Τηλεόραση

To προξενιό της Ιουλίας: Ενισχύεται το καστ της νέας σειράς του Alpha

26/05/2023
2 λεπτά ανάγνωσης
Share

Ενισχύεται το καστ της νέας, φιλόδοξης σειράς εποχής του Alpha, με τίτλο «Το προξενιό της Ιουλίας», η οποία θα βγει στον αέρα τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις συμφωνίες με τους ηθοποιούς Μελέτη Ηλία, Ελισάβετ Μουτάφη και Άννα Μάσχα, «κλείδωσε» και η συμμετοχή στη σειρά του ταλαντούχου ηθοποιού Γιάννου Περλέγκα ο οποίος αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» του Alpha.

Η ολοκαίνουρια αυτή σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, διαδραματίζεται στον κάμπο της Λάρισας.

Η υπόθεση του μυθιστορήματος

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας.

Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Η ιστορία είναι μια αφήγηση που μας ταξιδεύει πότε πέντε χρόνια πίσω, στον μετεμφυλιακό Δεκέμβριο του 1949 και στα όσα τον ακολούθησαν, και πότε στο σήμερα, με τους ήρωές μας να προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια των αναμνήσεων της Ιουλίας, έτσι ώστε ν’ αποκαλύψουν εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που αν τις ενώσουν μπορούν να τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη μιας αλήθειας πολύ διαφορετικής απ’ αυτήν που γνωρίζουν μέχρι τώρα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.
Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Άκης Φωτόπουλος

Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.