16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Σασμός: Ο Μιχάλης Αλικάκος μιλάει για το ρόλο του «κακού» Διονύση Μαρκάκη

Ο Μιχάλης Αλικάκος ήρθε στη σειρά “Σασμός” ως Διονύσης Μαρκάκης, για να φέρει την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση. Ο εξαίρετος αυτός ηθοποιός μίλησε στο Youfly.com για τον ρόλο του “κακού”, αλλά και για όλα όσα έχει ξεχωρίσει από αυτή την μοναδική ιστορία, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη.

Ο Διονύσης Μαρκάκης είναι υπεύθυνος στο ξενοδοχείο που εργάζεται η Αργυρώ. Ξάδελφος του Κώστα, δείχνει προσηνής και πρόθυμος να βοηθήσει παντού.

Ωστόσο πίσω από αυτή την εικόνα κρύβεται ένας άνθρωπος μπλεγμένος σε παρανομίες, διπρόσωπος κι εκδικητικός, ιδιαίτερα με αυτόν που του «έκλεψε» την κοπέλα του. Γι’ αυτό θα κάνει τα πάντα, για να χαλάσει αυτή τη σχέση. Κι όχι μόνο….

Ο Μιχάλης Αλικάκος αποκαλύπτει στο Youfly.com όσα κρύβει ο Διονύσης Μαρκάκης, στην αγαπημένη μας σειρά “Σασμός”.

Πως νιώθετε για τη συμμετοχή σας στη σειρά αυτή; Πώς σας φαίνεται η ιστορία;

Νιώθω πάρα πολύ όμορφα και αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι σε ένα τόσο ωραίο κόνσεπτ. Μια σειρά που ήδη φάνηκε από τα πρώτα επεισόδια πόσο την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.

Η σειρά Σασμός είναι μία πολύ δυνατή ιστορία, η οποία προέρχεται από ένα μυθιστόρημα. Συνήθως τα μυθιστορήματα έχουν πολύ πιο δομημένη πλοκή και ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Δημιουργούν μία υπέροχη ατμόσφαιρα.

Όταν η μεταφορά και η προσαρμογή γίνονται με σωστό τρόπο (όπως τώρα), όλο αυτό δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να αγκαλιαστεί και να εκτιμηθεί από τους τηλεθεατές. Από τα πρώτα μόλις επεισόδια, ο κόσμος παρακολουθεί τη σειρά “Σασμός” με μεγάλη αγωνία και έχει ταυτιστεί με τους ήρωες.

Ο Μιχάλης Αλικάκος σκεπτικός

Το καστ είναι πολύ δυνατό και παρατηρούμε πως έχει δοθεί και η ευκαιρία σε νέα παιδιά, νέους ηθοποιούς να αναδείξουν το ταλέντο τους. Πως θα περιγράφατε μια μέρα στα γυρίσματα;

Πράγματι, το καστ είναι εξαιρετικό. Έχει δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να επιλεχθεί ο κατάλληλος ηθοποιός, για τον κατάλληλο ρόλο. Αυτό είναι κι ένα κομμάτι αυτής της επιτυχίας. Υπάρχει πολύ σωστή διανομή.

Τα γυρίσματα σε καθημερινές σειρές χρειάζονται μεγάλη πειθαρχία από τον ηθοποιό. Έχουμε να κάνουμε με ένα εγχείρημα ενός καθημερινού σίριαλ που γυρίζεται αποκλειστικά σε φυσικούς χώρους.

Οι εξωτερικοί χώροι έχουν προβλήματα. Επομένως, καλείται το σετ, το συνεργείο, η σκηνοθεσία και όλοι οι ηθοποιοί να είναι πολύ πειθαρχημένοι, ούτως ώστε να γίνονται τα πράγματα στους σωστούς χρόνους, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ακόμη και στις αντιξοότητες.

Εξωτερικός χώρος τι σημαίνει; Για παράδειγμα, ένας θόρυβος μπορεί να σταματήσει το γύρισμα, ή το φως να μην είναι όπως πρέπει και να χρειαστεί να περιμένουμε. Φυσικά, αξίζει τον κόπο, γιατί όταν κάνεις γύρισμα σε φυσικούς χώρους και τοπία, αυτό προσδίδει μία άλλη ποιότητα στην εικόνα.

Όλο αυτό είναι μία μεγάλη ευκαιρία και για τους νέους ηθοποιούς. Μπαίνουν σε τέτοιες καταστάσεις γυρισμάτων και γυμνάζουν τον εαυτό τους στις μεγάλες απαιτήσεις. Κάνει πάρα πολύ καλό στα νέα παιδιά. Φυσικά, έχει και σε εγρήγορση εμάς τους μεγαλύτερους.

Ο Μιχάλης Αλικάκος ως Διονύσης Μαρκάκης στη σειρά Σασμός

Πόσο θα επηρεάσει την υπόθεση ο ρόλος σας;

Ενώ στην αρχή ο ήρωας φαίνεται ανώδυνος, ένας ευγενής και καθώς πρέπει άνθρωπος, στη συνέχεια ξετυλίγονται πολύ σκοτεινές πτυχές του χαρακτήρα του. Μπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες.

Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε και εκφάνσεις του χαρακτήρα του που βγάζει κακοποιητικές συμπεριφορές. Πολλοί τηλεθεατές, βλέποντας τον Διονύση αργότερα, θα καταλάβουν και θα κάνουν πολλούς συνειρμούς, σχετικά με όλα αυτά που έχουμε δει το τελευταίο έτος με τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην κοινωνία.

Είναι ένας αδίστακτος τύπος, παρόλο που αυτό δεν φαίνεται στα πρώτα επεισόδια. Από όσα γνωρίζω, σύμφωνα με τα σενάρια που έχω στα χέρια μου ως τώρα, δε θα αλλάξει κάτι στον χαρακτήρα αυτόν.

Δεν υπάρχει κάποια καλή πτυχή. Είναι ένας έξυπνος, ευφυής και δυναμικός άνθρωπος, αλλά βαθύτατα συμπλεγματικός και επιθετικός. Δε νομίζω αυτό να αλλάξει στη συνέχεια.

“Ο Διονύσης θα δημιουργήσει εκνευρισμό στο τηλεοπτικό κοινό”.

Θα επηρεάσει τις ζωές των υπόλοιπων πρωταγωνιστών;

Θα επηρεάσει τις ζωές κάποιων, όχι, όμως, όλων. Μάλιστα, θα επηρεάσει και τη ζωή μιας συναδέλφου του. Ο Διονύσης θα έρθει σε επαφή με τη νέα του συνεργάτιδα, δημιουργώντας της πολλά προβλήματα.

Είναι ένας αντιπαθής άνθρωπος, ο οποίος θα δημιουργήσει εκνευρισμό στο τηλεοπτικό κοινό.

Σκηνή από τη σειρά Σασμός

Πόσο δύσκολο είναι να υποδύεστε έναν τόσο δύσκολο χαρακτήρα;

Ένα πολύ καλό σεναριακό υλικό, είναι σαν ένα όχημα. Το σενάριο είναι το όχημα που καλείται να οδηγήσει ένας ηθοποιός, ως καλός οδηγός. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω έναν πολύ καλοζυγισμένο και καλοδομημένο ρόλο και νομίζω πως αυτό είναι το avantage της σειράς:

Δεν είναι μόνο 2-3 οι καλοδομημένοι και καλοζυγισμένοι ρόλοι. Είναι όλοι οι ρόλοι αυτής της σειράς σωστοί. Έχουν την αυτοτέλειά τους, τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους. Είναι ολοκληρωμένοι.

Σε αυτή αυτή την περίπτωση, ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ολοκληρωμένος από γραφής. Οπότε, δεν είναι τόσο δύσκολο, γιατί έχω ένα πολύ καλό υλικό στα χέρια μου. Εννοώ το σενάριο και τον τρόπο που είναι γραμμένος ο ρόλος.

Ο Διονύσης Μαρκάκης στη σειρά Σασμός

Τι είναι αυτό που έχετε ξεχωρίσει εσείς από αυτό το έργο και τί σας εντυπωσίασε διαβάζοντας το σενάριο;

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι, πως καταπιάνεται με ένα θέμα που έχει να κάνει με μία στρεβλή, λανθασμένη κι άρρωστη παράδοση που υπάρχει στην Κρήτη, όσον αφορά στις βεντέτες.

Βεντέτα σημαίνει σκοτώνω, εκδικούμαι. Για μένα και για κάθε σώφρων άνθρωπο, το να δολοφονείς για να εκδικηθείς παίρνοντας το νόμο στα χέρια σου, είναι κάτι παράταιρο και κάτι έξω από τη λογική των σύγχρονων κοινωνιών.

Το να αναδείξεις αυτό το θέμα ως κακώς κείμενο και να το δώσεις στην τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλό. Επί της ουσίας, δείχνεις με το δάχτυλο τη στρεβλότητα και το λάθος που υπάρχει ακόμη σε κάποιες κοινωνίες. Στη δική μας περίπτωση στην Κρήτη, η οποία έχει μεγάλη παράδοση.

Η Κρήτη έχει σπουδαίους ανθρώπους, έχει σπουδαία έθιμα, παραδόσεις, αλλά έχει και αυτή τη λανθασμένη αντίληψη. Προβάλλοντας αυτή τη θεματολογία μέσω μίας σειράς, επί της ουσίας προβληματίζεις τον θεατή, όσον αφορά τους ανθρώπους που έχουν διαποτιστεί με αυτή τη νοοτροπία.

Πέρα από τον Σασμό, θα σας δούμε και κάπου αλλού αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι ήδη στα γυρίσματα του Σασμού. Περιμένω και τον ερχομό της κόρης μου μέσα στον Οκτώβριο, επομένως δε σχεδιάζω κάτι άλλο, τηλεοπτικά τουλάχιστον. Αν κάνω κάτι, θα είναι υπό τη μορφή guest εμφάνισης, φιλικής συμμετοχής.

Σχετικά με το θέατρο, δε θα βρίσκομαι κάπου φέτος. Τα γυρίσματα στον Σασμό και ο ερχομός της κόρης μου δε μου αφήνουν χρόνο. Επομένως, επικεντρώνομαι στον Σασμό, για να έχω τα απογεύματά μου ελεύθερα να αφοσιωθώ στην κόρη μου.

Ήταν ο Μιχάλης Αλικάκος, ή αλλιώς ο Διονύσης Μαρκάκης, ο νέος πρωταγωνιστής της σειράς Σασμός, στο Youfly.com.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
42,314ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,314ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,806ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ