26.3 C
Athens
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

MasterChef 5: Οι πέντε νέοι παίκτες που μπαίνουν στο σπίτι

Φωτιά πήραν οι κατσαρόλες στο Masterchef 5 χθες (9/2), καθώς πέντε συνολικά νέοι παίκτες πήραν τη λευκή ποδιά και μπήκαν στο σπίτι. Η διεκδίκηση της λευκής ποδιάς δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους δέκα διεκδικητές της. Το Youfly σας παρουσιάζει τους πέντε τυχερούς της δοκιμασίας καθώς και τα πιάτα που κέρδισαν γευστικά τους Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο.

Κάποιοι στη χθεσινή μαγειρική μάχη ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις και στα γευστικά στάνταρς των κριτών. Ορισμένοι όμως πέρασαν χωρίς να συγκινήσουν γευστικά Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο, καθώς τα πιάτα τους ήταν λίγο καλύτερα από τα αντίστοιχα μέτρια των αντιπάλων τους. Οι κριτές προειδοποίησαν ότι εάν δεν αλλάξουν η πόρτα της εξόδου του Masterchef 5 θ’ ανοίξει πολύ σύντομα. Το θέμα είναι εάν οι δύο διαγωνιζόμενοι από την Αρμενία, ο μάγειρας που μαθήτευσε δίπλα στον Γκόρντον Ράμσεϊ, η ερασιτέχνης μαγείρισσα και ο αποφασισμένος να παίξει στρατηγικά σεφ θα είναι μεταξύ αυτών.  Ας δούμε ποιοί είναι οι πέντε νέοι παίκτες που φόρεσαν τις λευκές ποδιές και δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο στο σπίτι του MasterChef 5.

1. Σερόπ

Ο Σερόπ μπήκε στην κουζίνα του Masterchef 5 με καλή ψυχολογία και με σκοπό να κερδίσει.  Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής μονομαχίας ο διαγωνιζόμενος αισθάνθηκε βαριά τη σκιά του αντιπάλου του, του Γιώργου από την Κύπρο. Ταυτόχρονα για εκείνον μεγάλη πρόκληση ήταν και η πάπια την οποία ποτέ δεν είχε μαγειρέψει. Στην πορεία της μαγειρικής δοκιμασίας έπαθε blackout, εξαιτίας της επιρροής άλλων παικτών που ήταν στον εξώστη. Στην προσωπική του συνέντευξη μάλιστα άφησε αιχμές για ένα από τα παιδιά που τους παρακολουθούσε, λέγοντας ότι δεν του είναι συμπαθής.

Ο Σερόπ μπήκε στο σπίτι του Masterchef 5, καθώς ήταν ένας από τους πέντε παίκτες που προκρίθηκαν

Όταν έληξε το 60λεπτο της μαγειρικής μάχης δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος καθώς δεν έβαλε τη σάλτσα πορτοκαλιού και τα τσιπς. Και γι’ αυτό το λόγο θεώρησε ότι αντί για το σπίτι του Masterchef 5 θα πάει σπίτι του. Ωστόσο οι κριτές θα είχαν έτσι κι αλλιώς τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Μαγειρική τραγωδία κατά τους κριτές

Ενώπιον των κριτών ο Σερόπ παραδέχθηκε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από το πιάτο του. Ο Κουτσόπουλος μάλιστα στάθηκε και στο γεγονός ότι και στις auditions είχε και πάλι δηλώσει απογοητευμένος από τη διαχείριση του χρόνου του σε σχέση με τις παρασκευές που έπρεπε να κάνει. Επιπλέον, ο Σερ’οπχαρακτήρισε χαζομάρα το καροτάκι στο πιάτο του, ενώ δήλωσε μπροστά στους κριτές ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή του. «Έχεις θάψει το πιάτο σου Σερόπ, νιώθω ότι χάνω το χρόνο μου. Δεν είμαι ευχαριστημένος από κανένα πιάτο Γιώργο και Σερόπ» θα πει ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Οι κριτές εντόπισαν μαγειρική τραγωδία στην δεύτερη αυτή μονομαχία του χθεσινού επεισοδίου. Σερόπ και Γιώργος εξάντλησαν το ταλέντο τους κυρίως σε επίπεδο κόντρας και όχι γεύσης ανέφεραν οι τρεις κριτές. Μάλιστα ο Κοντιζάς στάθηκε στο γεγονός ότι σε κανέναν από τους δύο δεν είδε έντονη την επιθυμία να πάρουν μια λευκή ποδιά.

Masterchef 5 Το πιάτο του Σερόπ βρέθηκε στο στόχαστρο των κριτών«Τεχνικά ήταν πολύ κάτω τα πιάτα σας», επεσήμανε ο Ιωαννίδης. Ο Κουτσόπουλος ακόμη πιο αυστηρός προειδοποίησε και τους δύο σεφ ότι όποιος περάσει ανήκει και στις πρώτες αποχωρήσεις του διαγωνισμού. Τελικά η πάπια με τον πουρέ γλυκοπατάτας του Σερόπ κέρδισε τη μονομαχία ως το λιγότερο κακό πιάτο. «Έχω χαρεί αν και φορώ τη ποδιά με μαύρη καρδιά», δήλωσε ο Σερόπ, τον οποίο έσπευσε να συγχαρεί ο συμπαίκτης του από την Κύπρο.

Ποιος είναι ο Σερόπ

Ο Σέροπ με καταγωγή από την Αρμενία ήταν είχε πρωτοεμφανιστεί στις auditions, είχε μια άκρως συγκινητική ιστορία. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο παίκτης, η ζωή του δεν ήταν εύκολη. Ως επιχειρηματίας της εστίασης έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα, εξομολογήθηκε ότι κατάφερε να χάσει πάρα πολλά κιλά, η αδελφή του διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού, ενώ πρόσφατα «έχασε» τον πατέρα του.

2. Αλέξανδρος

Ο αποφασισμένος Αλέξανδρος αν και όπως παραδέχθηκε έκανε κάποια παιδαριώδη λάθη στη διαχείριση ορισμένων υλικών τελικά κατάφερε να πάρει την ποδιά που τόσο πολύ ποθούσε. Εξ αρχής μάλιστα είχε δηλώσει ότι η ποδιά είναι δική του και είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του.

Masterchef 5 Το πιάτο του Αλέξανδρου κέρδισε τους τρεις κριτέςΟι κριτές πάντως διακρίνοντας τη μαγειρική έπαρση του Αλέξανδρου, ο οποίος εξ αρχής δήλωνε πιο έμπειρος από τη Μαρία κάλεσαν τον διαγωνιζόμενο να δοκιμάσει και τα δύο πιάτα. Εκείνος παραδέχθηκε ότι το ψήσιμο στο χοιρινό της συμπαίκτριάς του ήταν καλύτερο από το δικό του, ωστόσο τόνισε ότι έχανε σε επίπεδο δημιουργικότητας.

Masterchef 5 Ο Αλέξανδρος κέρδισε τη Μαρία«Τίποτα δεν πήγε στραβά για κανέναν. Ο θεωρητικά αδύναμος μπορεί να ανατρέψει», επισήμανε ο Κουτσόπουλος. Τελικά όμως ο Αλέξανδρος απέκτησε την λευκή ποδιά και δήλωσε λυτρωμένος που την απέκτησε. Το πιάτο του που περιελάμβανε χοιρινό που με πουρέ καρότου και dumplings άρεσε στους κριτές, οι οποίοι περιμένουν απ’ αυτόν ακόμη πιο ενδιαφέροντα πιάτα.

Από το Λονδίνο στο Masterchef 5

O Αλέξανδρος, ο οποίος στις auditions είχε εντυπωσιάσει τους κριτές του με το βιογραφικό του, έχει δουλέψει σε εστιατόρια του Λονδίνου, ανάμεσα σε αυτά και του Γκόρντον Ράμσεϊ, ενώ όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει είχε εργαστεί και στο εστιατόριο της Βουλής των Λόρδων.

3. Μαρία

Μπορεί ο κόκορας να της άρπαξε τελικά όμως η γεύση στο πιάτο της άρεσε πολύ στους κριτές.  “Θα είμαι αυτή που θα κερδίσω τους κριτές”, είπε στην έναρξη της δοκιμασίας η σχεδιάστρια μόδας και τελικά είχε δίκιο. Παρά το γεγονός ότι το πιάτο της είχε αρκετό ξύδι όπως είπε ο Κοντιζάς τελικά έλαβε το πράσινο φως από τους κριτές. Η αντίπαλός της, η Αργυρώ “πλήρωσε” το γεγονός ότι δεν είχε ξαναμαγειρέψει κόκορα. Η Αργυρώ εξ αρχής είχε δηλώσει ότι δεν ήταν ικανοποιημένη από τα υλικά που είχε στον πάγκο της. Η Μαρία σε μία κίνηση στρατηγικής αφαίρεσε καθώς είχε αυτό το δικαίωμα την κολοκύθα, θέλοντας να δυσκολέψει τη συμπαίκτριά της. Και τελικά τα κατάφερε καθώς η δική της συνταγή που πάταγε πιο πολύ στο παραδοσιακό στοιχείο και άρεσε περισσότερο στους κριτές.

Πέντε νέοι παίκτες μπαίνουν στο σπίτι του Masterchef 5 και μια εξ αυτών είναι η Μαρία

“Πολύ καλή η προσπάθειά σου Αργυρώ αλλά της Μαρίας είναι καλύτερη”, ανακοίνωσε ο Πάνος Ιωαννίδης με τη Μαρία να ξεσπά σε κλάματα. “Πέρασα πολλά, το όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα” είπε με δάκρυα στα μάτια. “Είχα πολλές αναποδιές στη ζωή μου. Από σήμερα αλλάζει η ζωή μου αφήνω το επάγγελμα της σχεδιάστριας ρούχων. Το Masterchef σηματοδοτεί μία καινούρια ζωή για μένα”, είπε η Μαρία από τη Θεσσαλονίκη.

Masterchef-5-Το-πιάτο-της-Μαρίας

4. Ανούς

Η νεαρή μαγείρισσα από την Αρμενία ετοίμασε για τους κριτές ένα πιάτο με ζυμαρικά, ανάλογα με αυτό που έτρωγε όταν ήταν μικρή. Αρχικά η ίδια δεν ήξερε πώς να χαρακτηρίσει τα ζυμαρικά της, γεγονός που σχολιάστηκε από τη συμπαίκτριά της. Ωστόσο, στους κριτές άρεσαν. Ο Κοντιζάς και ο Κουτσόπουλος στάθηκαν στη γέμιση που δήλωσαν ότι τους άρεσε. Η μπαλοτίνα της Βιβής από την άλλη είχε κάποια τεχνικά λάθη. Και οι δύο παίκτριες όπως είπε ο Κοντιζάς το θέλανε και οι δύο πολύ, ωστόσο και τα δύο κατά τον Κουτσόπουλο είχαν γευστικά λαθάκια.

Masterchef-5-Η-Ανούς-κέρδισε-τη-μάχη-της-λευκής-ποδιάς

Το πιάτο όμως που έγινε με αγάπη όπως είπε η δημιουργός του, η Ανούς άρεσε περισσότερο στους κριτές, με τον Ιωαννίδη να αναφέρει ότι ήταν πιο ολοκληρωμένη γευστική πρόταση. “Θέλω να βάλω τα κλάματα από τη χαρά μου”, σχολίασε η Ανούς φορώντας τη λευκή ποδιά. “Πώς γίνεται ένα ζυμαρικό να είναι πιο δυνατό από μία μπαλοτίνα” αναρωτήθηκε η Βιβή, αποχωρώντας από το παιχνίδι, φανερά ενοχλημένη. Ενώ πρόσθεσε το αιχμηρό σχόλιο “από μαγειρική κορμάρα”.

Masterchef-5-Το-πιάτο-της-Ανούς

5. Αντώνης

“Θέλω να μπω στο Masterchef αντρίκια, παντελονάτα, θέλω να μπω στο σπίτι μ’ ένα δυνατό αντίπαλο. Όταν θα μπω θα παίξω στρατηγικά”, δήλωσε ο Αντώνης, εξηγώντας γιατί θέλησε να μαγειρέψει με το Γιώργο.

Πέντε νέοι παίκτες μπαίνουν στο σπίτι του Masterchef 5 και ένας εξ αυτών είναι ο Αντώνης

Ο Γιώργος χρησιμοποίησε παρόμοια τεχνική με αυτή του ριζότο, για να φτιάξει τραχανότο, ενώ ο Αντώνης επέλεξε να κάνει ζουμερό κόκορα με τραχανά

Νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Αντώνης, ο οποίος επικρίθηκε από Κοντιζά και Κουτσόπουλο για την επιλογή περίεργων υφών στο πιάτο του. Ωστόσο σε επίπεδο γεύσης τους κέρδισε έναντι του τραχανότο που ετοίμασε ο Γιώργος. Στο πιάτο του όπως είπε ο Κοντιζάς δεν βρήκε τα 60 λεπτά που είχε στη διάθεσή του.

“Η ποδιά είναι πολύτιμη, μπαίνω δυνατός να τα σαρώσω όλα. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που νιώθω”, είπε ο Αντώνης φορώντας τη λευκή ποδιά.

Masterchef-5-Το-πιάτο-του-Αντώνη

Αυτοί ήταν οι πέντε νέοι παίκτες που προκρίθηκαν χθες από το δεύτερο bootcamp του MasterChef 5 και μπαίνουν στο σπίτι του ριάλιτι μαγειρικής.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Φωφώ Μπόνιου
Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
61,862ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,418ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,543ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ