12.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Μαρινέλλα – Συνέντευξη στο Youfly.com

Όταν την ακούς να τραγουδά, σε ταξιδεύει… 

Όταν την ακούς να μιλά, σε μαγεύει… 

Η σημαντικότερη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού, η Μαρινέλλα, δεν αγαπά τις συνεντεύξεις. Μόνο τις χαλαρές,”παρεΐστικες” κουβέντες με τους φίλους της. Συνέντευξη στη Μαρί Κωνσταντάτου.

Την Κυριακή το πρωί, πίνοντας καφεδάκι,” τα είπαν” τηλεφωνικά με το Γιάννη Κέντ κι εγώ ήμουν η τυχερή – η τρίτη της παρέας – όπου με την άδεια τους φυσικά, θέλησα να σας μεταφέρω τα όσα κουβέντιασαν.

Μαρινέλλα:  «75 ημέρες είμαι στο σπίτι.»

Μία φορά βγήκα με την αδερφή μου να πάμε κάπου με το αυτοκίνητο. Με μάσκα, γάντια και το αντισηπτικό στο αυτοκίνητο φυσικά. 

Πρίν μπούμε πάλι στο σπίτι, βγάζουμε  παπούτσια, αλλάζουμε και βάζουμε ρόμπα. 

Εμένα με όλο αυτό το θέμα, με πιάνει τρέλα. Ο ιός είναι ένα αδηφάγο τέρας – έτσι το λέω εγώ – πού δεν ξέρεις από πού σου έρχεται.. 

Στον πόλεμο ξέρεις, βλέπεις ποιος είναι ο εχθρός και αμύνεσαι. Εδώ ο εχθρός είναι αόρατος. 

Την οικογένειά μου, τα εγγόνια μου-πού μένουμε στο ίδιο σπίτι – τα βλέπω από το μπαλκόνι και μιλάμε μέσω skype η viber. Όποτε τούς βλέπω για να πάω φαγητό , τα παιδιά είναι σε 15 μέτρα απόσταση.” 

Η μεγάλη δημοσκόπηση που έκανε το Youfly.com, έδειξε ότι το 50 με 60% του κόσμου με η χωρίς φάρμακο, φοβάται να πάει το χειμώνα σε κινηματογράφο η θέατρο. Βέβαια, αυτή πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο του lockdown.    

Σιγά σιγά, θα κατακαθίσει και αυτό.. 

Ο φόβος θα  καταλαγιάσει. 

Κοίταξε να δεις, έχουμε πολύ καλούς επιστήμονες και τώρα με αυτό το πράγμα, τους εκτιμούμε ακόμη περισσότερο. 

Εάν ακολουθούμε τις οδηγίες – να φοράμε μάσκα βρε παιδιά! – να μη σκεφτόμαστε μόνο “ωχ αδερφέ, πάμε να βγούμε, να πιούμε, δεν θα πάθουμε τίποτα”. 

Ο καλός Θεός Μαρί μου αγαπά τους καλούς ανθρώπους, όμως καμιά φορά μπερδεύεται, χώνεται στη μέση και κάποιος κακός. 

Τώρα με αυτό το τέρας πού μας ήρθε – έτσι λέω εγώ τον Κορονοιό – δεν ξέρει πώς να μας προφυλάξει. 

Γι αυτό πρέπει να έχουμε το νου μας, να είμαστε συνεπείς σε ότι μας λένε. 

Έπιασε η ζέστη, το καταλαβαίνω, εγώ είμαι ευλογημένη γιατί παίρνω αέρα στο σπίτι  πού έφτιαξα με κόπο και ιδρώτα και είναι δροσερά και άνετα . Οι περισσότεροι πού ζουν σε μικρό χώρο θέλουν  να βγουν από το σπίτι τους για  να δροσιστούν. Έτσι , πάνε στην παραλία  και κάθονται μέχρι το βράδυ , όμως, πού πας να χωθείς χωρίς μάσκα μέσα στον κόσμο; Πρέπει να κρατάς και μια απόσταση.. 

Τα νέα παιδιά θέλουν να αγκαλιαστούν, το ξέρω, και ο έρωτας και το φλέρτ είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή! Δεν ξέρω, ίσως επειδή μεγάλωσα, τα σκέφτομαι εγώ έτσι; “

Οι οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού για το πώς θα γίνονται οι πρόβες μεταξύ των ηθοποιών, συστήνουν – μεταξύ άλλων – τη χρήση μάσκας.” Πρόβες με το γάντι” έγραψε το Youfly.com

Πρόβα με μάσκες δε γίνεται. Το στόμα και τα μάτια βγάζουν το συναίσθημα. Πώς θα μιλήσεις, πώς θα πεις στον άλλον” σ’ αγαπώ”; Το να μη σε ακουμπήσω, πάει στο καλό, το να μη σε βλέπω να μιλάς όμως- να βλέπω το στόμα σου, όχι να το ακούσω με τα αυτιά – δε γίνεται!  

Εάν δε δεις την έκφραση του άλλου , πώς θα γίνει; “


Κι εγώ θέλω να τραγουδήσω! Δεν ξέρω άλλη δουλειά να κάνω! Όμως, πώς θα τραγουδήσουμε και πόσοι θα έρθουν; 

Και πώς θα” βγεις” εσύ Γιάννη ως παραγωγός; 

Σε κέντρα εγώ δεν πηγαίνω να τραγουδήσω πια, έχω κουραστεί κι έχουν αλλάξει όλα τα τελευταία χρόνια. 

Μόνο σε θέατρα θέλω να εμφανίζομαι, γιατί είναι αλλιώς. Πιο λίγη ώρα και λιγότερες παραστάσεις, 10, 15 άντε 20 εάν πάνε καλά. 

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έκανα  το χειμώνα δύο εμφανίσεις, με 50 άτομα ορχήστρα. 

Έ, τώρα δε μπορεί να γίνει αυτό! 

Εκτός εάν έρθει η κάθε Μαρινέλλα και κάνει μία ώρα- η λίγο παραπάνω- πρόγραμμα με ένα πιάνο η  μία κιθάρα. 

Η αντίστοιχα, να κάνεις παράσταση με 4 άτομα. Έτσι βγαίνει  και η παραγωγή και θα είναι θαύμα.”

«Μου λείπει να τραγουδάω, μού λείπει να βγαίνω, μού λείπει το Athenee και ο Θύμιος πού πηγαίναμε.. 

Όλες οι χώρες ετοιμάζουν εμβόλιο, πιστεύω πώς – Πρώτα ο Θεός – θα το νικήσουμε αυτό το πράγμα. 

Όμως πρέπει να γίνει συνείδηση, πρέπει να φοράμε τη μάσκα για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.»

Στο γάμο με το Βοσκόπουλο, φορέσαμε μπλού τζήν!    

Μόνη μου δεν τραγουδάω ποτέ! Δεν είμαι ψώνιο. Μόνο στο γάμο της κόρης μου τραγούδησα και δεν ήταν προγραμματισμένο… 

Ξέρεις, ήταν πολύ κλειστός  γάμος, μόνο με καλούς τους φίλους και ανθρώπους πού μας αγαπούν. 

Ο γάμος γίνεται για το ζευγάρι πού παντρεύεται. 

Εγώ έκανα δύο γάμους – Δόξα τω Θεώ-  Στον πρώτο με το Στέλιο Καζαντζίδη πού φόρεσα και νυφικό, ήμασταν 40, άντε μέχρι 50 άτομα σε μία πολύ μικρή εκκλησία.  

Στο δεύτερο γάμο μου  με το Βοσκόπουλο, είχαμε μόνο έξι καλεσμένους κι εμείς, το ζευγάρι, φορέσαμε μπλού τζήν! Εγώ ένα γιλέκο και φούστα  μακριά  και ο Τόλης τζήν παντελόνι. 

Παντρεύτηκαμε στο σπίτι μου στο Παγκράτι και ήμασταν:  ο παπάς φυσικά πού ήρθε εκεί, οι κουμπάροι- μας πάντρεψε ο Γιώργος Κατσαρός με τη γυναίκα του- ήταν ο Φρέντυ Γερμανός με την κοπέλα του και η Λένα η Παμέλα-που είχε τη “Νεράϊδα- μαζί με τον άντρα της.

Ο Κατσαρός μόλις μάς είδε με τα τζήν  λέει:”Καλά βρε παιδιά, εμείς γιατί ντυθήκαμε κι εσείς είστε με τζήν; “

“Έ, οι κουμπάροι είναι αλλιώς”, είπαμε. Μετά βέβαια, αλλάξαμε, βάλαμε ένα καλό ρούχο και πήγαμε στο κέντρο πού  τραγουδούσε ο Τόλης, στη Νεράϊδα.” 

Εγώ αργότερα θα γράψω ότι είναι να γράψω… 

Μικρή, ήμουνα αντάρτης! Πολύ μπροστά για την εποχή μου! 

Εγώ και η  Έλενα Ναθαναήλ κάναμε τότε παιδί χωρίς γάμο, σε μία εποχή – το 70-όπου όλοι κατέκριναν. Εάν έκανες παιδί χωρίς να έχεις παντρευτεί, ήσουν δακτυλοδεικτούμενη!”

Η ανεξάντλητη Μαρινέλλα” μας”-ας μου επιτραπεί η οικειοποίηση-τελειώνοντας τη συνομιλία μας,  είπε λόγια αγάπης πού με συγκίνησαν πολύ! Τα κρατώ για μένα, μέσα στην καρδιά μου και την ευχαριστώ πολύ. 

Είθε ο Θεός να μας έχει όλους καλά, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιαστούμε σφιχτά και να αφεθούμε στη μαγεία της φωνή της. 

Μαρί Κωνσταντάτου

Μαρί Κωνσταντάτου
Η Μαρί Κωνσταντάτου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός της κοινωνικής εκπομπής "με αγάπη" που προβλήθηκε για 10 χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση κι έδωσε φωνή σε ιδρύματα και εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα μας με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Μέσα από το youfly.com, στην κατηγορία "Με αγάπη", ενημερώνει για θέματα που αφορούν στο παιδί, τον άνθρωπο, τα ζώα, τη φύση αλλά και για οτιδήποτε χρειάζεται την προσοχή ή τη βοήθειά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
42,958ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,462ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,092ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ