19.3 C
Athens
Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ντέπυ Γκολεμά: Καίει Παπαδάκη, Μενεγάκη, ριάλιτι – Η σεζόν είναι μαραθώνιος

Μία μοναδική εκπομπή ακούσαμε σήμερα Δευτέρα 11/10, στις 10 το πρωί, στο Youfly Radio. Η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά μίλησε, μέσα από τη συνέντευξη της στην Μελίνα Αδαμοπούλου και το Zip The Day για τη νέα σεζόν στα κανάλια, τις ζώνες, αλλά και για τις σειρές μυθοπλασίας που έχουν κερδίσει τους τηλεθεατές.

Τί συμβαίνει με τα ριάλιτι και τις νέες σειρές; Τί θα δούμε στις Άγριες Μέλισσες; Έχει καταφέρει το MEGA να εισβάλλει δυναμικά στον ανταγωνισμό; Τί συμβαίνει σε κάθε ζώνη;

Η Ντέπυ Γκολεμά ήρθε καλεσμένη στο Youfly Radio και στο Zip The Day, για να σχολιάσει την τηλεοπτική επικαιρότητα, με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Η Πρωινή Ζώνη

Αναφορά στην πρωινή ζώνη έκανε η Ντέπυ Γκολεμά στο Zip The Day, μέσα από τη συνέντευξή της. Ξεκίνησε με τις πρώτες εκπομπές της ημέρας, επισημαίνοντας:

«Το πρωινό συνεχίζει να γίνεται από ανθρώπους που μεγαλώνουν και δεν ξέρουμε και πόσο αντέχουν. Βέβαια, δε λένε να αφήσουν τα σκήπτρα σε νέους ανθρώπους. Δύσκολα δίνεις την ευκαιρία να πετάξουν τα νέα παιδιά.

»Δε την παρακολουθώ την πολύ πρωινή ζώνη, γιατί δεν είμαι ξύπνια. Τα παλιά χρόνια αυτή η ζώνη καθόριζε το brand name της τηλεοπτικής ημέρας. Είχε τόση σημασία, που τα κανάλια έβαζα όλο τους το καλό δυναμικό εκεί. Αυτό συνέβαινε τα παλιά καλά χρόνια της τηλεόραση. Δε ξέρω αν συμβαίνει τώρα».

Σχετικά με το MEGA, σχολίασε πως αυτή τη χρονιά (όσον αφορά στην πρωινή ζώνη), το κανάλι αυτό έκανε μία πολύ έξυπνη κίνηση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, έχτισε ένα πρωινό “μπετόν αρμέ”, βάζοντας μέσα ό,τι είχε και δεν είχε.

Η Ελεονώρα Μελέτη στο Πρωινό

Το MEGA, βάζοντας διάφορα πρόσωπα στη ζώνη αυτή, έχτισε ένα “ανάχωμα”, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να το διαπεράσει κανείς.

«Τα νούμερα που βλέπουμε δεν είναι ενδεικτικά ακόμη, σχετικά με όσα θα δούμε στην τηλεόραση και πώς θα κάτσει η μπίλια. Πάντα, τα νούμερα έδειχναν προς το τέλος του Οκτώβρη, από εκεί που ξεκινούσαν οι πρώτες αναχωρήσεις, λέγαμε -δηλαδή- αυτός θα βγάλει την παρέλαση (σεζόν);

»Οι τηλεθεάσεις δείχνουν κάτι, αλλά η τηλεόραση είναι μαραθώνιος κάθε χρόνο και όχι “εκατοστάρι”».

Οι σειρές που θα τερματίσουν πρώτες αυτή τη σεζόν

Η Μελίνα Αδαμοπούλου, ζήτησε από την Ντέπυ Γκολεμά στη συνέντευξη του Zip The Day, να της αποκαλύψει τα project που θεωρεί η ίδια πως θα τερματίσουν πρώτα σε αυτόν τον τηλεοπτικό “μαραθώνιο”.

Η Ντέπυ Γκολεμά μίλησε για την ΕΡΤ, τονίζοντας πως κάνει ένα πολύ καλό βήμα για ακόμη μια χρονιά. «Είναι η τρίτη χρονιά που η ΕΡΤ καταφέρνει να πάει τη δημόσια τηλεόραση εκεί που της αξίζει. Μακάρι να ήταν λίγο παραπάνω. Θέλουμε την Δημόσια Τηλεόραση».

Σκηνή από το Καρτ Ποστάλ

Το πρώτο που θα καταφέρει να τερματίσει πρώτο, λοιπόν, είναι το Καρτ Ποστάλ. Αμέσως μετά θα είναι η σειρά “Βαρδιάνος στα Σπόρκα”, με την εκπληκτική Ρένια Λουιζίδου.

Από την ιδιωτική τηλεόραση, την οποία επίσης χρειαζόμαστε και μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές, η Ντέπυ Γκολεμά ξεχωρίζει τις Άγριες Μέλισσες και τον Σασμό. Όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά:

«Θα σταθώ ξανά στις Άγριες Μέλισσες, έστω κι αν η τηλεθέαση δείχνει μία μικρή πτώση. Θα πω, επίσης, τον Σασμό γιατί το λένε οι τηλεθεατές και όχι γιατί το λέω εγώ. Πρέπει τους τηλεθεατές να τους ακούμε, δε μπορεί ένα 30% να είναι αφελές {…}.

»Το “Κομάντα και Δράκοι” είναι μία εξαιρετική σειρά που θα στεκόταν πάρα πολύ εύκολα στο Netflix, έχει όλα τα στοιχεία».

Η ψυχαγωγία στην τηλεόραση

Όπως ανέφερε η Ντέπυ Γκολεμά στη συνέντευξη της, η τηλεόραση δεν είναι μυθοπλασία (η οποία μας σώζει από τα ριάλιτι που δεν είναι της αρεσκείας μας). Είναι και ψυχαγωγία και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε πάντα.

Παράδειγμα σε αυτό έφερε την εκπομπή “Μουσικό Κουτί” στην ΕΡΤ, αλλά και το “Ενώπιος Ενωπίω”, το οποίο ο Χατζηνικολάου έχει καταφέρει να κάνει κάπως ψυχαγωγικό.

Τα ριάλιτι και οι “εκπομπούλες”

Σχετικά με τα ριάλιτι, ή αλλιώς τις “εκπομπούλες”, όπως χαρακτηρίζει η ίδια, συζήτησε μαζί με την Μελίνα Αδαμοπούλου:

«Ριάλιτι με ριάλιτι έχει μεγάλη διαφορά. Δηλαδή, το Bachelor είναι μία εκπομπή που δε θα έπρεπε να υπάρχει στην τηλεόραση και με χαρά μαθαίνω πως μαζεύονται υπογραφές (περίπου 20.000) με σκοπό να σταλούν στο ραδιοτηλεοπτικό, να δούμε τι θα γίνει. Ευχαρίστως το έβλεπα εκτός τηλεόρασης.

»Κάτι Shopping Star και κάτι άλλα περίεργα, τα θεωρώ “εκπομπούλες”. Δε θα θεωρήσω εκπομπή το Next Top Model, γιατί βλέπω ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά, άσχετα αν δεν είναι το είδος μου.

»Δε θα θεωρήσω το MasterChef εκπομπούλα, γιατί όντως κι εκεί υπάρχει δουλειά. Τα παράγωγα, όμως, αυτής της εκπομπής (Top Chef, Game of Chefs κλπ) που έχουν πλημμυρίσει όλα τα κανάλια, θα τα θεωρήσω».

Οι κριτές από το TopChef

Η επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη

Σχετικά με την επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη, η Ντέπυ Γκολεμά δήλωσε:

»Εγώ δε βλέπω κάτι πολύ σημαντικό στην επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη. Σα να ήταν Παρασκευή και να ήρθε η Δευτέρα και να ξανά ήρθε η Ελένη Μενεγάκη. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό στην εκπομπή της και δεν βλέπω και κάτι διαφορετικό στην ίδια.

»Η Ελένη Μενεγάκη είναι τα 18-20 χρόνια που κάνει τηλεόραση, ένα ίδιο πράγμα. Βεβαίως είναι πολύ λαμπερή, μία πολύ ωραία γυναίκα. Είδες, η Δανάη που δεν είναι ένα πρότυπο Μενεγάκη, είναι ένα καθημερινό κορίτσι. Έχει πιάσει ένα άλλο νήμα, της πάει διαφορετικά και πηγαίνει και καλύτερα.

»Θεωρώ ότι αυτού του είδους η τηλεόραση που κάνουν η Μενεγάκη και άλλες “μεγαλοκυρίες”, έχει πεθάνει για την ελληνική τηλεόραση. Πάμε μπροστά. Δε νομίζω ότι θα έλειπε και να μην ήταν στην τηλεόραση».

ΗΓΕλένη Μενεγάκη στο mega

Οι βραδινές εκπομπές

Σχετικά με την βραδινή ζώνη, η Ντέπυ Γκολεμά ανέφερε στη συνέντευξη πως μετά τις σειρές μυθοπλασίας, η ψυχαγωγία έχει μείνει πάνω στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Άλλες βραδινές εκπομπές δεν υπάρχουν κατ’ εμέ. Εκτός από τα talk shows, θα μπορούσε να υπάρχει και μία βραδινή πολιτική εκπομπή, που εμένα μου λείπει. Όταν υπήρχαν τέτοιες εκπομπές τις έβαζαν πολύ αργά, οπότε δεν άντεχε το μάτι σου να κρατηθεί ανοιχτό».

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Μέσα σε όλα, δήλωσε πως φαίνεται να υπάρχει μία “αποστροφή” των καναλιών σε τέτοιες εκπομπές, λόγω χαμηλής τηλεθέασης, ενώ δε θα έπρεπε.

Οι τίτλοι που θα έβαζε φέτος η Ντέπυ Γκολεμά στην τηλεοπτική σεζόν, είναι οι εξής: “Παρ’ την τηλεόραση και τρέχα”, “Αυτή δεν είναι η ζωή μας”,  “Με το μαλακό παιδιά”.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
50,521ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,905ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ