13.2 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Στέφανος Κυριακίδης: Οι Παγιδευμένοι, η Γη της Ελιάς και το απόλυτο Spoiler

Ο σπουδαίος ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης μιλάει στο youfly.com για το ρόλο του Γεράσιμου, που ενσαρκώνει στη σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1.

Ο Στέφανος Κυριακίδης είναι ένας ηθοποιός με περγαμηνές που παρότι είχε διαγράψει μία μακρά πορεία στο θέατρο, έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη δύναμη της τηλεόρασης. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών μέσα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που είχε στις σειρές «Κόκκινο Ποτάμι», «Η Γη της Ελιάς» ενώ τη σεζόν που διανύουμε πρωταγωνιστεί με ιδιαίτερη επιτυχία στη σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1.

Στέφανος Κυριακίδης: Μας μιλά για τους «Παγιδευμένους», τη «Γη της Ελιάς» και δίνει το απόλυτο spoiler

Ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σας από την συμμετοχή σας στην σειρά «Παγιδευμένοι»;

Ομολογώ πως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία μου αυτή. Αξιοσημείωτο είναι το μεράκι της όλης παραγωγής για να βγει στον αέρα ένα καλό αποτέλεσμα. Από προηγούμενες εμπειρίες μου θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη παραγωγή γίνεται πολύ πιο λεπτομερής δουλειά.

“Νιώθω ότι είναι απέναντι μου ο αθεόφοβος ο Γεράσιμος”

Τον ρόλο του Γεράσιμου Μαρκέτου πως τον αντιμετωπίζετε;

Τον αντιμετωπίζω με πολύ αγάπη και με πολύ ενδιαφέρον. Είναι ένας ρόλος που με ιντριγκάρισε από την πρώτη στιγμή. Νιώθω ότι είναι απέναντι μου ο αθεόφοβος ο Γεράσιμος. Με παρακολουθεί και μου βάζει συνέχεια προβλήματα τα οποία πρέπει να τα λύσω ως ηθοποιός. Το μεγάλο ατού του Γεράσιμου είναι ότι πρόκειται για ένα χαρακτήρα με παρελθόν. Από μόνος του ο Γεράσιμος λόγω και της ιδιοσυγκρασίας του είναι ένα spoiler. Κι αυτό εμένα με ιντριγκάρει πάρα πολύ.

Στέφανος Κυριακίδης: Μας μιλά για τους «Παγιδευμένους» και δίνει το απόλυτο spoiler

Παρόλο που είναι σκοτεινός αυτός ο ήρωας στο περιτύλιγμά του, τουλάχιστον θεωρείτε ότι έχει κάποια καλά στοιχεία;

Θεωρώ ότι έχει πάρα πολλά καλά στοιχεία όπως και παρά πολλά κακά. Είναι ένας αληθινός χαρακτήρας για μένα. Τα  καλά στοιχεία αυτού του χαρακτήρα έγκειται στο ότι αυτός ο άνθρωπος έχει υιοθετήσει ένα παιδί με φάσμα αυτισμού. Αυτό το παιδί το υιοθέτησε ο Γεράσιμος αφού προηγουμένως σκότωσε τον πατέρα του ο οποίος το κακοποιούσε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του την οποία επίσης κακοποιούσε. Αυτό είναι ένα μυστικό που τον συνδέει με τον Χατζή. Ο Γεράσιμος λοιπόν, ένας στυγνός εγκληματίας, είναι γεμάτος από αισθήματα. Κάνοντας έναν απολογισμό της ζωής του αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του με σκοπό να συμφιλιωθεί με την οικογένεια του. Επίσης είναι και άρρωστος. Και το μόνο που ζητάει από το γιατρό είναι να του δώσει τρόπος του λέγειν τρεις μήνες ζωής για να τακτοποιήσει κάποια πράγματα. Από κει και πέρα έχει ο θεός λέει. Ο Γεράσιμος δεν ανακατεύεται με ναρκωτικά ούτε με πορνεία. Ξέρει να ξεχωρίζει τα ουσιώδη. Το ότι αγαπάει την οικογένεια του είναι σημαντικό. Το ότι έκανε και λάθη όμως από την άλλη μεριά είναι επίσης σημαντικό. Είχε πει πριν από καιρό σε μια σκηνή “προσπάθησα για το καλό σας να κάνω κάποια πράγματα όμως απέτυχα”.

“Ο θεατής έχει μπει μέσα στην οικογένεια των Παγιδευμένων”

Τί ήταν αυτό που σάς έπεισε να πείτε το «ναι» στην συγκεκριμένη τηλεοπτική πρόταση;

Όταν τελείωσα τις υποχρεώσεις μου στη “Γη της Ελιάς” με κάλεσε ο Σταύρος Καπελούζος ο παραγωγός των “Παγιδευμένων” και μου μίλησε για τον ρόλο του Γεράσιμου. Είπα αμέσως το ναι γιατί βρήκα πολύ ενδιαφέροντα το συγκεκριμένο ρόλο και πολύ διαφορετικό από αυτούς που έπαιξα τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Στέφανος Κυριακίδης: Μας μιλά για τους «Παγιδευμένους» και δίνει το απόλυτο spoiler

Ποιο είναι το στοιχείο της σειράς που έχει κάνει το τηλεοπτικό κοινό να την αγαπήσει;

Εγώ πιστεύω ότι το μεγάλο επίτευγμα της σειράς είναι ότι κατάφερε η σεναριογράφος με μια πολύ ωραία διασκευή να δώσει χώρο στο θεατή. Έγινε ο θεατής μέρος της σειράς. Ο θεατής έχει μπει μέσα στην οικογένεια των “Παγιδευμένων”.

Όταν διαβάσατε τις πρώτες σελίδες από το σενάριο, τι είπατε;

Αυτό που είδα εξαρχής ήταν η ασυνήθιστη πλοκή. Και στον τρόπο που τελειώνει η κάθε ιστορία αλλά και στο τρόπο που δημιουργείτε η καινούρια ιστορία. Όλη η πλοκή είναι πρωτόγνωρη. Όταν παρακολούθησα μάλιστα τα πρώτα επεισόδια, είδα αυτό το καταιγιστικό ρυθμό που έχει η σειρά και εντυπωσιάστηκα. Νομίζω δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στην ελληνική τηλεόραση.

Σε ποια στιγμή βρίσκουμε τον ήρωα που υποδύεστε;

Ο Γεράσιμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει τις βλακείες που κάνει ο γιος του ο Σπύρος ο οποίος φαίνεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις που έχει μπροστά του κι αντί να τα διορθώσει τα πράγματα θα τα μπλέξει περισσότερο. Από την άλλη ο Γεράσιμος συνεργάζεται με την Άννα έχοντας έναν κοινό στόχο. Να χτυπήσουν τον άνθρωπο τον οποίο έχει προειδοποιήσει ο Γεράσιμος λέγοντας του χαρακτηριστικά «Μην αγγίξεις την οικογένεια μου».

Στέφανος Κυριακίδης: Μας μιλά για τους «Παγιδευμένους» και δίνει το απόλυτο spoiler

“Στο πρόσωπο του Θοδωρή ο Γεράσιμος βλέπει τα νιάτα του”

Τι να περιμένουμε στα επόμενα επεισόδια;

Ο Γεράσιμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει το Θοδωρή. Θα δούμε παράλληλα ότι ανακαλύπτεται επιτέλους το πτώμα του Κοσμά και δημιουργείται φυσικά ένας πανικός στη σχέση του Δημήτρη με την Άννα. Ο Σπύρος από τη πλευρά του προσπαθεί να βοηθήσει τον Θοδωρή στηριζόμενος σε ένα σχέδιο του. Ο Γεράσιμος τον προειδοποιεί ότι το σχέδιο του θα αποτύχει και καταθέτει τη δική του πρόταση για να καλύψει το Θοδωρή. Ο Γεράσιμος αγαπάει πάρα πολύ το Θοδωρή. Στο πρόσωπο του Θοδωρή ο Γεράσιμος βλέπει τα νιάτα του. Ο Γεράσιμος βλέπει πως ο εγγονός του κινδυνεύει σοβαρά και με τις αστοχίες του Σπύρου κινδυνεύει ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό και προσπαθεί να τον βοηθήσει.

Υπάρχει κάποια φράση της σειράς που σας αγγίζει ιδιαίτερα;

Θα δείτε ότι το σενάριο όπως προχωράει έχει στοιχεία μέσα του όπου οι σιωπές μιλάνε πολύ περισσότερο από τα λόγια.

Οι Παγιδευμένοι θα συνεχιστούν και την επόμενη σεζόν;

Κάποια επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει προς το παρόν αλλά οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχω είναι ότι η σειρά θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Στέφανος Κυριακίδης: Μας μιλά για τους «Παγιδευμένους» και δίνει το απόλυτο spoiler

“Είναι τρομερή η δύναμη της τηλεόρασης”

Σας εντυπωσιάζει η δύναμη που έχει η τηλεόραση ως προς την αναγνωρισιμότητα ενός καλλιτέχνη; Πώς αντιδράτε σε αυτή μετά από τόσα χρόνια εξαιρετικής θεατρικής διαδρομής και σημαντικών συνεργασιών;

Είναι τρομερή η δύναμη της τηλεόρασης. Να σας πω την αλήθεια εγώ το ευχαριστιέμαι αυτό που μου συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις σειρές που παίζω. Βλέπω ένα κόσμο να θέλει να σε αγγίξει, να σ’ αγκαλιάσει. Επιζητά την επαφή. Κι αυτό είναι πολύ ωραίο. Δυστυχώς στην εποχή μας οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή μεταξύ τους. Έχει μείνει μόνο η γλώσσα που δεν βουτάει στο μυαλό πρώτα κι έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ε, λοιπόν εμένα με πλησιάζουνε αρκετοί συμπατριώτες μου και παιδιά πολλά θα έλεγα και με ρωτάνε για το σενάριο, για τον ήρωα που υποδύομαι και πραγματικά χαίρομαι που συμβαίνει αυτό.

Από τις αντιδράσεις που καταγράφονται στα social media προκύπτει ότι οι χαρακτήρες που υποδύεστε τα τελευταία χρόνια (ο μητροπολίτης Θεόκλητος στο “Κόκκινο Ποτάμι”, ο Ιάκωβος στη “Γη της Ελιάς” και ο Γεράσιμος φέτος στη σειρά “Παγιδευμένοι”) έχουν αγαπηθεί πολύ από το τηλεοπτικό κοινό…

Αντιμετώπισα αυτούς τους ρόλους με πολύ αγάπη, με πολύ σεβασμό και μου δώσανε χαρά. Θεατρικά έχω γευτεί πολλές καλές στιγμές αλλά αυτές οι πρόσφατες τηλεοπτικές δουλειές μ’ έχουνε γεμίσει πάρα πολύ ως άνθρωπο.

Στέφανος Κυριακίδης: Μας μιλά για τους «Παγιδευμένους», τη «Γη της Ελιάς» και δίνει το απόλυτο spoiler

“Ακόμα και τώρα ο κόσμος στο δρόμο μου μιλάει για τον Ιάκωβο και τη Γη της Ελιάς”

Γνωρίσατε μεγάλη επιτυχία μέσα από το ρόλο του Ιάκωβου στη σειρά «Η Γη της Ελιάς». Τι κρατάτε από αυτή τη συνεργασία;

Ο συγκεκριμένος ρόλος του Ιάκωβου όπως λέτε κι εσείς άρεσε και είχε μεγάλη απήχηση στους τηλεθεατές. Ειλικρινά σας μιλάω η κούραση που είχα την οποία δεν την έβγαλα έξω ποτέ αντισταθμιζότανε όταν ξεκίναγε το γύρισμα. Ο ρόλος του μητροπολίτη στο “Κόκκινο Ποτάμι” έγινε το σκαλοπάτι για τον Ιάκωβο. Το πολύ καλό σενάριο της Βάνας Δημητρίου και η σκηνοθεσία του Ανδρέα Γεωργίου μου δημιούργησαν μια ασφάλεια. Κι όταν αισθάνομαι ασφαλής μπορώ να κάνω πράγματα. Ακόμα και τώρα ο κόσμος στο δρόμο μου μιλάει για τον Ιάκωβο και τη “Γη της Ελιάς”. Πολύ καλή σειρά είναι οι “Παγιδευμένοι” μου λένε και παράλληλα με ρωτάνε γιατί έφυγα από τη “Γη της Ελιάς”. H  αλήθεια είναι ότι αγάπησα πολύ τη “Γη της Ελιάς” και τα όσα έζησα στα γυρίσματα που έγιναν.

Ύστερα από τόσα χρόνια εμπειρίας που έχετε με την τηλεόραση, ποια σχέση έχετε αναπτύξει μαζί της;

Είναι έρωτας η τηλεόραση. Την αγαπάς γι’ αυτό που είναι κι αυτή σ’ αγαπάει γιατί σε κάνει όπως θέλει αυτή να είσαι. Κι όταν δεν την καλύπτεις σε πετάει στην άκρη.

Εσείς είστε αισιόδοξος ότι από εδώ και πέρα κάτι αλλάζει στο τοπίο της ελληνικής τηλεόρασης;

Είμαι αισιόδοξος κι αυτό γιατί βλέπω τα τελευταία χρόνια να αλλάζει προς το καλύτερο η ελληνική τηλεόραση. Αρκετές από τις σειρές που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι πολύ προσεγμένες κι έχουνε πολύ καλά στοιχεία. Έχουμε να κάνουμε πλέον με νέους σκηνοθέτες -όπως και στο θέατρο άλλωστε-  οι οποίοι έχουνε να πούνε πράγματα.

Διαβάστε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
59,813ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,696ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ