Ήλιος: Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλάει για όλα & κάνει Spoiler

Ήλιος: Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλάει για όλα & κάνει Spoiler

Η δημοφιλής ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου μιλάει αποκλειστικά στο youfly για το ρόλο της ως «Λήδα» στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος» και κάνει το δικό της Spoiler για όλα όσα θα δούμε στη συνέχεια.

Ευγενία Δημητρόπουλου – Συνέντευξη στο Youfly.com

Mιλήστε μας για το ρόλο σας ως Λήδα Βασιλείου. Σε τι στιγμή βρίσκουμε την ηρωίδα;

Η Λήδα είναι μια γυναίκα που έχει ζήσει και ζει δύσκολες καταστάσεις. Η αυτοκτονία της αδελφής της (που τελικά αποδείχτηκε δολοφονία) την κάνει να αφήσει την ζωή της στην Καβάλα και την οικογένειά της και να ζήσει μια ζωή δύσκολη μεγαλώνοντας το παιδί της μόνη της. Αυτή την στιγμή η Λήδα έχει επιστρέψει στην πόλη της, οι σχέσεις με τους γονείς της έχουν αποκατασταθεί και στα προσεχή επεισόδια ανακαλύπτει τον δολοφόνο της αδερφής της. Συναισθηματικά φαίνεται πως έχει βρει στο πρόσωπο του Δημήτρη Λαϊνά έναν άνδρα δυνατό, στέρεο και γοητευτικό που φαίνεται ικανός να καλύψει τις συναισθηματικές της πληγές. Ή μήπως όχι;

Ήλιος: Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλάει για όλα & κάνει Spoiler

«Προσπάθησα να μπω στη ψυχολογία της Λήδας»

Όταν ξεκινήσατε να ανακαλύπτετε τη Λήδα υπήρξαν κάποια σημεία της που να τα «φοβηθήκατε»;

Η Λήδα είναι μητέρα που έχει μεγαλώσει μόνη της το παιδί της σε δύσκολες συνθήκες. Προσπάθησα να μπω στην ψυχολογία μιας γυναίκας που ζει στην Αφρική μόνη σε μια αποστολή. Που ζει αρκετά διαστήματα σε μια σκηνή με τον γιο της, που αγωνιά μην της συμβεί κάτι και χάσει το παιδί της τη μαμά του, που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με τον θάνατο και τις δυσκολίες της επιβίωσης. Ανέλυσα αρκετά όλα αυτά και προσπαθούσα να μπω στην ψυχολογία της και στην καρδιά της δεδομένου πως είναι μακρινά όλα αυτά από τις δικές μου εικόνες και προσλαμβάνουσες.

Πως κρίνεται τον χαρακτήρα της Λήδας;

Είναι δυναμική, αυτόνομη, ακέραιος χαρακτήρας και συναισθηματική. Σκληρή εξωτερικά,βελούδινη εσωτερικά. Και σίγουρα δεν εξωτερικεύει τα όσα νιώθει.

Ευγενία Δημητροπούλου: «Είμαι πολύ διαφορετική από τη Λήδα»

Η Λήδα είναι μια δυναμική γυναίκα, αντισυμβατική, με έντονη προσωπικότητα. Εσείς έχετε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα;

Πιστεύω πως είμαι πολύ διαφορετική από τον χαρακτήρα που υποδύομαι. Δυναμική είμαι αλλά με διαφορετικό τρόπο. Και αυτό το στοιχείο που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον στην ίδια είναι η οικονομία που κάνει στην έκφραση των συναισθημάτων της πολλές φορές, χαρακτηριστικό των ανθρώπων που ασχολούνται με τον ιατρικο-νοσηλευτικό τομέα της πρώτης γραμμής.

Πιστεύετε πως η Λήδα είναι ικανή για φόνο;

Σίγουρα δεν είναι ένας άνθρωπος που έχει το προφίλ του δολοφόνου, αλλά θα την φανταζόμουν να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο το παιδί της αν κινδυνεύει.

Ήλιος: Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλάει για όλα & κάνει Spoiler

«Ο έρωτας της Λήδας για τον Φίλιππο δεν έχει σβήσει»

Η Λήδα που υποδύεστε αποφασίζει να συγκατοικήσει με τον Δημήτρη. Τον Φίλιππο τον έχει ξεπεράσει;

Αποφασίζει να προχωρήσει την ζωή της. Να κοιτάξει μπροστά. Και η λογική και ο αξιακός της κώδικας της υπενθυμίζουν συνεχώς πως ο Φίλιππος είναι δεσμευμένος και με οικογένεια. Όμως ο έρωτας δεν έχει σβήσει. Και μάχεται με την λογική της.

Ευγενία Δημητροπούλου: «Ως Ευγενία αποφεύγω τα διλήμματα»

Εσείς ως Ευγενία έχετε βρεθεί ποτέ σας σε ερωτικό δίλημμα;

Ως Ευγενία προτιμώ τις πιο ξεκάθαρες καταστάσεις και αποφεύγω τα διλήμματα.

Με το Γιώργο Καραμίχο και τον Αντίνοο Αλμπάνη πως είναι η συνεργασία σας; Γνωριζόσασταν από πριν;

Εξαιρετική! Τον Γιώργο τον είχα παρακολουθήσει και τον εκτιμούσα πάντα πολύ! Με τον Αντίνοο είχαμε συνεργαστεί στην σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου τον γνώριζα λοιπόν καλύτερα και έτρεφα την ίδια εκτίμηση στο πρόσωπό του. Είναι θεωρώ ευτυχής συγκυρία η συνύπαρξή μας και κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως γιατί περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας μαζί. Όπως και με τους υπόλοιπους συνεργάτες.

Ήλιος: Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλάει για όλα & κάνει Spoiler

Ευγενία Δημητροπούλου: «Αγωνιώ για την εξέλιξη της ιστορίας»

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια;

Πολλά και συνταρακτικά. Είμαστε ευτυχείς που λαμβάνουμε επεισόδια που οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη. Η Μαρία Γεωργιάδου και η ομάδα της με ξενυχτούν πολλές φορές που θέλω να μάθω τι γίνεται παρακάτω. Πάντως και εγώ δεν ξέρω πολλά για την εξέλιξη της ιστορίας και αγωνιώ.

Στη σειρά η ηρωίδα που υποδύεστε είναι και μητέρα. Ως Ευγενία το θέμα της μητρότητας σας απασχολεί;

Είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζω με δέος και σεβασμό σε όλες τις γυναίκες που το βιώνουν ή το προσπαθούν. Σίγουρα πάντως θα ήθελα να το βιώσω και εγώ.

Ευγενία Δημητρόπουλου: «Στο δρόμο με ρωτάνε ποιος είναι ο δολοφόνος»

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου όταν σας συναντούν στο δρόμο;

Παρά το γεγονός πως δεν κυκλοφορώ ιδιαίτερα και είμαι με την μάσκα μου αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος έχει υποδεχτεί πολύ θερμά την σειρά. Τις περισσότερες φορές δεν με ρωτάνε κάτι γενικό αλλά μου κάνουν ερωτήσεις του τύπου «ποιος είναι ο δολοφόνος» ή με συμβουλεύουν με ποιον θα ήθελαν να δουν την Λήδα στην ζωή της. Και είναι πολύ όμορφο αυτό!

Έχετε νιώσει την ανάγκη να «προστατέψετε» την ηρωίδα που υποδύεστε;

Θα ήθελα μερικά βράδια να την σκεπάσω, να της τσουγκρίσω το ποτήρι της λέγοντας πως όλα καλά θα πάνε και να της φερθώ τρυφερά και γλυκά.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Προς το παρόν δεν έχω άλλα σχέδια. Είναι δύσκολη και η εποχή. Θέλω να ελπίζω πως θα βγούμε από την πανδημία σύντομα και πως ο κλάδος μας θα ζήσει πολύ καλύτερες μέρες μετά από όλα αυτά που έζησε από τον Μάρτιο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Η καθημερινή σειρά Ήλιος που προβάλλεται στον ANT1, έρχεται την επόμενη εβδομάδα με νέα επεισόδια και εμείς σας παρουσιάζουμε τις περιλήψεις για τα επεισόδια 38-42.


Google News

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com


Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.
Copy link