17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η αστερόσκονη των τηλεοπτικών σόου δεν βγαίνει ποτέ εκτός εποχής

Ήταν Οκτώβριος του 2010 όταν το J2US έβγαινε στην τηλεοπτική συχνότητα του MEGA. Με έναν παρουσιαστή, τον Γιώργο Καπουτζίδη, που έφερε πάνω του τη χρυσόσκονη του θρυλικού πλέον «Παρά Πέντε» και μία κριτική επιτροπή «ποιοτική» για πολλούς και σίγουρα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με πρόσωπα που δεν εμφανίζονταν συχνά στην τηλεόραση.

Ο Στέφανος Κορκολής με τον αέρα της διεθνούς καριέρας, ο Κώστας Τουρνάς με τα φουλάρια του, η Αθηναίς Νέγκα με τις φαρμακερές ατάκες της και η Λυδία Παπαιωάννου με τα εκκεντρικά head piece δημιούργησαν εκείνη τη συγκεκριμένη τηλεοπτική περίοδο ένα ελκυστικό αποτέλεσμα που είχε απήχηση και στο τηλεοπτικό κοινό που το αγκάλιασε και του έδωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Ένα από τα ζευγάρια ήταν η Μαρία Μπεκατώρου με τον Χρήστο Χολίδη. Τότε η Μαρία Μπεκατώρου ήταν παρουσιάστρια της εκπομπής Χωρίς Ταμπού στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Το J2US ήταν για εκείνη το εισιτήριο για τα επονομαζόμενα και «μεγάλα κανάλια». Παρουσίασε στο MEGA το Junior Master Chef και αμέσως μετά άνοιξε η πόρτα του ΑΝΤ 1.

Ένα σόου καλογυρισμένο, λαμπερό – και το πηγαίο ταλέντο της Μαρίας Μπεκατώρου – ήταν αρκετό για να γίνει εφαλτήριο μία ζηλευτής καριέρας. 

Το J2US επέστρεψε το 2014 με άλλη σύνθεση. Παρουσιάστρια η Ζέτα Μακρυπούλια και στην κριτική επιτροπή η Ρούλα Κορομηλά, ο Γιώργος Θεοφάνους και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αρβανίτης που λίγα επεισόδια μετά αποχώρησε λόγω φόρτου εργασίας και τον αντικατέστησε ο Κρατερός Κατσούλης. Η επιτυχία δεν ήταν ανάλογη με την πρώτη σεζόν του σόου. Τα προβλήματα στο μεγάλο κανάλι όχι μόνο είχαν ξεκινήσει αλλά είχαν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Η κρίση ήταν στο αποκορύφωμά της η τηλεόραση άλλαζε και τα σόου φάνταζαν σαν κάτι ψεύτικο, επιτηδευμένο και εξωπραγματικό σ΄έναν κόσμο που αναζητούσε διεξόδους επιβίωσης στην καθημερινότητά του.

Λίγα ήταν τα σόου που κατάφεραν να διατηρήσουν την ποιότητα και τη λάμψη τους. Το YFSF το The Voice ακόμα και το Rising Star ήταν ελάχιστα απ΄αυτά. Μέσα από την κρίση ξεπήδησαν και τα ριάλιτι επιβίωσης, το Survivor και το Nomads. Και αργά αλλά σταδιακά πριν από την καραντίνα η τηλεόραση έδειχνε να επιστρέφει στον παλιό καλό; Εαυτό της – τουλάχιστον ως προς τις παραγωγές των σόου. 

Η καραντίνα και η περίοδος του κορωνοιού «φρέναρε» πολλά από τα σχέδια των καναλιών. Όμως δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως η τηλεόραση θα ανακάμψει.

Η αναβίωση του J2US στο Open με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη και κριτική επιτροπή τη Δέσποινα Βανδή, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Σταμάτη Φασουλή και τη Μαρία Μπακοδήμου καταφέρνει πολλά σαββατόβραδα να ξεπερνάει σε τηλεθέαση τον Σπύρο Παπαδόπουλο, οποίος είναι δεδομένο πως χρειάζεται μία άμεση ανανέωση… πολύ σχολαστικά.

Η τηλεόραση είναι δεδομένο πως έχει αλλάξει. Οι παλιές συνταγές φαντάζουν ξεπερασμένες. Όμως η αλήθεια είναι πως ο τηλεθεατής με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θέλει να ζει το παραμύθι του. Θέλει να βλέπει όμορφους ανθρώπους, εντυπωσιακά σκηνικά, λαμπερά πολυτελή ρούχα.

Μπορεί να ζούμε στη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας, όμως πάντα η αστερόσκονη θα φαντάζει ως μία διέξοδος έστω και για λίγες τηλεοπτικές ώρες. Σ αυτά τα σόου η Χιονάτη πάντα θα βρίσκει τον πρίγκιπα της, και ακόμα και ο πιο ψαγμένος τηλεθεατής θα χαμογελάει έστω και αμυδρά πατώντας το κουμπί του τηλεκοντρόλ και πηγαίνοντας να ξαπλώσει.  Άλλωστε το επόμενο πρωί ο κακός ο λύκος πάντα θα παραφυλάει  …

Ελεάννα Τρυφίδου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ YOUFLY.COM ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ελεάννα Τρυφίδου
Ελεάννα Τρυφίδου
Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αρχαιολόγος, συγκεκριμένα ο θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς. Τελικά αποφασίσα να γίνω δημοσιογράφος γιατί φοβόμουν πολύ τα ζωύφια! Είχα την τεράστια τύχη να ξεκινήσω την καριερα μου σε μία ιστορική εφημερίδα την "Μεσημβρινή" το 1989 και την απόλυτη ευτυχία να έχω διευθύντρια την πρώτη ίσως και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα διευθύντρια εφημερίδας την Κατερίνα Δασκαλάκη. Πίστευα πως ολη μου η ζωή θα ήταν τα διεθνή και οι εφημεριδες. Η τηλεόραση όμως είναι εξαιρετικά ελκυστική. Η ταχύτητά της σε γοητεύει και σε παρασύρει. Σήμερα μέτα από 31 χρόνια στη δουλειά δεν την αλλάζω. Δουλεύω, μοχθώ κάνω επιτυχίες, αποτυχίες, λάθη μέσα σ΄αυτή. Μαθαίνω και προχωρώ. Δεν θεωρώ την ψυχαγωγία κατώτερη της ενημέρωσης. Και θα μπορούσα ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή να την περάσω μέσα σ΄ένα control.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ