Μαρία Σολωμού συνέντευξη Roomies

Μαρία Σολωμού: Το Roomies είναι φτιαγμένο από γυναίκες αληθινές

Η Μαρία Σολωμού σε μια συνέντευξη στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη νέα της εκπομπή, Roomies.

Δε θυμάμαι αν είναι από το «Γατόπαρδο» ή από κάπου αλλού η σοφή φράση «για να μπορέσουν τα πράγματα να μείνουνε ίδια πρέπει να αλλάζουν συνεχώς». Αυτή η φράση πάντως θα μπορούσε σίγουρα να έχει ειπωθεί για να εκφράσει τη Μαρία Σολωμού. Δεν έχω κρύψει ποτέ το πως πραγματικά γοητεύει αυτή η γυναίκα και από την προσωπική της ακτινοβολία αλλά και τον τρόπο που έχει ακριβώς να μένει ίδια αλλάζοντας συνεχώς. Δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα, διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, μη βαλτώνοντας ποτέ…

Αυτό τον καιρό είναι μία από τις Roomies, παρέα με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου και την Κατερίνα Ζαρίφη. Τρεις διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες που επειδή δε μοιάζουν καθόλου η μία με την άλλη γιαυτό και αλληλοσυμπληρώνονται χωρίς να συγκρούονται. Και φυσικά τρέχουν για αυτή την εκπομπή συνδυάζοντας – αν είναι δυνατόν – τον μαραθώνιο με το σπριντ…

Η Μαρία Σολωμού μιλάει για την εκπομπή Roomies – Συνέντευξη

ΙΤ: Πώς γεννήθηκαν οι Roomies;

ΜΣ: Για να σου πω την αλήθεια γεννήθηκαν στο πρώτο λοκντάουν. Τότε ξεκίνησε η ιδέα. Έτυχε να πάρω τηλέφωνο μια μέρα τη Ντορέττα και ανάμεσα σε άλλα μου πρότεινε να κάνουμε μαζί μια εκπομπή. Ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω μια εκπομπή και δεν ξέρω και αν ήθελα γενικά να κάνω ποτέ εκπομπή. Οπότε της είπα θα σε πάρω σε 2-3 μέρες. Το σκέφτηκα, την πήρα και της είπα ότι θέλω να την κάνω, μαρέσει. Όμως της είπα πως πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμαστε τρεις και όχι δύο.

Η Ντορέττα άρπαξε την ευκαιρία και μου είπε «την Κατερίνα Ζαρίφη τη συμπαθείς;» , της είπα «ναι μαρέσει» και αρχίσαμε να το συζητάμε και όταν τελείωσε η καραντίνα, αρχίσαμε και να το σχεδιάζουμε. Συζητούσαμε, προτείναμε, κόβαμε, ράβαμε και δε θέλαμε να το πολυπούμε εκτός διότι θεωρούσαμε ότι είναι δική μας ιδέα και δε θέλαμε να μαθευτεί πριν καταλήξουμε κάπου. Κάποιος πρότεινε να πάμε στον Κοκλώνη, εκείνος είχε ένα «άνοιγμα» στο MEGA και είπαμε «ΜEGA.. φύγαμε».

Έτσι γεννήθηκαν οι Roomies

Έτσι ξεκίνησε, αλλά επειδή ήταν βασικά στο κεφάλι μας έπρεπε να το εξηγήσουμε σε όλους όσους άρχισαν να εμπλέκοντα στην ιστορία. Επί δύο μήνες ήμασταν σε όλα τα meeting που έγιναν, δεν ήμασταν απλές παρουσιάστριες, ήμασταν οι δημιουργοί.
Δε θέλαμε να κάνουμε μια εκπομπή όπως όλες που να μιλάμε κοιτώντας την κάμερα. Δε θέλαμε να καλωσορίζουμε στον κόσμο, θέλαμε να μπαίνει ο κόσμος σα να μπαίνει σπίτι μας ή σα να μας βλέπει από μια κλειδαρότρυπα.

Θέλαμε στην πραγματικότητα να φτιαχτεί ένα σπίτι σε σκηνικό και να κυκλοφορούμε σε αυτό το σπίτι. Και ότι γίνεται και ότι κάνουμε, να το κάνουμε για τους φίλους μας. Να βλέπουν όλοι τρεις γυναίκες που ζουν μαζί. Αυτή ήταν η βασική ιδέα και η σύμβαση βέβαια. Βέβαια το σκηνικό δεν προλάβαινε να φτιαχτεί και έτσι το γυρίζουμε σε ένα αληθινό σπίτι.

IT: Αυτό βέβαια το βρίσκω πιο αυθεντικό γιατί το στούντιο θα είχε την τελειότητα του ήχου και της εικόνας, ενώ τώρα είναι πιο ζωντανό σαν την πραγματική ατμόσφαιρα ενός σπιτιού.

ΜΣ: Βέβαια, από την άλλη εμείς δεν είχαμε ιδέα για το πως φτιάχνεται μια εκπομπή γιαυτό και ακούσαμε και ήμαστε από πάνω για να μάθουμε πως λειτουργεί ο κάθε τομέας στη δημιουργία της. Από την αρχή βέβαια είπαμε να μην είναι live για να μπορούμε να κάνουμε τα γυρίσματα όπως πρέπει, να μπορούμε να κινηθούμε όπως πρέπει και όπως θέλουμε.

Μαρία Σολωμού συνέντευξη Roomies

Δεν είναι εύκολο, μας παίρνει όλη την εβδομάδα να φτιάξουμε αυτές τις δύο εκπομπές του Σαββατοκύριακου, συζητάμε για τα θέματα, για το ένα για το άλλο και θέλουμε δύο μέρες γυρισμάτων για να τις γυρίσουμε και τις δύο. Είναι άθλος και δε σου κρύβω πως όταν τελειώνουν τα γυρίσματα και των δύο κάθε βδομάδα είμαστε εξαντλημένες σωματικά.

ΙΤ: Εκτός από τις Roomies, σου μένει χρόνος για τίποτα άλλο;

ΜΣ: Έτσι και αλλιώς συνεχίζω πάντα στη δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ όπου διδάσκω τα τελευταία χρόνια, αλλά βέβαια αυτόν τον καιρό με τηλεκπαίδευση και κυρίως για να μη χάνουμε την επαφή μας. Εκεί διδάσκω υποκριτική, αλλά όχι με το συνηθισμένο τρόπο, τους μαθαίνω να επικοινωνούν και να ερμηνεύουν με το σώμα τους. Το μαθαίνω πως θα απελευθερώσουν το σώμα τους και θα εκφραστούν με αυτό. Δεν είναι όμως εύκολο γιατί είναι και πρωτοετείς και δυσκολεύονται πάρα πολύ.

Όπως δυσκολεύονται να διαβάσουν και ένα βιβλίο ας πούμε, γιατί αυτή η γενιά δεν έχει μάθει να διαβάζει βιβλία. Εγώ τους μαθαίνω να δουλεύουν το σώμα τους με τη μουσική και με κίνηση πριν φτάσουμε στο ρόλο.

Μαρία Σολωμού: Συνέντευξη για το Roomies

ΙΤ: Πώς το δέχονται δηλαδή τα παιδιά;

ΜΣ: Στην αρχή δύσπιστα αλλά έχω τον τρόπο να τους βάλω μέσα σε αυτό και να μην ντρέπονται για σώμα τους και στο τέλος να τους αρέσει.
Τώρα βέβαια με την τηλεκπαίδευση δε μπορώ να τα κάνω όλα αυτά. Μιλάμε θεωρητικά, κάνουμε κουβέντα για το θέατρο, για τους ρόλους.

ΙΤ: Περνάς καλά με όλο αυτό;

ΜΣ: Διασκεδάζω πάρα πολύ με όλο αυτό, όπως και με τις Roomies διασκεδάζω. Γενικά περνάω καλά…

IΤ: Εκτός του ότι την περασμένη άνοιξη στην καραντίνα δημιουργήθηκαν οι Roomies, εσύ πως το βίωσε όλο αυτό;

ΜΣ: Α, βέβαια πέρσι στην καραντίνα, κάναμε ένα σίριαλ στο youtube. Λεγόταν «EGGlovismenes», το έγραφε ο Γιώργος Φειδάς και το έκανα μαζί με τη Σίλβια Δεληκούρα, την Κατερίνα Θεοχάρη και τη Μαρία Κωνσταντάκη. Υπάρχει στο youtube αν θέλει κανείς να το δει. Το γράφαμε η καθεμία στα κινητά της και μετά γινόταν μοντάζ, 3 φορές την εβδομάδα, με θέμα την επικαιρότητα.

Μαρία Σολωμού συνέντευξη

Περνούσα πάρα πολύ καλά, γενικά έχω σα να αρχή να κάνουμε καινούρια πράγματα, να μη βαριόμαστε. Και αυτό μέσα στην καραντίνα ήταν θαύμα. Τώρα μάλιστα υπάρχει περίπτωση το ίδιο να το γυρίσουμε για το MEGA, αλλά δε θα είναι πια 10λεπτα επεισόδια, θα έχει κανονική διάρκεια, μία ή δυο φορές την εβδομάδα και θα έχει σχέση με την επικαιρότητα αλλά όχι τόσο άμεση όσο είχε πέρσι όπως είναι φυσικό.

Μαρία Σολωμού: Οι λόγοι για να δεις το Roomies

Ελπίζουμε να αρχίσουν τα γυρίσματα όπου να ναι, όπως ελπίζουμε να βγει στο αέρα στο MEGA κατά τα τέλη Δεκεμβρίου.
Κοίταξε, εγώ πέρασα ωραία με την καραντίνα την περασμένη άνοιξη. Ήμουν όλη μέρα μέσα στο σπίτι και έκανα δημιουργικά πράγματα. Σκέψου πως όταν τελείωσε ήθελα και λίγο ακόμα. Όλα πήγαν καλά νομίζω…

ΙΤ: Πες μου ένα λόγο για να δει κανείς τις Roomies το Σαββατοκύριακο στο MEGA.

ΜΣ: Νιώθω πως είναι μια εκπομπή φτιαγμένη από γυναίκες αληθινές γιαυτό και απευθύνεται στους άντρες. Θέλουμε οι άνθρωποι που τη βλέπουν να μπορούν να ταυτιστούν με την αλήθεια μας γιατί εδώ που τα λέμε ίσως είναι η πιο κοντινή στην αλήθεια ανάλογη εκπομπή γιατί έχουμε αποφύγει κάθε είδους ωραιοποίηση της πραγματικότητας.

Διαβάστε ακόμα την κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το Roomies.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.comAbout Ιάσονας Τριανταφυλλίδης

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και επιμελείται το πρόγραμμα του 24ωρου καναλιού 3 της Cosmote TV με τις ελληνικές ταινίες. Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 16:00 με 17:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»
Copy link
Powered by Social Snap