Τηλεόραση

The Chase: Το τηλεπαιχνίδι που εξασφάλισε το Mega

24/05/2021
3 λεπτά ανάγνωσης
Share

Το «The Chase», το πολύ γνωστό βρετανικό τηλεπαιχνίδι με το οποίο φλέρταραν τους προηγούμενους μήνες  MEGA και ΣΚΑΪ– όπως πρωτογράψαμε στις 5 του Φλεβάρη που μας πέρασε στο youfly– τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα καταλήγει στο Mega – λο κανάλι.

Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι του MEGA όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες από Συγγρού μεριά εξασφάλισαν τα δικαιώματα για το τηλεπαιχνίδι «The Chase» (ελληνιστί: «Το κυνηγητό»), το οποίο τώρα προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία από το βρετανικό κανάλι ITV. Και παράλληλα μεταδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου. To «The Chase» αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο MEGA από τις αρχές της νέας σεζόν. Πλέον στο Mega αναζητούν το παρουσιαστή που θα αναλάβει την παρουσίαση του νέου αυτού κόνσεπτ.

Σημειωτέον ότι  το «The Chase» αυτή τη σεζόν προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία και στη Κύπρο από τον εκεί Alpha tv με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος. Ένα γνώριμο πρόσωπο στους Έλληνες τηλεθεατές καθώς παρουσιάζει στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ το τηλεπαιχνίδι «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος».

The Chase: Ποιο είναι το κόνσεπτ του παιχνιδιού

Τέσσερεις παίκτες διαγωνίζονται καθημερινά για να κερδίσουν μέχρι και 10.000 Ευρώ! Μπορεί να είναι μέλη μίας οικογένειας, φίλοι ή και τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους. Σημασία δεν έχει αν γνωρίζονται ή όχι, αλλά πόσο έτοιμοι είναι για να αντιμετωπίσουν τον Chaser που θέλει να παγιδεύει τα κερδισμένα χρήματά τους και να τους κάνει να φύγουν από το παιχνίδι, χωρίς κέρδη και φυσικά χωρίς το μεγάλο τελικό ποσό.

Οι τρεις γύροι και ο Chaser

Το παιχνίδι χωρίζεται σε 3 γύρους. Και τα χρήματα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον παίκτη! Δύναμή του; Η προσπάθεια και η επιμονή του! Αντίπαλός του; Ο Chaser…

Α’ Γύρος – «Cash Builder»: Ο κάθε παίκτης που βρίσκεται απέναντι από τον παρουσιαστή καλείται να απαντήσει  στο πλαίσιο ενός γρήγορου γύρου, διάρκειας 1 λεπτού. Κάθε σωστή απάντηση κερδίζει το ποσό των 200 Ευρώ. Και το συνολικό ποσό μεταφέρεται στον επόμενο γύρο.

Β’ Γύρος – “Chase Board”: Η αγωνία κορυφώνεται. Εδώ ο κάθε παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με τον Chaser, o οποίος θα του προσφέρει κάθε φορά είτε περισσότερα είτε λιγότερα χρήματα από αυτά που κέρδισε στον Α’ Γύρο. Η μάχη αρχίζει και ο παίκτης για να κερδίσει τα χρήματα θα πρέπει να δώσει περισσότερες σωστές απαντήσεις από τον Chaser. Σε αυτή τη φάση, οι ερωτήσεις θα είναι με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Ο διαγωνιζόμενος που κερδίζει τον Chaser, προχωρά στον τρίτο και τελευταίο γύρο. Ενώ αυτός που χάνει, αποχωρεί οριστικά από το παιχνίδι.

Γ’ Γύρος – «The Final Chase»: Η πιο ενδιαφέρουσα καταδίωξη γνώσεων… αρχίζει! Όσοι παίκτες φτάσουν στην τελική αυτή φάση, θα πρέπει να κερδίσουν τον τελικό γύρο για να πάρουν μαζί τους όσα χρήματα έχουν μαζέψει. Μπορεί να είναι 1 μόνο, μπορεί 2 ή και 3 παίκτες. Διαγωνιζόμενοι και Chaser λοιπόν, βρίσκονται στη θέση τους, πανέτοιμοι να ξεκινήσουν στο γύρο που έχει διάρκεια 2 λεπτών. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, οι παίκτες πρέπει να απαντήσουν σε όσο το δυνατό περισσότερες ερωτήσεις από τον Chaser για να κερδίσουν το τελικό χρηματικό έπαθλο. Αν συμβεί το αντίθετο, δηλαδή αν ο Chaser δώσει τις περισσότερες σωστές απαντήσεις, τότε οι παίκτες αποχωρούν από το παιχνίδι, έχοντας χάσει.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Άκης Φωτόπουλος

Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.