερα από τον καθένα. Η ένταξή του στο πρόγραμμα αποτελεί την αρχή της δικής του ζωής. Η σειρά τον βρίσκει σοβαρά τραυματισμένο και σε τέτοιο βαθμό απόγνωσης που δεν τον νοιάζει η ζωή του. Ο ήρωας δεν πεθαίνει, αλλά ξαναγεννιέται, καθώς για πρώτη φορά αισθάνεται ότι η ύπαρξή του έχει σημασία κι αξία.

Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης)

Αναισθησιολόγος, μοναδίστας και υπεύθυνος του ασθενοφόρου, είναι το άτομο που ενώνει το πρόγραμμα με τον εφοπλιστή Χάρη Ζαφείρη. Ο Στέφανος έρχεται για να δυναμώσει την ομάδα, όμως έχει ένα παρελθόν και μια κόντρα με τον Άγγελο, που κάνει την ένταξή του να χαλάει τις ισορρροπίες.

Αντώνης Λινάρδος (Μανώλης Εμμανουήλ)

Υπεύθυνος στη ΓΑΔΑ στο τμήμα των Εξαφανίσεων. Πατέρας ενός μικρού αγοριού. Άνθρωπος κλειδί στην αστυνομικη ιστορία. Συνεργατης της Ηρώς στις έρευνες. Δείχνει νομοταγής και ηθικός. Θέλει να κάνει πάντα το σωστό. Δεν ξέρουμε πόσο αλήθεια είναι αυτό.

Χάρης Ζαφείρης (Δημοσθένης Παπαδόπουλος)

Εφοπλιστής. Σύζυγος της Λουίζας και πρώην σύζυγος της Άρτεμης. Η γέννα της δεύτερης γυναίκας του θα τον οδηγήσει στην υλοποίηση του προγράμματος «Ιατρική Δρόμου». Είναι ο Χάρης Ζαφείρης ο φιλεύσπλαχνος εφοπλιστής, του οποίου τα έργα μιλάνε για το ποιόν του ή μήπως υπάρχει κι άλλη πτυχή του εαυτού του καλά κρυμμένη;

Άρτεμις Λίνου (Πρώην σύζυγος Ζαφείρη) ( Νικολέτα Κοτσαηλίδου)

Πρώην σύζυγος του Χάρη Ζαφείρη, με το οποίο έχει έναν γιο. Υπεύθυνη για το πρόγραμμα «Ιατρική του Δρόμου», του οποίου τις δράσεις επιβλέπει. Η Άρτεμις θα μπει στη ζωή του Άγγελου για να την αλλάξει. Είναι η υπεύθυνη της μεταμορφωσής του. Η στάση του απέναντί της θα διαμορφώσει την πορεία του στην αυτοπραγμάτωση.

Patty Stewart (Αρετή Τίλη)

Νοσηλεύτρια-διασώστρια. Αντιφατικό κορίτσι, όπως η ελληνοβρετανική καταγωγή της. Δουλεύει σε ένα συνοικιακό καφέ-μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Παρόλο που το πάθος και η φλογα της δημιουργούν πολλές φορές εντάσεις, η Πάττυ είναι το άτομο που κρατάει την ομάδα ενωμένη. Η Πάτι έχει το χάρισμα να καταλαβαίνει τους άλλους, αλλά οι άλλοι δυσκολεύονται να καταλάβουν την ίδια- κυρίως γιατί καίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Ο σκηνοθέτης του όρκου

 • Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
 • Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
 • Επιμέλεια σεναρίου: Γιάννης Κώστας
 • Συγγραφική ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
 • Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρίδης
 • Σκηνογράφος: Εύα Πατεράκη
 • Ενδυματολόγος: Δομνίκη Βασιαγεώργη
 • Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χριστίνα Κανάκη
 • Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
 • Παραγωγή: Σπύρος Μαυρογένης
 • Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
 • Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
 • Εκτέλεση παραγωγής: ARCADIA MEDIA

Αυτοί ήταν οι ηθοποιοί αλλά και η υπόθεση της σειράς «Ο Όρκος».

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
42,958ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,462ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,092ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ