Τηλεόραση

Παγιδευμένοι: Η σύγκριση και η αποθέωση της ελληνικής διασκευής στην Τουρκία

02/11/2022
1 λεπτό ανάγνωσης
Share

Η σειρά φαινόμενο της Τουρκίας κατάφερε να καθηλώσει και το ελληνικό κοινό. Μία καλογυρισμένη ιστορία με έντονο σασπένς κι ερμηνείες που κόβουν την ανάσα. Στην Τουρκία ονομάζεται “Yargi”, στην Ελλάδα “Παγιδευμένοι”. Και τα δύο αντιπροσωπεύουν αυτό το αριστούργημα που έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή εκατομμύρια τηλεθεατών παγκοσμίως.

Αυτή την περίοδο, προβάλλεται στην Τουρκία η δεύτερη σεζόν της σειράς. Το ελληνικό σενάριο ακολουθεί (μέχρι στιγμής) πιστά το τουρκικό. Η Άννα και ο Δημήτρης νομίζουν πως φτάνουν στη λύση του μυστηρίου με τον δολοφόνο της Μυρτούς, όμως συνειδητοποιούν σύντομα πως οι περιπέτειές τους δεν έχουν τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα οι Παγιδευμένοι δε ξεκίνησαν τόσο δυναμικά, όμως στη συνέχεια απογειώθηκαν. Στην Τουρκία, η πρώτη σεζόν έφτασε στο 40% της τηλεθέασης, ξεπερνώντας, μάλιστα, το ριάλιτι Survivor.

Yargi ή Παγιδευμένοι;

Στην τουρκική σειρά, οι πρωταγωνιστές είναι ο Kaan Urgancıoğlu και η Pınar Deniz, ένα αγαπημένο δίδυμο, το οποίο δοξάστηκε παγκοσμίως, μέσα από τη σειρά του Netflix “Ask 101”.

Οι δυο τους, μετά την επιτυχία της σειράς αυτής, είπαν το μεγάλο ναι στο Yargi, αποδεικνύοντας πως η χημεία τους είναι πράγματι δυνατή. Μεγάλη χημεία έχουν, φυσικά, και ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης με την Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ.

Το κοινό του Yargi δεν παύει να κάνει συγκρίσεις με τη σειρά Παγιδευμένοι, με το Twitter να παίρνει φωτιά με τα δύο hashtags των σειρών. Ακόμη και τα τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για την ελληνική διασκευή, αναφέροντας τα καλύτερα.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Ιωάννα Παναγιώτη

Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!