Σινεμά

Poor Things: Ο Willem Dafoe στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

11/03/2021
3 λεπτά ανάγνωσης
Share

O Γιώργος Λάνθιμος φαίνεται να προχωράει με γοργούς ρυθμούς την επόμενη ταινία του. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline, ο Willem Dafoe (εκτός απροόπτου) προστίθεται στο καστ της νέας ταινίας του Λάνθιμου, Poor Things, δίπλα στην Emma Stone.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό τον ρόλο που θα παίξει ο διάσημος ηθοποιός. Το «Poor Things» αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος από τον Σκωτσέζο συγγραφέα Άλισντερ Γκρέι. Όπως είχατε διαβάσει στο youfly.com στις αρχές του προηγούμενου μήνα, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, πρόκειται να συναντήσει ξανά την αγαπημένη του πρωταγωνίστρια, Emma Stone, στη νέα επερχόμενη ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως μία θηλυκή εκδοχή του Φρανκεστάϊν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παραγωγής, η ιστορία ακολουθεί την Μπέλα Μπάξτερ (Emma Stone) «μια άτακτη, υπερσεξουαλική γυναίκα, ένας θηλυκός Φρνκεστάιν». Το σενάριο της ταινίας θα συνυπογράψουν οι Γιώργος Λάνθιμος και Tony McNamara του «The Favourite» (Η Ευνοούμενη), ενώ στην παραγωγή μαζί με τον Λάνθιμο και την Emma Stone, βρίσκεται και η εταιρεία Element Pictures, η οποία έχει υπογράψει και την παραγωγή της «Ευνοούμενης».

Η ταινία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης με την έναρξη των γυρισμάτων να τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου. Αν όλα πάνε καλά, η πρεμιέρα της ταινίας υπολογίζεται για το 2022.

Όσα γνωρίζουμε για το Poor Things

Το «Poor Things» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου που κυκλοφόρησε το 1992 ο Σκωτσέζος συγγραφέας, Alasdair Gray. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Νεφέλη υπό τον τίτλο «Χαμένα Κορμιά».

Όπως διαβάζουμε στη σύνοψη του βιβλίου: «Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει. Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σε αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλευ, τον Λιούις Κάρολ ή τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει».

Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone

Στη νέα ταινία, η Emma Stone θα υποδυθεί τον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ. Αυτή θα είναι τρίτη συνεργασία της Stone με τον Έλληνα σκηνοθέτη. Υπενθυμίζουμε ότι οι δυο τους είχαν βρεθεί πέρσι στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist on the Composer», μια ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ.

Ακόμα, το 2018 η Emma Stone πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η Ευνοούμενη» ενσαρκώνοντας την Άμπιγκεϊλ Χιλ. Μάλιστα η ηθοποιός κέρδισε για την ερμηνεία της υποψηφιότητα Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου όπως και Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Γιώργος Λάνθιμος: Μελλοντικά κινηματογραφικά πρότζεκτ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τους προηγούμενους μήνες έχουν ακουστεί και άλλα πρότζεκτ που έχει στα σκαριά ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης. Το ένα από αυτά είναι η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «The Hawkline Monster» («Το Τέρας του Χώκλιν», εκδόσεις Γράμματα) του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν που κυκλοφόρησε το 1974.

Πρόκειται για ένα γοτθικό γουέστερν που και αυτό θα ενώσει ξανά τον Έλληνα σκηνοθέτη με τον Tony McNamara. Στην κριτική τους για το βιβλίο, οι Sunday Times αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «Μοιάζει σαν “γουέστερν σπαγγέτι”, διασταυρωμένο με κάτι λίγο από Φρανκενστάιν, που το παρακολουθείς θολωμένος από όπιο».

Πολλά έχουν γραφτεί όμως και για το «Pop. 1280». Πρόκειται για μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Jim Thompson (1906-1977). Ο Thompson κυριάρχησε στην pulp fiction λογοτεχνία από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Λάνθιμος αυτή τη φορά θα γράψει ο ίδιος το σενάριο και θα αναλάβει και την παραγωγή, μαζί με τις Imperative Entertainment, Element Pictures και Discovery Productions.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα σχετικά με τη νέα ταινία του Λάνθιμου, Poor Things, αλλά και τον ρόλο που θα έχει σε αυτή η Willem Dafoe.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Τζωρτζίνα Ντούτση

Δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός. Μετά τη θητεία μου στο μαγικό κόσμο των περιοδικών, μετακόμισα στο αχανές σύμπαν που λέγεται… διαδίκτυο να πληκτρολογώ… κατά ριπάς , μια συνήθεια που έγινε λατρεία. 

Όταν δεν γράφω κάποιο άρθρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, φοράω τα ακουστικά, ρυθμίζω τα μικρόφωνα και σας κρατάω συντροφιά με καλή μουσική. 

Στέκια μου οι μουσικές και θεατρικές σκηνές, οι κινηματογράφοι και σίγουρα οι διάδρομοι των βιβλιοπωλείων για το επόμενο αγαπημένο βιβλίο που θα ξεκοκαλίσω προτού βυθιστώ στην επόμενη νέα σειρά του Netflix.