Τηλεόραση

Ποιοι είπαν Όχι σε ρόλους που πέρασαν σε άλλα χέρια και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία

21/01/2022
4 λεπτά ανάγνωσης
Share

Άλλοτε άκουσαν την εσωτερική φωνή που υπάρχει μέσα τους η οποία τους συμβούλευσε να πουν όχι, άλλοτε είχαν κλείσει άλλη συνεργασία, κι άλλοτε απλά κάτι χάλασε στην πορεία.. Η κατάληξη σε κάθε περίπτωση είναι μια: ρόλοι που έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, ενώ αρχικά είχαν προταθεί σε άλλους ηθοποιούς τελικά κατέληξαν σε άλλους και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Τρεις Χάριτες: Από τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου στη Νένα Μεντή

Την Μαρία από τις «Τρεις Χάριτες» την αγαπήσαμε με το πρόσωπο της Νένας Μεντή. Η αρχική διανομή, όμως, ήταν άλλη αφού μαζί με την Άννα Παναγιωτοπούλου και την Μίνα Αδαμάκη θα βλέπαμε την Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Οι τρεις τους ήταν πολύ καλές φίλες και πρωταγωνιστούσαν όλες μαζί στο «Άλσος Παγκρατίου», που εκείνη την εποχή γνώριζε μεγάλη επιτυχία. Εκεί τις είδαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου και τους έκαναν πρόταση.

Οι δυο είπαν το «ναι», η Μίρκα Παπακωνσταντινου όμως απάντησε αρνητικά και έτσι τον ρόλο πήρε η Νένα Μεντή. Περίπου 50 επεισόδια μετά την πρεμιέρα, όμως, η αρχική ιδέα των δημιουργών πήρε σάρκα και οστά αφού οι τρεις φίλες συναντήθηκαν στο ίδιο πλατό μιας και η Μιρκά Παπακωνστνατίνου έκανε γκεστ στη σειρά ως «Λόλα Κρασσά».

Αναστασία: Από τον Στράτο Τζώρτζογλου στον Άλκη Κούρκουλο

Μπορεί η εικόνα του Άλκη Κούρκουλου να είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον «Αλέξανδρο» της τηλεοπτικής «Αναστασίας», ωστόσο αν ο Στράτος Τζώρτζογλου δεν είχε αρνηθεί τότε την πρόταση να αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Όπως έχει παραδεχτεί, το έχει μετανιώσει, όμως, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού είχε ήδη πει το «ναι» στην πρώην σύζυγό του Μαρία Γεωργιάδου, και την σειρά «Μια υπέροχη ζωή».

Κωνσταντίνου και Ελένης: Από την Δήμητρα Παπαδοπούλου στην Ελένη Ράντου

Όταν γεννήθηκε η «Ελένη Βλαχάκη» στο μυαλό του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, αρχικά δεν είχε το πρόσωπο της Ελένης Ράντου αλλά αυτό της Δήμητρας Παπαδοπουλου, η οποία ήταν και εκείνη που δέχτηκε πρώτη την πρόταση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Κωνσταντινου και Ελένης». Εκείνη όμως είχε αρκετούς ενδοιασμούς κι έτσι η Ελένη Ράντου έγινε και επίσημα η ατίθαση κοκκινομάλλα με τις θρυλικές ατάκες… Ένας από τους πιο μεγάλους ρόλους της ελληνικής τηλεόρασης με μεγάλη επιτυχία.

Δύο Ξένοι: Από τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Ελένη Κούρκουλα στον Νίκο Σεργιανόπουλο και την Εβελίνα Παπούλια

Εικοσιτέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που έκαναν πρεμιέρα οι «Δυο ξένοι», ένα από τα θρυλικότερα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης. Η Εβελίνα Παπούλια και ο Νίκος Σεργιανόπουλος υποδύθηκαν την Μαρίνα Κουντουράτου και τον Κωνσταντίνο Μαρκορά αντίστοιχα. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, στη θέση του την Έλενα Κούρκουλα και τον Γρηγόρη Βαλτινό; Σίγουρα κανείς εκτός από τον Αλέξανδρο Ρήγα και τον Δημήτρη Αποστόλου που είχαν την αρχική ιδέα.

Τελικά, όμως, είδαν την Εβελίνα Παπούλια στο σίριαλ «Ασυνήθεις ύποπτοι» κι έτσι άλλαξαν γραμμή πλεύσης. Μάλιστα στην πρώτη τους συνάντηση μαζί της, της είπαν ότι τα κόκκινα μαλλιά της έπρεπε να γίνουν ξανθά. Εκείνη μετά το αρχικό σοκ, έφυγε και όταν γύρισε φορούσε ένα μαντήλι στο κεφάλι, αφού μόλις είχε υιοθετήσει το απόλυτο ξανθό.

Απαράδεκτοι: Από τον Τάκη Παπαματθαίου στον Βλάση Μπονάτσο

Η Δήμητρα, ο Σπύρος, ο Γιάννης και ο Τάκης. Αυτοί θα ήταν οι «Απαράδεκτοι» αν και πάλι δεν είχε αλλάξει χέρια ένας από τους βασικούς ρόλους. Ο τέταρτος της παρέας θα ήταν ο Τάκης Παπαματθαίου αντί για τον Βλάσση Μπονατσο, ύστερα από πρόταση που του είχε κάνει η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Εκείνος όμως είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τον Γιώργο Κωνσταντίνου για τη σειρά “Άγγελος κατά λάθος” και περιορίστηκε στο να μπει ως guest στη σειρά, υποδυόμενος τον ανιψιό του Βασίλη Χαλακατεβάκη.

Άγριες Μέλισσες: Από την Κατερίνα Λέχου στην Κατερίνα Διδασκάλου και από τον Αλέξη Γεωργούλη στον Δημήτρη Γκοτσόπουλο

Η αυστηρή «Μυρσίνη Σεβαστού» αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τις «Άγριες μέλισσες». Η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία την υποδύεται, ταίριαξε γάντι με αυτόν τον ρόλο και έγινε από τις πιο εμβληματικές παρουσίες της σειράς. Ωστόσο στη θέση της θα βλέπαμε την Κατερίνα Λέχου εάν τελικά εκείνη δεν έλεγε «όχι» επειδή εκείνη την εποχή είχε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν είχε χρόνο …

Όπως δηλαδή έγινε και με τον Αλέξη Γεωργουλη για την ίδια σειρά. Το απαιτητικό του πρόγραμμα λόγω της παρουσίας του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον κράτησαν μακριά από το τηλεοπτικό «Διαφάνι» όπου θα υποδυόταν τον «Λάμπρο» στη θέση του Δημήτρη Γκοτσόπουλου. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτούς τους ρόλους οι παραπάνω ηθοποιοί γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Δήμητρα Καλφούντζου

Είμαι η Δήμητρα Καλφούντζου και δουλεύω ως δημοσιογράφος εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα και τώρα πια... τρόπος ζωής! Τα περισσότερα χρόνια, ασχολήθηκα με την τηλεόραση όπου αισίως, επαγγελματικά, έχω μπει στην... εφηβεία και οδεύω προς την ενηλικίωση. Φέτος συνεργάζομαι με την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega, ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκα στο Star Channel, σε εκπομπές αλλά και δελτία ειδήσεων. Παράλληλα, εδώ και χρόνια γράφω σε εφημερίδες περιοδικά και sites ενώ έζησα για ένα διάστημα και τη μαγεία του ραδιοφώνου. Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και φυσικά την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στο πλαίσιο της δουλειάς, μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκω τα τελευταία χρόνια και στα social media, τα οποία παρακολουθώ ανελλιπώς.