Τηλεόραση

Η Γη της Ελιάς – Εύη Κουταλιανού: Η Μάρθα μας μιλάει για όλα και δίνει Spoiler

07/12/2021
5 λεπτά ανάγνωσης
Share

Η πρωτοεμφανιζόμενη στη μικρή οθόνη Εύη Κουταλιανού που υποδύεται τη Μάρθα, τη κοπέλα του Αλέξη στην επιτυχημένη σειρά «Η γη της Ελιάς» μιλά στο youfly.com για το ρόλο της στη σειρά και παράλληλα αποκαλύπτει πως θα εξελιχθεί η σχέση της με τον Αλέξη στα επόμενα επεισόδια.

Πώς πήρατε το ρόλο  στη «Γη της Ελιάς»;

Η συνεργασία μας προέκυψε ύστερα από ακρόαση που έκανα με την casting director της σειράς Αγγελική Αργυρούδη. Έπειτα έγιναν κάποια δοκιμαστικά μαζί με τον Ανδρέα Γεωργίου και τη Βάνα Δημητρίου και κατέληξαν σε εμένα για το ρόλο της Μάρθας.

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις που κάνατε;

Στο πρώτο τηλεφώνημα για να μου ανακοινώσουν ότι πήρα το ρόλο και ξεκινάω γυρίσματα χάρηκα πάρα πολύ κι ενθουσιάστηκα. Ταυτόχρονα ένιωσα άγχος καθώς είναι η πρώτη μου φορά σε γύρισμα για τηλεοπτική σειρά. Σίγουρα όμως τα πρώτα συναισθήματα ήταν χαρά και ανυπομονησία γι’ αυτό που θα ακολουθούσε.

«Παρακολουθούσα τη Γη της Ελιάς πριν πάρω το ρόλο της Μάρθας»

Η Εύη Κουταλιανού για τη Μάρθα και τη Γη της Ελιάς

Τη «Γη της Ελιάς» τη βλέπατε στη τηλεόραση πριν πάρετε το ρόλο της Μάρθας;

Είναι από τις σειρές που παρακολουθούσα ήδη καθώς το Μega φέτος έχει κάνει δυναμική επιστροφή στη μυθοπλασία, πράγμα που βρίσκω εξαιρετικό! Η γη της ελιάς ήταν μέσα στις επιλογές μου ήδη.

Τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτή τη σειρά;

Συμβαίνουν τόσα πολλά γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν ταυτόχρονα πράγμα που κρατάει το θεατή σε εγρήγορση. Είναι μια σειρά που δεν αφήνει κανέναν να «βαρεθεί» παρακολουθώντας την. Πάντα γίνεται κάτι που προχωράει την πλοκή και αυτό είναι ιντριγκαδόρικο. Έτσι ο θεατής περιμένει να δει τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο.

Όταν ξεκινήσατε τα γυρίσματα, τι ήταν αυτό που σας δυσκόλεψε αλλά και σας «ξένισε» περισσότερο ως ηθοποιό που κάνει τηλεοπτικό ντεμπούτο;

Δε με ξένισε απολύτως τίποτα. Σίγουρα την πρώτη μέρα υπήρχε άγχος από μεριάς μου μιας και ήταν η πρώτη μου φορά σε γύρισμα αλλά μου έφυγε κατευθείαν. Όλη η ομάδα της παραγωγής, το συνεργείο και οι συνάδελφοι ήταν παραπάνω από βοηθητικοί. Με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώσω άνετα από την πρώτη στιγμή.

«Η Μάρθα έχει αρχίσει να ερωτεύεται τον Αλέξη»

Η σχέση της Μάρθας και του Αλέξη

Τι είδους γυναίκα είναι η ηρωίδα που υποδύεστε;

Η Μάρθα είναι ένα κορίτσι 25 χρονών που μεγάλωσε με τους παππούδες της στο Λονδίνο. Με το θάνατο της γιαγιάς της αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ψάξει την τύχη της εδώ μιας και ερωτεύεται τον ήλιο και τα νησιά της. Είναι ένα κορίτσι ευγενικό που λέει συνέχεια “ευχαριστώ”, μορφωμένη, πρόθυμη και πολύ εργατική. Θα την χαρακτήριζα μελαγχολική, ίσως κουβαλάει αυτή τη μουντή διάθεση του Λονδίνου, είναι αρκετά κλειστή και εμπιστεύεται δύσκολα αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι είναι και παρορμητική.

Η Μάρθα, ο ρόλος που υποδύεστε, είναι πολύ ερωτευμένη με τον Αλέξη;

Έχει αρχίσει να τον ερωτεύεται ναι…

Η  Μάρθα θα καταλάβει στη συνέχεια ότι ο Αλέξης τη χρησιμοποιεί για τους δικούς του λόγους;

Όχι, αυτό είναι κάτι που δε γίνεται αντιληπτό από τη Μάρθα, άλλωστε ο Αλέξης είναι αρκετά προσεκτικός μαζί της. Την φροντίζει συνέχεια και της δείχνει ότι τη νοιάζεται.

Ως Μάρθα θα καταλάβετε κάποια στιγμή ότι ο Αλέξης είναι άρρωστος;

Η Μάρθα δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Αλέξη. Γνωρίζει μόνο ότι της έχει πει την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους, ότι δηλαδή δεν έχει καταφέρει διαχειριστεί την κατάθλιψη μόνος του, γι’ αυτό και νοσηλεύτηκε για ένα μικρό διάστημα στην κλινική που γνωρίστηκαν.

«Πιστεύω πως μοιάζουμε σε πολλά πράγματα με τον Αλέξανδρο Σκουρλέτη»

Πως θα θέλατε να εξελιχθεί η σχέσης της Μάρθας με τον Αλέξη;

Ιδανικά θα ήθελα να μπορέσει κάποια στιγμή  να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης του και να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα σκοτάδια και τους δαίμονες του.

Συνεργάζεστε πρώτη φορά με τον Αλέξανδρο Σκουρλέτη. Πως είναι η μεταξύ σας χημεία;

Ο Αλέξανδρος είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και υπέροχος συνεργάτης. Η βοήθεια του- που την έχω από την πρώτη κιόλας μέρα- είναι πολύτιμη και είμαι πραγματικά ευγνώμων γι’ αυτή τη συνεργασία. Πιστεύω πως έχουμε χημεία και η αλήθεια είναι ότι μοιάζουμε σε πολλά πράγματα, έχουμε αρκετά κοινά  ενδιαφέροντα  οπότε επικοινωνούμε πολύ σαν άνθρωποι και αυτό είναι κάτι που  βγαίνει και στη σχέση των χαρακτήρων μας.

Ως ηθοποιός έχετε ανασφάλεια για το μέλλον;

Φυσικά και έχω ανασφάλεια. Είναι τέτοια η φύση του επαγγέλματος που αυτό είναι αναπόφευκτο δυστυχώς. Σήμερα μπορεί να έχεις δουλειά αλλά για τον επόμενο χρόνο μπορεί να μείνεις άνεργος. Και η κατάσταση αυτή είναι δυστυχώς κυκλική.

Τι θα θέλατε να κάνετε επαγγελματικά από δω και πέρα;

Σίγουρα θα ήθελα να ξαναμπώ στη διαδικασία να συμμετέχω σε γυρίσματα. Είναι κάτι που το λάτρεψα, περνάω πολύ όμορφα και με κάνει να νιώθω δημιουργική.

Ποια είναι η Εύη Κουταλιανού

Η Εύη Κουταλιανού έχει τελειώσει τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη (2017). Επίσης είναι απόφοιτη και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Ιταλική Φιλολογία και Ισπανική Γλώσσα, 2010).

Η Εύη Κουταλιανού πριν την Μάρθα και τη Γη της Ελιάς, ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί στην Ελλάδα με το Θέατρο Παράθλαση στα έργα «Δον Ζουαν Freak Show, Meta- Musical», Moλλιέρος (σκην. Μ. Κιτσοπούλου), «Βάκχες», Ευριπίδης (σκην. Μ. Κιτσοπούλου), «Η Κραυγή», της ομάδας “18+1” (σκην. Κ. Ταρπατζής- Γ. Γκασνάκης), «Bar Bert- The musical», Διασκευή του «Νόμος και Αθλιότητα στο Τρίτο Ραίχ», Μ. Μπρεχτ (σκην. Μ. Κιτσοπούλου- Π. Δεληνικόπουλος), «Ατρείδες» (σκην. Μ. Κιτσοπούλου), «Ρωμύλος ο Μέγας», Ντυρεμαντ (σκην. Μ. Κιτσοπούλου), «Μήδεια», Ευριπίδης (σκην. Μ. Κιτσοπούλου), και «Κάθε Παρασκευή κι ένα έγκλημα», Άγκαθα Κρίστι (σκην. Μ. Κιτσοπούλου). Έχει επίσης συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Ελευσίνας στην παράσταση «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα (2017).

Ως βοηθός σκηνοθέτη έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Κ. Τσονόπουλo στην παράσταση «Το ημέρωμα της Στρίγγλας», Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (Θέατρο Φούρνος, 2019) και με τον σκηνοθέτη Ένκε Φεζολλάρι στην παράσταση «Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνει» της Ορνέλλα Βόρμψη (Θέατρο Σταθμός, 2020/21).

Στην Κύπρο έχει συνεργαστεί ως βοηθός παραγωγής στην παράσταση «Out of Necessity» (σκην. Μ. Κυριάκου & Μ. Βαρνακκίδου, Fresh Target Theatre, 2021).

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Άκης Φωτόπουλος

Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.