Τηλεόραση

Καρτ Ποστάλ: Η υπόθεση και οι χαρακτήρες της σειράς της ΕΡΤ

06/08/2021
5 λεπτά ανάγνωσης
Share

Η ΕΡΤ δείχνει ένα άλλο πρόσωπο κι επενδύει στις ελληνικές παραγωγές μπαίνοντας δυναμικά στον ανταγωνισμό. Το Καρτ Ποστάλ ήταν από τις πρώτες σειρές που είχαν ανακοινωθεί ότι έρχονται τη νέα σεζόν. Μία σειρά υπερπαραγωγή που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, της best seller συγγραφέας που μας χάρισε Το Νησί. Ποια είναι, όμως, η υπόθεση της σειράς Καρτ Ποστάλ, οι χαρακτήρες και οι ηθοποιοί; Αναλυτικά όλα όσα ξέρουμε για τη νέα σειρά της κρατικής τηλεόρασης!

Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Τζόζεφ, έναν εσωστρεφή Άγγλο αρχαιολόγο ελληνικής καταγωγής που επιστρέφει στην Ελλάδα για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή. Μόνο που τα θεμέλια στα οποία ο ίδιος έχει στήσει τη ζωή του αποδεικνύονται σαθρά. Θα περιπλανηθεί στην Κρήτη σ’ ένα συναρπαστικό και δυναμικό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της ψυχής του. Μέσα από το ταξίδι αυτό θα συμφιλιωθεί με τον έρωτα που λάθεψε, τις πληγές που κακοφόρμισαν, τον θάνατο που τον σημάδεψε όταν ήταν παιδί. Ο Τζόζεφ σιγά σιγά θα γίνει και πάλι ο Σήφης των ανέμελων παιδικών του χρόνων.

Η υπόθεση της σειράς Καρτ Ποστάλ διαδραματίζεται σε 12 αυτοτελή επεισόδια, της οποίας συνδετικός κρίκος είναι ο Τζόζεφ. Κάθε επεισόδιο έχει τη δική του ιστορία και τους δικούς της πρωταγωνιστές. Μοναδικοί ηθοποιοί θα κάνουν το πέρασμά τους από τη σειρά και θα αφήσουν το δικό τους στίγμα!

Οι χαρακτήρες και οι ηθοποιοί

Ο πρωταγωνιστής του Καρτ Ποστάλ είναι ο μοναδικός Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία, Άγριες Μέλισσες), που θα υποδυθεί τον Τζόζεφ. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου εμφανίζεται με μία πολύ διαφορετική εμφάνιση, με μακριά ίσια μαλλιά και χωρίς γένια. Ο ηθοποιός θα βρεθεί δίπλα σε άλλους σπουδαίους ηθοποιούς, ενώ ο χαρακτήρας του μέσα από τις περιπέτειές του στην Κρήτη θα γνωρίσει τη φιλία, την αγάπη, τη νοσταλγία.

Δίπλα του θα βρεθούν οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Άννα Μάσχα, Μαρία Βοσκοπούλου, Μυρτώ Αλικάκη, Ναταλία Swift, Θάνος Τοκάκης, Ορφέας Αυγουστίδης, Ελένη Μπούκλη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλο, Μαρία Ναυπλιώτου, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Γιάννης Τσορτέκη, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου και η ξένη ηθοποιός Μάργκαρετ Κλούνι.

Τα επεισόδια του Καρτ Ποστάλ

Πιο συγκεκριμένα, οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Άννα Μάσχα, Μαρία Βοσκοπούλου θα παίξουν στο επεισόδιο «Έρωτας για τον Έρωτα», όπου αποτυπώνεται η «νοσταλγία για έναν έρωτα που δεν υπάρχει πια». Η ιστορία αναφέρεται στη Στέλλα η οποία στα νιάτα της ήταν πανέμορφη, σήμερα, όμως, είναι μια σκιά του εαυτού της. Ο Κώστας νοσταλγεί τη γυναίκα που ερωτεύτηκε και όταν ανακαλύπτει στο κτήμα του ένα αρχαίο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, θα θυμηθεί και πάλι, με έναν παράδοξο, σχεδόν θρησκευτικό τρόπο, τι σημαίνει έρωτας. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης υποδύεται τον Κώστα, η Άννα Μάσχα τη Στέλλα και η Μαρία Βοσκοπούλου τη Στέλλα σε μικρή ηλικία.

Στη συνέχεια, τη Μυρτώ Αλικάκη και τη Ναταλία Swift θα απολαύσουμε στο επεισόδιο «Το ζαχαροπλαστείο». Η Ναταλία Swift θα υποδυθεί την Αγγελική, η οποία έχει μεγάλο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική και τα γλυκά της είναι μικρά έργα τέχνης.

Την ίδια στιγμή, όμως, ζει εγκλωβισμένη σε μία μικρή κοινωνία, αλλά και στα σχέδια της μητέρας της – που θα ερμηνεύσει η Μυρτώ Αλικάκη – για γάμο και οικογένεια. Η γνωριμία της με τον Τζόζεφ θα φέρει πολλές σημαντικές αλλαγές στη ζωή της!

Ο Ορφέας Αυγουστίδης και η Ελένη Μπούκλη θα βρεθούν δίπλα στον Ανδρέα Κωνσταντίνου στο επεισόδιο «Ο Παππάς κι ο Παπαγάλος». Σε αυτό το επεισόδιο, ο Τζόζεφ σε μία από τις εξορμήσεις του για τρέξιμο, θα γνωρίσει σ’ ένα μικρό χωριό τον παπά-Σταύρο – που θα υποδυθεί ο Ορφέας Αυγουστίδης. Ο παπά-Σταύρος είναι αφοσιωμένος στην Εκκλησία και την ειδικότητά του, με μοναδική συντροφιά έναν φλύαρο παπαγάλο. Η Ελένη Μπούκλη θα υποδυθεί την Κατερίνα, την όμορφη και καλοσυνάτη δασκάλα του χωριού, την οποία ερωτεύεται ο παπά-Σταύρος. Η καρδιά και η ψυχή του αναστατώνονται για πρώτη φορά, όσο και να προσπαθεί να τις δαμάσει.

Στο επεισόδιο «Άρια στη χορδή του Σολ» θα δούμε τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Γιάννο Περλέγκα και την Μαρία Μάτα Γιαννάτου. Η Μαρία Ναυπλιώτου θα υποδυθεί τη Μάγδα, μία όμορφη ιδιοκτήτρια βενζινάδικου, που ζει – κατ’ επιλογήν – μόνη της, και βοηθάει τον Τζόζεφ με το αυτοκίνητό του.

Ο Γιάννος Περλέγκας θα παίξει τον Ολεξάντερ, έναν οικονομικό μετανάστη, που έρχεται κοντά με τη Μάγδα, ενώ η Μαρία Μάτα Γιαννάτου θα παίξει τη Στεφανία, μία δημοσιογράφο!

Τα γυρίσματα της σειράς

Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του 2021. Πραγματοποιήθηκαν κάποια γυρίσματα στο Λονδίνο της Αγγλίας κι ύστερα ήρθαν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη. Τα πλάνα θα έχουν φόντο το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας με μοναδικές σκηνές τραβηγμένες στον Άγιο Νικόλαο. Την ίδια στιγμή θα δούμε εικόνες και από τη μαγευτική Ελούντα, αλλά και από την Κριτσά, ένα παραδοσιακό και γραφικό χωριό χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Κάστελλος, κοντά στον Άγιο Νικόλαο.

Δείτε περισσότερα: Καρτ Ποστάλ: Ο έρωτας του ιερέα και της δασκάλας

Τα συγκινητικά τρέιλερ του Καρτ ποστάλ

Μέχρι στιγμής η ΕΡΤ έχει δώσει στη δημοσιότητα δύο τρέιλερ του Καρτ Ποστάλ. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Στο πρώτο τρέιλερ μαθαίνουμε λίγο περισσότερα για τον Τζόζεφ και πώς συνδέεται ο τίτλος της σειράς με την υπόθεση. Ο ήρωας στέλνει Καρτ ποστάλ από την Ελλάδα στην πρώην αγαπητικιά του στο Λονδίνο, η οποία φαίνεται να έχει χαθεί. Ένα άκρως συγκινητικό τρέιλερ που κόβει την ανάσα και σε κάνει να ανατριχιάσεις!

Στο δεύτερο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από την ΕΡΤ παίρνουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη σειρά. Βλέπουμε σκηνές από την Ελλάδα και στιγμιότυπα από τους περισσότερους ηθοποιούς που θα κάνουν πέρασμα στη σειρά. Δυνατές σκηνές, με ένταση και μεγάλα νοήματα!

Οι συντελεστές της σειράς

Τη σκηνοθεσία της σειράς Καρτ Ποστάλ υπογράφει ο βραβευμένος Γιώργος Παπαβασιλείου, ενώ την υπόθεση και τη διασκευή του σεναρίου ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*) και η Δώρα Μασκλαβάνου, μαζί φυσικά με τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ.

Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη. Τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Γιάννης Δρακουλαράκος και ο Pete Rowe, ενώ την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια ο μοναδικός Μίνως Μάτσας. Στη διεύθυνση παραγωγής είναι η Σοφία Παναγιωτάκη με την παραγωγή να ανήκει στην εταιρεία NEEDaFIXER.

Αυτά ήταν η υπόθεση, οι χαρακτήρες και όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Καρτ Ποστάλ της ΕΡΤ. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Ζωή Καραθανάση

Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.