19 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Μπίλιω Μαρνέλη: Η Σκοτεινή Θάλασσα, η σκοτεινή Άννα και το τηλεοπτικό ντεμπούτο

Η Μπίλιω Μαρνέλη, που πρωταγωνιστεί στη Σκοτεινή Θάλασσα, μιλά στο Youfly.com για τον “παρεξηγημένο” και “σκοτεινό” ρόλο της, την εξαφανισμένη Άννα, ενώ δεν παραλείπει να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του τηλεοπτικού της ντεμπούτου. Τι ήταν εκείνο που της τράβηξε το ενδιαφέρον στο σενάριο; Έχει κοινά στοιχεία με τον ρόλο της;

Η ανερχόμενη ηθοποιός μας σκιαγραφεί μία πτυχή του παρελθόντος της Άννας και μας συστήνει την ηρωίδα της. Τι να αναμένουμε προσεχώς στη νέα αστυνομική σειρά του MEGA;

Απολαύστε την!

Πώς προέκυψε ο ρόλος της Άννας;

Τυχαία! Για άλλον ρόλο πήγαινα και με άλλον βρέθηκα!

Τι ήταν εκείνο που σου κέντρισε το ενδιαφέρον πρώτη φορά διαβάζοντας το σενάριο;

Αυτό που μου κέντρισε πρωτίστως το ενδιαφέρον ήταν τόσο η αινιγματική ιστορία όσο και οι τρισδιάστατοι χαρακτήρες της «Σκοτεινής Θάλασσας». Με αφορμή ένα κεντρικό γεγονός, έναν κινητήριο πυρήνα, φωτίζονται στη συνέχεια και άλλα, παράπλευρα και πολύπλευρα γεγονότα που αφορούν κοινωνικά ζητήματα, καθημερινούς προβληματισμούς, στερεότυπα και τύπους ανθρώπων που συναντάμε στις σημερινές κοινωνίες.

Με κέντρισε επίσης το γεγονός πως η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, που πέραν της γοητείας που ασκεί η επαρχία γενικά, ο συγκεκριμένος τόπος είναι φορτισμένος και λόγω των ιστορικών γεγονότων άλλα και της ιδιαίτερης γεωγραφικής του μορφολογίας. Σίγουρα με κέντρισε και το ότι θα πηγαίναμε «εκδρομή» για τα γυρίσματα!

«Η Άννα είναι μεν ένας σκοτεινός ρόλος με πολλά μυστικά, αλλά δεν είναι ο μόνος!»

Η Μπίλιω Μαρνέλη, ο Παπαγεωργίου κι η Γιαννάτου στη Σκοτεινή Θάλασσα

Η Μπίλιω Μαρνέλη για την εξαφανισμένη Άννα στη Σκοτεινή Θάλασσα

Η Άννα είναι ένας ιδιαίτερα σκοτεινός ρόλος με πολλά μυστικά. Τι την ώθησε σε αυτήν την πράξη “προδοσίας” απέναντι στον Χρήστο; Τι την οδήγησε στην αγκαλιά του Μιχάλη;

Η Άννα είναι μεν ένας σκοτεινός ρόλος με πολλά μυστικά, αλλά δεν είναι ο μόνος! Η ίδια από την πλευρά της αισθάνεται ριγμένη ως προς την ανακάλυψη της πατέντας και την επικείμενη σύμβαση με τους Γάλλους, γεγονός που την απομακρύνει από τον Χρήστο. Σε δεύτερο επίπεδο, η Άννα είναι φιλόδοξη, ονειροπόλα, δυναμική και ως εκ τούτου ασφυκτιά σε μια πόλη όπου οι περισσότεροι άνθρωποι υποκινούνται από το συμφέρον και το φόβο.

Στα μάτια της ο Μιχάλης ταυτίζεται με την ελευθερία, την αντισυμβατικότητα, την ανάγκη να ξεπεράσει τα όριά της, να ταξιδέψει, να ονειρευτεί. Τον γνωρίζει στα δεκαεννιά της, σπουδάζοντας ήδη φαρμακευτική στην Αθήνα και παρά τις αντικειμενικές διαφορές που τους χωρίζουν, ηλικιακές, κοινωνικές και οικογενειακές, τον ερωτεύεται. Η γνωριμία της με τον Χρήστο έρχεται αργότερα…

«Θα αναδυθούν γενικά πολλά μυστικά που αφορούν όλους τους ρόλους»

Έχεις κοινά στοιχεία με την Άννα;

Θα έλεγα πως έχω! Την ξεροκεφαλιά της σε ορισμένα ζητήματα, την ανάγκη για φυγή και διαφυγή, πνευματική και σωματική… Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που ανακαλύπτω στην πορεία, γνωρίζοντας καλύτερα το ρόλο καθώς αποκαλύπτεται σιγά-σιγά στα επεισόδια.

Τι να περιμένουμε προσεχώς από τη «Σκοτεινή Θάλασσα»; Θα αναδυθούν και άλλα μυστικά που αφορούν την Άννα;

Θα αναδυθούν γενικά πολλά μυστικά που αφορούν όλους τους ρόλους. Κάποια από αυτά ίσως δικαιολογούν μετέπειτα τη στάση της Άννας.

Η Άννα κι ο Μιχάλης στη Σκοτεινή Θάλασσα

Φέτος η μυθοπλασία κυριαρχεί στην ελληνική τηλεόραση. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γύρω από αυτό;

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στο τηλεοπτικό τοπίο τόσο για τους θεατές όσο και για τους συντελεστές των παραγωγών. Από τη μεριά των θεατών η μυθοπλασία ενθαρρύνει τη φαντασία και την ψυχολογική σκέψη, ενώ η αισθητική που συνοδεύει αυτές τις δουλειές πιστεύω ότι επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με την «εικόνα». Από την άλλη, δίνεται η δυνατότητα στις παραγωγές και τους σκηνοθέτες να αναδείξουν μέσα και τεχνικές που δεν υστερούν συγκριτικά με ξένες σειρές, προσιδιάζοντας περισσότερο στην αισθητική του κινηματογράφου.

Επιτέλους, διευρύνεται και η γκάμα των συμμετεχόντων ηθοποιών βάσει της φυσιογνωμίας, των ιδιαιτεροτήτων και των προσόντων τους. Ανοίγεται ένας καινούριος «χώρος» και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο! Άλλωστε η μυθοπλασία έχει τις ρίζες της στο αρχαίο θέατρο, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και να προσαρμόσουμε το στοιχείο αυτό σε πρότυπα που απαντούν στις σημερινές κοινωνικές προκλήσεις.

Η Σκοτεινή Θάλασσα είναι μια πολύ προσεγμένη σειρά, που έχει αγαπήσει ο κόσμος. Πώς νιώθεις για αυτήν την αγάπη του κοινού; Λαμβάνεις μηνύματα από τηλεθεατές;

Χαίρομαι πολύ, γιατί πράγματι είναι πολύ προσεγμένη σειρά και όλοι έχουμε δουλέψει σκληρά, με υπομονή, χιούμορ και πάνω απ’ όλα με καλή διάθεση. Το σενάριο, η σκηνοθεσία και το καστ είναι πολύ ιδιαίτερα και βλέπω πως αυτό αντανακλάται στην αγάπη του κοινού. Αναγνωρίζεται! Την Άννα μου, βέβαια, δεν φαίνεται προς το παρόν να την αγαπούν πολύ, αλλά ίσως αυτό να κάνει τον ρόλο ακόμα πιο ενδιαφέροντα και ιντριγκαδόρικο στα δικά μου μάτια! Μηνύματα δεν μπορώ να πω πως λαμβάνω σε μεγάλη συχνότητα ακόμα, ίσως όμως αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έχω και έντονη δραστηριότητα στα social media.

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση, το κλίμα στα γυρίσματα κι ο Γρηγόρης Καραντινάκης

Η Σκοτεινή Θάλασσα είναι η πρώτη σου τηλεοπτική εμφάνιση στο κομμάτι της μυθοπλασίας. Πως είναι αυτή η εμπειρία;

Είναι η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση εν γένει, οπότε εκ των πραγμάτων είναι μεγάλη και πρωτόγνωρη εμπειρία! Η μυθοπλασία δε, σε βουτάει κατευθείαν στα βαθιά, δεδομένου ότι οι χαρακτήρες, οι συμπεριφορές, και οι διάλογοι που αναπτύσσουν μεταξύ τους δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν γύρω σου στην καθημερινή ζωή ώστε να αντλήσεις ιδέες από εκεί. Είναι πιο ακραίοι και προκλητικοί. Είναι μια δύσκολη διαδικασία να τους ανακαλύψεις και να τους χτίσεις, παράλληλα όμως είναι και γοητευτική, αποκαλυπτική. Οι χαρακτήρες σε μια σειρά μυθοπλασίας μπορούν να κάνουν τα πάντα και να τους συμβούν τα πάντα, χωρίς συμβάσεις και όρια.

Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα; Πώς νιώθεις που συνεργάζεσαι με τόσο δυνατούς ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης και του κινηματογράφου;

Πολύ τυχερή και λίγο αγχωμένη! Προσπαθώ όμως να επικεντρώνομαι στο να παρατηρώ και να μαθαίνω από τους ηθοποιούς που θαυμάζω, να ανακαλύπτω κάτι καινούριο σε κάθε γύρισμα. Το κλίμα είναι πολύ φιλικό και δημιουργικό ανάμεσα στα μέλη όλης της ομάδας των συντελεστών, πράγμα που βοηθάει στην εξοικείωση, τη χαλαρότητα και την εμπιστοσύνη ώστε να προκύψει κάτι αληθινό. Ο Γρηγόρης Καραντινάκης, ο σκηνοθέτης μας, συμβάλλει ιδιαίτερα στη δημιουργία αυτού του κλίματος με την καθοδήγηση, το χιούμορ και τη ζεστασιά του.

Οι γονείς της Άννας στη σειρά

Παράλληλα με τα γυρίσματα, ετοιμάζεις κάτι άλλο;

Βρίσκομαι σε συζητήσεις για επόμενες δουλειές, που ευελπιστώ να πραγματωθούν!

Η Σκοτεινή Θάλασσα, στην οποία η Μπίλιω Μαρνέλη υποδύεται την Άννα, προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:40 στο MEGA.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ