14.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Τάσος Σωτηράκης: Το ζεύγος Πιατά στο Κόκκινο Ποτάμι, η ιστορία και το θέατρο

Ο Τάσος Σωτηράκης, ο σπουδαίος ηθοποιός που αγαπήσαμε στη σειρά Άγριες Μέλισσες, έρχεται στο Κόκκινο Ποτάμι, σε μία ακόμη σειρά εποχής που διδάσκει ιστορία.

Ο ηθοποιός μίλησε στο Youfly.com για τον ρόλο του, τον Αριστείδη Πιατά, που έρχεται στην Ελλάδα με δική του επιλογή, παρέα με τη σύζυγό του. Ο Τάσος Σωτηράκης μας ξενάγησε στα γυρίσματα, μας μίλησε για την άνθιση της μυθοπλασίας, αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του στο θέατρο.

Απολαύστε τον!

Μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο, βλέπουμε πως υπάρχει μία ιδιαίτερη άνθιση στο κομμάτι της μυθοπλασίας. Πώς σας φαίνεται αυτό το βήμα με τις ελληνικές σειρές στην τηλεόραση;

Είναι ένα σπουδαίο βήμα. Το γεγονός πως η ελληνική τηλεόραση ανθίζει με πολλές σειρές, δίνει τη δυνατότητα και σε νέα πρόσωπα να μπουν σε αυτή, να δουλέψουν όσοι περισσότεροι μπορούν.

Τάσος Σωτηράκης

Βλέπουμε όμορφα και νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέα σενάρια… Είναι όμορφο να προχωράμε. Ήταν και είναι κάτι σπουδαίο αυτή η άνθιση. Το έναυσμα ήταν οι Άγριες Μέλισσες, που μας έκαναν να φύγουμε από τα ριάλιτι και τις ξένες σειρές.

Η τηλεόραση και η μυθοπλασία ανθίζει και για τους τηλεθεατές, αλλά και για εμάς που παίζουμε και εργαζόμαστε σε αυτή.

Ένα διαφορετικό ζευγάρι διδάσκει ιστορία..

Φέτος θα σας δούμε στο Κόκκινο Ποτάμι, σε μια σειρά που έρχεται για δεύτερη φορά στην μικρή οθόνη, για να συγκινήσει, να διδάξει ιστορία. Γιατί πιστεύετε πως οι σειρές εποχής έχουν γίνει τόσο ελκυστικές για παραγωγούς, κανάλια και τηλεθεατές;

Γιατί το να χρησιμοποιούμε την ιστορία μας και να μπορούμε να την βλέπουμε μέσα από την τηλεόραση είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι δεν κοιμάται η ιστορία, ότι έχουμε ανάγκη να μάθουμε στοιχεία της, ότι βρίσκουμε ακόμη και σήμερα ενδιαφέρον σε πράγματα που αφορούν το παρελθόν.

Το να μπαίνει η ιστορία μέσα από την μικρή οθόνη στα σπίτια του κόσμου, δείχνει πως όλοι μας την αγαπάμε, θέλουμε να μάθουμε νέα πράγματα. Όσοι γνωρίζουμε ήδη, έχουμε την ευκαιρία να δούμε όσα ξέρουμε, μέσω μιας άλλης οπτικής γωνίας.

Ούτως η άλλως, από τη στιγμή που η ιστορία μπαίνει στη διαδικασία να βγει στην επιφάνεια (μέσω τηλεόρασης, θεάτρου, κινηματογράφου), σίγουρα υπάρχουν κάποιες θέσεις πάνω στις οποίες πατά ο εκάστοτε σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης.

Είναι σα να γεμίζουμε με γνώσεις, για πράγματα που ξέρουμε ή δε ξέρουμε, μέσα από την οπτική ενός άλλου. Είναι σπουδαίο να καταπιανόμαστε συνέχεια με την ιστορία μας. Είναι ένα μικρό λιθαράκι, πάνω στην παιδεία που προσφέρει η τέχνη.

Στο Κόκκινο Ποτάμι υποδύεστε τον Αριστείδη, σύζυγο της Ρωξάνης. Θέλετε να μας πείτε λίγα στοιχεία του χαρακτήρα σας;

Ο Αριστείδης και η Ρωξάνη… ανήκουν στην αστική τάξη της Κωνσταντινούπολης. Είναι ένα ζευγάρι, το οποίο τραβάει τον δικό του δρόμο. Βλέποντας την κατάσταση που έρχεται, αποφασίζει μόνο του να φύγει με προορισμό τη Γαλλία.

Ρωξάννη Αριστείδης

Μόλις κάνουν στάση στην Ελλάδα, οι δυο τους συνειδητοποιούν αυτή την όμορφη ιστορία που ακολουθεί: Υπάρχει ένα προϊόν που δε γνωρίζουν οι Έλληνες, μόνο οι Κωνσταντινουπολίτες.

Σιγά σιγά, προσπαθούν να αναπτύξουν όλη τους την επιχειρηματικότητα, για να αρχίσουν να φτιάχνουν καινούργια προϊόντα (τα μπισκότα).

Η αλήθεια είναι πως, μέσα από αυτό το ζευγάρι, βλέπουμε μια άλλη, παράλληλη ιστορία. Υπήρχαν μεν Έλληνες που πόνεσαν, εκδιώχθηκαν, πέρασαν μεγάλες κακουχίες, υπήρχαν, όμως, και “οι άλλοι”, οι οποίοι είχαν την οικονομική ευχέρεια, είχαν τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές τους…. Αυτοί συνέχισαν να κάνουν αυτό που έκαναν και πριν, αναπτύσσοντας τις επιχειρήσεις τους σε άλλους τόπους.

Σωτηράκης Αλεξανιάν σε σκηνή

Αυτό υπάρχει και σήμερα: Υπάρχει κόσμος που πεινάει, που περνά τα πάνδεινα… αλλά, υπάρχουν κι άλλοι που ζουν τη ζωή τους, αυξάνοντας τα χρήματά τους μέσω των επιχειρήσεών τους. Είναι κι αυτό ζωή, είναι κι αυτό ιστορία..

Ο Αριστείδης και η Ρωξάνη δίνουν μία ευχάριστη νότα στη σειρά. Είναι αγαπημένοι, δεμένοι, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, δουλεύουν μαζί, συνεργάζονται. Είναι μια ανάσα στη σειρά που βλέπει ο τηλεθεατής. Ο Αριστείδης και η Ρωξάννη βλέπουν με τα μάτια τους τις κακουχίες που περνούν όλοι οι Έλληνες.

Οι σειρές εποχής και το αποτέλεσμα

Υπάρχουν δυσκολίες στα γυρίσματα μιας σειράς εποχής; Τι είναι αυτό που σας τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον;

Δε μπορώ να πω πως με έχει δυσκολέψει κάτι. Το πιο σημαντικό κομμάτι μιας σειράς, είναι η οργάνωση και οι άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από τις κάμερες. Όπως και στις Άγριες Μέλισσες, έτσι κι εδώ στο Κόκκινο Ποτάμι, υπάρχει μια πάρα πολύ δεμένη, συντονισμένη κι οργανωμένη ομάδα που ξεκινά από τον σεναριογράφο, περνάει στον σκηνοθέτη κι από εκεί τα δύο “κεφάλια” της σειράς, οργανώνουν και συντονίζουν με επιτυχία όλη την υπόλοιπη ομάδα, όπως είναι το ενδυματολογικό, που είναι ένα πολύ σπουδαίο και μεγάλο κομμάτι, όταν μιλάμε για σειρά εποχής.

Όλο αυτό, όταν φτάνει σε εμάς που πρέπει να παίξουμε, μας έχει ήδη διευκολύνει. Βέβαια, σε όλες τις σειρές και τα γυρίσματα υπάρχουν δυσκολίες.

Υπάρχει, όμως, τέτοια αγάπη, τέτοιο δόσιμο από όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες, που κάνουν την ζωή μας τόσο εύκολη. Πηγαίνουμε με τεράστια χαρά στο γύρισμα.

Μανουσάκης Τάσος Σωτηράκης κόκκινο ποτάμι

Δε θα έλεγα πως αντιμετωπίζω κάποια δυσκολία. Ίσα ίσα που χαίρομαι να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους, δοτικούς και θερμούς. Όλοι μαζί (μπροστά και πίσω από τις κάμερες) είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Χωρίς αγάπη, δε γίνεται τίποτα.

Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας και τι να περιμένουν οι τηλεθεατές φέτος από το Κόκκινο Ποτάμι;

Σε ότι αφορά το πρακτικό κομμάτι, είναι αυτό που είπα πριν: η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε και η κατάθεση της αλήθειας μας πάνω στα ιστορικά γεγονότα. Δε νομίζω πως στην τέχνη χρειάζεται κάτι άλλο, πέρα από αγάπη και αλήθεια. Από εκεί και πέρα ο θεατής θα το εισπράξει αυτό.

Τα μελλοντικά σχέδια

Θεατρικά τι σχεδιάζετε; Θα σας απολαύσουμε ξανά στο Καρτέλ;

Θα είμαι για ακόμη μια φορά στην ομάδα του Καρτέλ, στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης με τίτλο “Έγκλημα και Τιμωρία” που θα ανέβει στην Στέγη. Παράλληλα, άνοιξα ένα καινούργιο μονοπάτι, το οποίο ήρθε αναπάντεχα και πολύ ευχάριστα στη ζωή μου:

Θα κάνω την πρώτη μου σκηνοθεσία, σε ένα υπέροχο έργο της Δήμητρας Παπαδήμα, ονόματι “Ρίσκο”, με δύο καταπληκτικά νέα παιδιά, τον Γιώργο Καφετζόπουλο και την Νάντια Καφετζή. Θα ανέβει στο Θέατρο Olvio, στις 7 Δεκεμβρίου.

Ήταν ο Τάσος Σωτηράκης, ο πρωταγωνιστής της σειράς “Το Κόκκινο Ποτάμι: Η Συνέχεια”.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
57,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,300ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,643ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ