22.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

H δεύτερη ευκαιρία της Λίνας Μενδώνη

Η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες κέρδισε ομολογουμένως όχι μόνο τις εντυπώσεις παγκοσμίως αλλά και μεγάλα πολιτικά στοιχήματα. Η αντιμετώπιση της πανδημίας, τα γρήγορα αντανακλαστικά και η άμεση ενημέρωση των πολιτών έδωσαν ψηλή βαθμολογία τόσο στον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους υπουργούς που είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν.

Ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές του κυβερνόντος κόμματος αναγνώρισαν την προσπάθεια και το γεγονός ότι αποφύγαμε μια μεγάλη τραγωδία.

Στους “χαμένους” όλης αυτής της περιόδου είναι – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Μια γυναίκα με μακρά πορεία στον χώρο της αρχαιολογίας, με πολύτιμη εμπειρία στον χώρο του Πολιτισμού που είχε υπηρετήσει με συνέπεια επί σειρά ετών από διάφορες θέσεις.

Τι έφταιξε; Σύμφωνα με τους περισσότερους το ότι δεν πρόλαβε να ενημερωθεί εγκαίρως για το χώρο του Θεάτρου και της Μουσικής καθώς και το ότι δεν επέδειξε καλά αντανακλαστικά μέσα στο χαμό που προκάλεσε η πανδημία.

Όταν οι άλλοι υπουργοί έπρεπε να ασχοληθούν και να πέσουν πάνω σε άλλους πολύ κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, όπως ο Τουρισμός και η Παιδεία, εκείνη έμεινε πίσω και το χρεώθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή από σύσσωμο τον χώρο του Πολιτισμού.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε κρίθηκαν ελλιπή, χωρίς να λάβει υπόψιν της τις ιδιαιτερότητες και τελικά έχει αφήσει μέχρι σήμερα τον καλλιτεχνικό χώρο σε μια απέραντη αβεβαιότητα.

Σήμερα όμως η Λίνα Μενδώνη έχει μια μεγάλη δεύτερη ευκαιρία. Προλαβαίνει. Εχει στα χέρια της πια όλες τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων. Εχει πια όλη την ενημέρωση που χρειάζεται. Και έχει και χρόνο σε σχέση με άλλους τομείς. Αν ασχοληθεί με πίστη και σκύψει πάνω από τον Πολιτισμό προλαβαίνει να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της. Εχει τα όπλα αρκεί να τα χρησιμοποιήσει. Ας φωνάξει τους ανθρώπους του χώρου να τους ακούσει, ας ξεπεράσει τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, ας ξεφύγει από τα στενά όρια του επιχορηγούμενου Πολιτισμού και θα βρει την άκρη του νήματος.

Αρκεί να το θέλει και μπορεί την ύστατη στιγμή να κερδίσει. Και μαζί με εκείνη ο πολύπαθος και κατακερματισμένος Πολιτισμός που γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα… Για να δούμε…

Youfly.com

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ