24.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Λευτέρης Ζαμπετάκης: Οι ρόλοι στο «Κάνε ότι κοιμάσαι» και στη «Γη της Ελιάς»

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί σε δύο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές υποδυόμενος δύο κακούς χαρακτήρες. Ο ταλαντούχος ηθοποιός μιλά στο youfly.com  τόσο για το ρόλο του Μάνου στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» όσο και για το ρόλο του Κυριάκου στη «Γη της Ελιάς». Αναφέρεται στις αντιδράσεις του κόσμου και μας αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά του ταλέντου του.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης αποκλειστικά στο youfly.com

Κύριε Ζαμπετάκη τι σας γοητεύει στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι»; Ποια θέματα πιστεύετε ότι φωτίζει;

Η σειρά φωτίζει όσα γίνονται στα σχολεία. Το bullying, οι σχέσεις των παιδιών με τους καθηγητές τους και ανάμεσα τους, η αποξένωση και η ρήξη με τους γονείς τους. Το “Κάνε ότι κοιμάσαι” ανέδειξε αυτά τα θέματα και λειτούργησε ρυθμιστικά. Έχω ακούσει γονείς να λένε με αφορμή τα συμβαίνοντα στη σειρά ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με τα παιδιά τους. Όλα αυτά τα στοιχεία που προανέφερα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και παράλληλα με γοήτευσε πολύ και ο ρόλος μου αφού μέχρι πρότινος δεν είχα παίξει ρόλο κακού χαρακτήρα.

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις όταν πήρατε στα χέρια σας το σενάριο και διαβάσατε για τον ρόλο του Μάνου Αναστασίου στη σειρά;

Μου άρεσε από τη πρώτη στιγμή το σενάριο και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία. Ο Γιώργος Σκαραγκάς που βάζει την υπογραφή του στο σενάριο εντυπωσιάζει με τη δυνατή πλοκή της ιστορίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που με ρωτάνε κάθε τόσο τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια. Σε συνδυασμό και με την κινηματογραφική σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη το αποτέλεσμα είναι μοναδικό καθώς δημιουργείται ένα φοβερό σασπένς για τον τηλεθεατή.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης στο youfly.com: Οι ρόλοι στο «Κάνε ότι κοιμάσαι» και στη «Γη της Ελιάς»

«Μου βγήκε πολύ εύκολα και αβίαστα ο χαρακτήρας που υποδύομαι στο Κάνε ότι κοιμάσαι»

Σας δυσκόλεψε η προσέγγισή του ήρωα που υποδύεστε στη σειρά;

Όχι. Μου βγήκε πολύ εύκολα και αβίαστα ο χαρακτήρας που υποδύομαι. Από την πρώτη στιγμή άφησα το ένστικτο μου να λειτουργήσει γιατί ο Μάνος δεν φαινόταν εξαρχής ότι θα είναι κακός χαρακτήρας και θα κινείται πολύ μέσα σε σκοτεινά μονοπάτια. Αρχικά είδαμε έναν άνθρωπο που φαινόταν να είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα που δυστυχώς γι’ αυτόν ήταν παντρεμένη, την πολιορκούσε και την  διεκδικούσε ενώ παράλληλα τη βοηθούσε οικονομικά και της έκανε όλες τις χάρες.

Όταν σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε σεναριακά το κλικ κι έκανε τη μεταστροφή του ο χαρακτήρας κι εγώ σοκαρίστηκα. Ρώτησα το σεναριογράφο τι μέλλει γενέσθαι με τον ήρωα μου και μου είπε θα δεις παρακάτω. Οπότε δεν είχα πολύ χρόνο να το σκεφτώ και άφησα πάρα πολύ το ένστικτο μου να λειτουργήσει. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Μάνος είναι κακός χαρακτήρας. Έχει μπλέξει με σκοτεινά μονοπάτια από τα οποία προσπαθεί στη πορεία να ξεφύγει και δεν μπορεί.

Ποιο είναι το στοιχείο της σειράς που έχει κάνει το τηλεοπτικό κοινό να την αγαπήσει;

Πιστεύω ακράδαντα στο σενάριο αλλά και στη χαρισματική σκηνοθεσία που δημιουργεί όλο αυτό το σασπένς. Τα γυρίσματα είναι πολύ προσεγμένα και γίνονται με κινηματογραφικό τρόπο. Η μουσική και η φωτογραφία προσθέτουν επιπλέον συν στη σειρά σε σημείο τέτοιο που κάθε επεισόδιο να μοιάζει με ταινία. Και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τον κόσμο. Έχει μια ομορφιά όλο αυτό και ο κόσμος το καταλαβαίνει και το επιβραβεύει.

«Ο Μάνος είναι πολύ κοντά στο τέλος του»

Σε ποια στιγμή βρίσκουμε τον ήρωα που υποδύεστε;

Νομίζω ότι ο ήρωας μου είναι πολύ κοντά στο τέλος του. Έχει χάσει τη μπάλα και νομίζω ότι πραγματικά κινδυνεύει πολύ σοβαρά.

Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» είδαμε ότι πραγματεύεται το bullying,  στα σχολεία. Σε πρόσφατη συνέντευξη σας αναφερθήκατε σε ανάλογη εμπειρία που είχατε στα μαθητικά σας χρόνια…

Ήμουν ένα παιδί πολύ εσωστρεφές και το μόνο πράγμα που μου έδινε χαρά ήταν πάντα οι τέχνες. Το θέατρο, ο χορός. Οπότε στο σχολείο ασχολιόμουν μόνο με αυτά. Ήμουν στις ομάδες της χορωδίας και του χορού. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήμουν με τα αγόρια του σχολείου και της τάξης μου. Δεν μ’ άρεζε καθόλου το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Κι επειδή εγώ μεγάλωσα με τις δύο μικρότερες αδελφές μου έμαθα να είμαι πάρα πολύ καλά και ασφαλής με τα κορίτσια. Αυτός ήταν και ο λόγος που έφαγα πολύ bullying. Γιατί έκανα παρέα με τα κορίτσια και δεν ήμουν με τ’ αγόρια. Γιατί έκανα χορό και δεν έπαιζα μπάσκετ.

«Στη Γη της Ελιάς υποδύομαι ένα σιχαμένο χαρακτήρα»

Παράλληλα με το «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ σας βλέπουμε και στη «Γη της Ελιάς» του Mega. Πως προέκυψε η συνεργασία αυτή;

Με τον Ανδρέα Γεωργίου είχα συνεργαστεί παλαιότερα στη σειρά «Μπρούσκο». Από τότε και μετά μου έχει προτείνει πολλές φορές να συνεργαστούμε αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω των υποχρεώσεων μου. Αυτή τη φορά λόγω και του «Κάνε ότι Κοιμάσαι» με κάλεσαν να κάνω έναν ακόμη πιο κακό από το Μάνο χαρακτήρα. Ένα σιχαμένο θα έλεγα χαρακτήρα. που δεν ήθελα αρχικά καθόλου να κάνω. Με παρακαλέσανε πολύ και με άφησαν λίγες μέρες να το σκεφτώ.

Τελικά το είδα ως πρότζεκτ και είπα ναι στη συνεργασία αυτή. Αλλά πραγματικά είναι ένας δύσκολος ρόλος αυτός του Κυριάκου. Γιατί έχει να κάνει με ένα ζήτημα που με σοκάρει πάρα πολύ. Έχει να κάνει με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και τη σεξουαλική κακοποίηση. Υποδύομαι ένα πατέρα ο οποίος κακοποιεί την κόρη του.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης μιλά στο youfly.com, τόσο για το ρόλο του Μάνου στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» όσο και για το ρόλο του Κυριάκου στη «Γη της Ελιάς». Απολαύστε τον!

Πως προσεγγίσατε το ρόλο αυτό;

Όσο μπορούσα πιο ψυχρά. Δημιούργησα μια ψυχρότητα και μια απόσταση όσο μπορούσα κάτι που βέβαια λειτούργησε στο ρόλο. Δεν ταυτίστηκα καθόλου με τον άνθρωπο. Απλά βρισκόμουν εκεί που έπρεπε να είμαι την ώρα της σκηνής και έλεγα αυτά που έπρεπε να πω με μια έτσι ψυχρότητα. Προσπάθησα να ακολουθήσω κάποιες τεχνικές που έμαθα και στη δραματική σχολή για να τον προσεγγίσω. Η αποστασιοποίηση μου και η ψυχρότητα μου λειτούργησαν στο ρόλο για να είναι ένας άνθρωπος πολύ αντιπαθής.

Με βοήθησε πολύ και το συνεργείο. Καταλάβαιναν όλοι πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανα. Φυσικά το πρώτο μέλημα μας ήταν να μη καταλάβει τίποτα τα κοριτσάκι που παίζει τη μικρή Φιλιώ. Σημειωτέον ότι το κοριτσάκι δεν ελάμβανε τίποτα από τα σενάρια που είχαμε εμείς στα χέρια μας. Στις δύσκολες σκηνές τη λέγαμε ότι εδώ θα είσαι στεναχωρημένη γιατί ο μπαμπάς σου δεν σε πήγε για παγωτό. Κάναμε τέτοια τρικάκια στο παιδί για να καταλάβει πως θα κινηθεί. Ποτέ δεν της είπαμε ότι σε κακοποιεί ο μπαμπάς.

Γενικά προσέξαμε πολύ όλες τις σκηνές σε σχέση με το παιδί αλλά και με μένα γιατί δεν σας το κρύβω μετά από κάθε σκηνή ήμουνα ράκος. Επιπλέον αποφεύγουμε να δείξουμε κάτι επιλήψιμο και λόγω της ώρας προβολής της σειράς. Περισσότερο μιλάμε με βλέμματα και με κάποιες κουβέντες.

«Κάποιοι φίλοι μου λένε σε σιχαίνομαι, δεν θέλω να σε βλέπω»

Πως θα δούμε να εξελίσσεται ο ρόλος σας στη συνέχεια; Ο Κυριάκος Θα πέσει στη παγίδα που του στήνει η αστυνομία;

Απ’ όσο γνωρίζω νομίζω πως ναι γιατί έτσι κι αλλιώς αυτή τη συμφωνία έχω κάνει. Εξαρχής  τους είπα ότι δεν θέλω να δικαιωθεί ο ήρωας που υποδύομαι. Θέλω να έχει το αποτέλεσμα που πρέπει. Και μου είπανε ότι θα έχει τις συνέπειες που πρέπει να έχει ένας τέτοιος άνθρωπος.

Ο κόσμος σας στέλνει υβριστικά μηνύματα στα social media, λόγω του ρόλου;

Μου στέλνουνε μηνύματα στα social μέσα από τα οποία μου λένε ότι απεχθάνονται τον χαρακτήρα που υποδύομαι. Κάποιοι φίλοι μου λένε σε σιχαίνομαι, δεν θέλω να σε βλέπω. Αν και στους δικούς μου ανθρώπους βγάζω μια εμπάθεια, άνθρωποι που με ξέρουν πάρα πολύ καλά πόσο ευαίσθητος είμαι, αυτό σημαίνει για μένα ότι κάνω καλά το ρόλο μου.

Η μεγαλύτερη δυσκολία αυτού του ρόλου ποια ήταν;

Όταν μιλούσα στη μικρή Φιλιώ που δεν καταλάβαινε και έπρεπε να την κοιτάω λάγνα. Κάτι που δεν μπορούσα καθόλου να κάνω ή να της δώσω ένα φιλί στο μέτωπο που υπονοούσε κάτι. Ακόμα κι αυτό όμως μου έβγαζε μια αηδία για τον χαρακτήρα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Σας το λέω ειλικρινά.

Ποια είναι μέχρι τώρα η πιο περίεργη αντίδραση που έχετε δεχτεί;

Θα σας πω κάτι το οποίο είναι λίγο κωμικοτραγικό κι έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεση κάποιων ανθρώπων και μάλιστα γυναικών. Μου έστειλε μια γυναίκα ένα μήνυμα στο instagram για το ρόλο του Μάνου που υποδύομαι στο “Κάνε ότι Κοιμάσαι” και μου γράφει: “Σε σιχαίνομαι τόσο πολύ που σε θέλω”.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τα κανάλια να ποντάρουν πολύ στη μυθοπλασία. Πιστεύετε ότι την έχει ανάγκη ο κόσμος;

Έχουμε ανάγκη το παραμύθι όλοι μας. Γιατί και το παραμύθι βγάζει αλήθειες. Και το παραμύθι δημιουργεί όνειρα.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης ως ποιητής

Εκτός από την υποκριτική ασχολείστε και με την ποίηση. Έχετε εκδώσει και μια ποιητική συλλογή…

Από μικρός έγραφα στίχους. Απομονωνόμουν στο δωμάτιο μου όπου άκουγα μουσική κι έγραφα στίχους. Πότε δεν είχα σκεφτεί την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής. Κάποια στιγμή οι στίχοι που έγραφα χρόνια έπεσαν στα χέρια ενός φίλου μου ο οποίος τους πήγε στη Διόπτρα.

Ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος δεν ασχολείτο ποτέ με ποίηση. Όταν διαβάσανε τους στίχους μου με τηλεφώνησε ο εκδότης μου ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ο οποίος μου είπε χαρακτηριστικά: “ Ρε μπαγάσα μ’ έκανες και διάβασα ποίηση”. Κι αμέσως αποφασίσαμε να εκδώσουμε τη συλλογή με το τίτλο: “Ψυχής μου κύματα”. Μια συλλογή που επί τρεις εβδομάδες κατείχε την πρώτη θέση στη κατηγορία της ποίησης στα ευπώλητα βιβλία.

Aσχολείστε και με το ραδιόφωνο…

Eπιμελούμαι και παρουσιάζω τα Σαββατοκύριακα 4μμ-7μμ στον Ελληνικό 93,2, την εκπομπή “Παρέα με τα τραγούδια μας”. Eπίσης κάνω και μια καθημερινή βραδινή ραδιοφωνική εκπομπή στον love Κύπρου την οποία ηχογραφώ στο στούντιο που έχω κάνει στο σπίτι μου.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης στο youfly.com: Οι ρόλοι στο «Κάνε ότι κοιμάσαι» και στη «Γη της Ελιάς»

Ποιος είναι ο Λευτέρης Ζαμπετάκης;

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Κρήτη και τη Νέα Υόρκη. Σπούδασε οικονομικά στο La Verne, αντικείμενο με το οποίο όμως δεν ασχολήθηκε ποτέ. Είναι αριστούχος της σχολής του εθνικού θεάτρου και της θρυλικής σχολής υποκριτικής της Νέας Υόρκης Stella Adler.

Έχει παίξει σε δεκάδες παραστάσεις και σειρές στην Ελλάδα και Κύπρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς μεταξύ των οποίων και με τους Κάτια Δανδουλάκη, Μιμή Ντενίση, Δάνη Κατρανίδη, Τάσο Χαλκιά, Χρύσα Ρώπα, Μάρω Κοντού , Κώστα Βουτσά, Κατιάνα Μπαλανίκα και Γρηγόρη Βαλτινό.

Στην Κύπρο έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές που είχαν μεγάλη επιτυχία : “Μοιραία φεγγάρια”, “Πέτρινο ποτάμι”, “Καταιγίδα”, “Μπρούσκο”, Ζωή μου”, “Το δαχτυλίδι της φωτιάς”, “Την τύχη μου μέσα”.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης παράλληλα με την ηθοποιία είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και το μεγάλο πάθος του, εκτός από το θέατρο, είναι το γράψιμο και η ποίηση. Το «Ψυχής μου κύματα» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή του, που τη χαρακτηρίζει ως «προσωπική κατάθεση» με αυτοβιογραφικά στοιχεία.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
60,560ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,040ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,631ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ