Τηλεόραση

Μουντιάλ: Γερμανία – Ιαπωνία 1-2, τα γκολ της απίστευτης έκπληξης

23/11/2022
2 λεπτά ανάγνωσης
Share

Μετά το «κάζο» της Αργεντινής από τους Σαουδάραβες ένα νέο «κάζο» είχαμε πριν λίγη ώρα καθώς η Ιαπωνία νίκησε με 2-1 την Γερμανία σ’ έναν αγώνα του 5ου  όμιλου του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Ζάιμε Μοριγιάσου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε σπουδαία ανατροπή από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκουντογκάν.

Οι Ιάπωνες άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Μαέντα αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 13′ με το σουτ του Κίμιχ.

Στο 16ο λεπτό η Γερμανία έχασε μεγάλη ευκαιρία με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ μετά από κεφαλιά του Ρούντιγκερ.

Η Ιαπωνία στη συνέχεια απείλησε με τον Μαέντα και τον Ιτακούρα οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Στο 31ο λεπτό η Γερμανία κέρδισε πέναλτι. Ο Γκουντογκάν το χτύπησε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Γερμανία είχε μια ακόμη καλή στιγμή σε σουτ του Μουσιάλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χάβερτς βρήκε δίχτυα αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε μέσω του VAR.

Στην επανάληψη η Γερμανία μπήκε δυνατά στον αγώνα και είχε δοκάρι με τον Γκνάμπρι στο 50ο λεπτό.

Στο 60ο λεπτό ο Γκουντογκάν είχε δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης οι Ιάπωνες έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση με τον Ασάνο να σουτάρει άουτ. Ο ίδιος παίκτης  9 λεπτά αργότερα απείλησε ξανά ενώ στο 71′ η ομάδα της Γερμανίας δημιούργησε μια μεγάλη φάση με τον Γκνάμπρι.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Νόιερ έκανε σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια του Ίτο μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο 75ο λεπτό, ο Μιτόμα γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Νόιερ απέκρουσε ασθενώς και ο Ντοάν νίκησε τον Γερμανό τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας σε 1-1

Οι Ιάπωνες έφτασαν στην ανατροπή στο 83ο λεπτό. Ο Ασάνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τρόπο έκανε το 1-2.

Από κει κι ύστερα οι Γερμανοί πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Ιάπωνας γκολκίπερ αποδείχθηκε κέρβερος κάτω από τα δοκάρια του.

Η Ιαπωνία πήρε σπουδαία νίκη, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, και έβαλε δύσκολα στους Γερμανούς για τη συνέχεια του Μουντιάλ.

Οι Γερμανοί διεθνείς επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν πριν την έναρξη του αγώνα για τις πρακτικές της FIFA. Οι ποδοσφαιριστές του Χάνσι Φλικ έκλεισαν τα στόματά τους στην ομαδική τους φωτογραφία.

Γερμανία (Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκουντογκάν (67′ Γκορέτσκα), Μίλερ (67′ Χόφμαν), Μουσιάλα (79′ Γκέτσε), Γκνάμρπι (90′ Μουκόκο), Χάβερτς (79′ Φούλκρουγκ)

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Σακάι (75′ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57′ Μιτόμα), Εντό, Τανάκα (71′ Ντόαν), Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46′ Τομιγιάσου), Μαέντα (57′ Ασάνο)

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Άκης Φωτόπουλος

Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.