29.6 C
Athens
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Στρατής Χατζησταματίου: Το τέλος του Μανόλη, οι δυσκολίες στον Σασμό και το θέατρο

Ένας νεαρός ηθοποιός, πολύ ταλαντούχος, που έχει καταφέρει να αγαπηθεί πάρα πολύ από τους τηλεθεατές. Ο Στρατής Χατζησταματίου, ή αλλιώς ο αγαπημένος μας Μανόλης από τη σειρά Σασμός, μιλάει στο Youfly.com για τα γυρίσματα της σειράς, για το τέλος που θα ήθελε ιδανικά για τον ήρωά του, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Θα έρθει η λύτρωση για τον Μανόλη; Ποια σχόλια δέχεται από τους τηλεθεατές και πώς περνάει στα γυρίσματα, δίπλα σε ένα τόσο σπουδαίο και μοναδικό καστ; Ο Στρατής Χατζησταματίου αποκαλύπτει..

Απολαύστε τον!

Ο Στρατής Χατζησταματίου στη σειρά Σασμός ως Μανόλης

Έχουμε την χαρά να σε απολαμβάνουμε κάθε βράδυ, σε μία σειρά που έχει αγαπηθεί πολύ από τους τηλεθεατές. Πώς βιώνεις αυτή την εμπειρία; Πώς αισθάνεσαι που αποτελείς κομμάτι του περίφημου «Σασμού»;

Βιώνω όλη την εμπειρία με χαρά και ψυχραιμία. Χαρά, γιατί είναι υπέροχο συναίσθημα να είσαι κομμάτι μιας δουλειάς που έχει τέτοιο αντίκρισμα στον κόσμο, που το κοινό παρακολουθεί μια ιστορία που την πιστεύει, το συγκινεί, ταυτίζεται με τους ήρωες και την περιπέτειά τους. Με ψυχραιμία, γιατί η δουλειά η δική μας, η καλλιτεχνική είναι να παίρνουμε από αυτή τη χαρά δύναμη για τη συνέχεια και να τη μετουσιώνουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος δουλειάς, υπηρετώντας την ιστορία που λέμε όλοι μαζί.

Το καστ είναι μοναδικό και αξιοζήλευτο. Πώς θα περιέγραφες μία ημέρα στα γυρίσματα με τους συνεργάτες σου και πως νιώθεις που παίζεις δίπλα σε τόσο σπουδαίους ηθοποιούς;

Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με τόσο σπουδαίους ηθοποιούς και ανθρώπους, να μαθαίνεις από τον τρόπο που προσεγγίζουν τη δουλειά και από την κουλτούρα που φέρουν σε αυτή. Για μένα ο Σασμός είναι ένα σεμινάριο διαρκείας για ένα νέο ηθοποιό.

Υπήρξαν δυσκολίες στα γυρίσματα;

Νομίζω η δυσκολία είναι στοιχείο της καλλιτεχνικής διαδικασίας κι αυτό που σε ιντριγκάρει να δουλέψεις πιο ουσιαστικά. Με δυσκολεύουν περισσότερο πράγματα που έχουν να κάνουν με πρακτικά ζητήματα στο γύρισμα. Για παράδειγμα, δύσκολα γυρίσματα προσωπικά θεωρώ τις σκηνές που έχω για παρτενέρ το Μούργο (κατά κόσμον Σάββα), το σκυλί του Μανώλη, όπου επειδή το γύρισμα είναι εστιασμένο στο να μην ταλαιπωρηθεί καθόλου το ζωάκι, απαιτείται απ’ όλους τρομερή πειθαρχία και ιδιαίτερος χειρισμός.

Ο Μανόλης και ο Νικηφόρος στη σειρά

Ο Μανόλης και η λύτρωση στο τέλος…

Μίλησέ μας λίγο για τον Μανόλη. Έναν χαρακτήρα αρκετά περίπλοκο, διχασμένο… Πώς βλέπεις εσύ αυτόν τον ήρωα;

Ο Μανώλης είναι ένα παιδί ξεχωριστό. Δε συμβαδίζει ούτε με το οικογενειακό του περιβάλλον που είναι βαθιά δυσλειτουργικό ούτε με το κοινωνικό που έχει άλλες απαιτήσεις από ένα αγόρι της ηλικίας του.

Η μικρή κοινωνία του χωριού απαιτεί μια ελάχιστη σχέση με τη βία, με τη σκληρότητα, όχι μόνο σαν πρακτική επιβίωσης, αλλά και σαν τη διαδικασία μέσα από την οποία ένα αγόρι γίνεται άντρας. Ο Μανώλης όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό το μοντέλο άντρα. Για αυτό και είναι ξένο σώμα.

Για αυτό και είναι τόσο αφόρητα τα μυστικά που έμαθε άθελά του. Γιατί ο Μανώλης δε λειτουργεί αντιδρώντας, λειτουργεί κρύβοντας γιατί αυτός είναι ο τρόπος του να προστατεύσει τον εαυτό του, την οικογένειά του, τον καλύτερό του φίλο.

Είναι, όμως, ένας τρόπος δύσκολος, τοξικός για τον ίδιο και απέβη καταστροφικός για άλλους που άθελά του τους έβαλε σε κίνδυνο και δε μπορεί να τους προστατέψει. Όλη η τραγικότητα του ήρωα συμπυκνώνεται σε αυτό το κουβάλημα πραγμάτων που δεν όφειλε να κουβαλήσει και δε μπορεί να τα ελέγξει.

Ιδανικά, πώς θα ήθελες να δεις τον Μανόλη στα τελευταία επεισόδια; Ποιο τέλος θα ήταν «λυτρωτικό» για αυτόν τον χαρακτήρα;

Μόνη λύτρωση για τον Μανώλη είναι η αποκάλυψη της αλήθειας που κουβαλάει. Την κρατά μάλιστα τόσο καιρό που έχει αρχίσει να γίνεται πέτρα μέσα του, να σκληραίνει συνηθίζοντας να ζει μ’ αυτή. Επομένως, θεωρώ ότι η λύτρωση θα έρθει μόνο με ένα ξέσπασμα, με έκρηξη.

Ο Μανόλης και η Τζένη

Οι ανατροπές στα επόμενα επεισόδια

Ποιες ανατροπές να περιμένουν οι τηλεθεατές στα επόμενα επεισόδια; Τί είναι αυτό που θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας, σχετικά με τον χαρακτήρα που υποδύεσαι; Θα υπάρξει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του, μετά τα τελευταία γεγονότα;

Ήδη έχουμε δει ψήγματα από την αλλαγή στη σχέση του με τη Θοδώρα. Νομίζω – είναι κάτι που και η ζωή το επιβεβαιώνει- ότι τα αδέρφια στις δύσκολες στιγμές έρχονται κοντά και βρίσκουν ο ένας στήριγμα στον άλλο. Επίσης, ένα νέο πολύ ξεχωριστό πρόσωπο θα μπει στη ζωή του και θα του δώσει την αγάπη και το ενδιαφέρον που είχε πολλή ανάγκη να βρει.

Ποια κοινά χαρακτηριστικά έχουν ο Στρατής και ο Μανόλης; Υπάρχουν φορές που βλέπεις τον εαυτό σου σε αυτόν τον ήρωα;

Ο Μανόλης αναπόφευκτα είναι κομμάτι του Στρατή. Έχει πτυχές και ποιότητες δικές μου, φυσικά ακροποιημένες. Με λίγα λόγια, τον καταλαβαίνω. Ανάλογα με τις διάφορες στιγμές και της δικής μου ζωής, μπορεί να βρω κομμάτια μου στην εσωστρέφειά του, στην ευαισθησία του, αλλά και στα σκαμπανεβάσματα με τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένεια και τους φίλους του.

Η αγάπη του κόσμου και τα μελλοντικά σχέδια

Πράγματι, η αγάπη για τον Σασμό είναι τεράστια από τον κόσμο. Δέχεσαι σχόλια τηλεθεατών για τον Μανόλη, αλλά και για την σειρά;

Ναι, δέχομαι. Είναι μεγάλη τόνωση για την αυτοπεποίθησή σου και δύναμη για τη συνέχεια να ανταποκρίνεται ο κόσμος στην προσωπική σου προσπάθεια και να συμμετέχεις σε ένα τόσο δυνατό συλλογικό αποτέλεσμα.

Ο Μανόλης, Στρατής Χατζησταματίου στη σειρά Σασμός

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου και οι στόχοι σου για το 2022; Θα σε δούμε κάπου αλλού αυτή την περίοδο;

Σχεδιάζαμε- ήδη πριν τον κορωνοϊό -με μια αγαπημένη ομάδα φίλων και συμφοιτητών στη Σχολή του Εθνικού να ανεβάσουμε το έργο “Κόκκινα Τριαντάφυλλα για μένα” του Σων Ο’ Κέισι και νομίζω θα τα καταφέρουμε φέτος, είτε την άνοιξη, είτε το φθινόπωρο του ‘22. Εύχομαι να κάνω όσο γίνεται περισσότερο θέατρο που μου έλειψε φέτος και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δημιουργική χρονιά.

Ήταν ο Στρατής Χατζησταματίου, ή αλλιώς ο αγαπημένος μας Μανόλης, στη σειρά Σασμός.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
61,862ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,418ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,543ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ