Θέατρο

Μια φωτογραφία: Το υπέροχο τραγούδι του Κωνσταντίνου Βήτα για την «Αγρυπνία»

28/03/2024
2 λεπτά ανάγνωσης
Share

Κυκλοφόρησε το νέο βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Μια φωτογραφία», του Κωνσταντίνου Βήτα που ακούγεται στην παράσταση Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη.

Η Αγρυπνία του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα δώρα της νύχτας», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, παρουσιάζεται από τα τέλη Φεβρουαρίου, στο ολοκαίνουργιο Θέατρο Συγγρού 33.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Κωνσταντίνος Βήτα. Πρόκειται για μια ακόμα συνεργασία του γνωστού συνθέτη με τον σκηνοθέτη, που όπως και οι προηγούμενες (Angel Baby, Dogville) αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην παράσταση.

Ειδικά για την Αγρυπνία γράφτηκε και το κεντρικό τραγούδι, «Μια φωτογραφία», που ερμηνεύει η Aliki M:Z. και κυκλοφορεί ήδη σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες από τη Sky Vector Music. Το βίντεο κλιπ, με τη συμμετοχή των ηθοποιών και σκηνές από την παράσταση, ανέβηκε πρόσφατα στο κανάλι του Θεάτρου Συγγρού 33 στο YouTube.

Λίγα λόγια για την Αγρυπνία και το Θέατρο Συγγρού 33:

Ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης Αντώνης Καλογρίδης, τον οποίο έχουμε γνωρίσει μέσα από παραστάσεις που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο, όπως το Σκράικερ, το Angel Baby, το Dogville, Η Μαργαρίτα Γκωτιέ ταξιδεύει απόψε κ.α., αυτή τη φορά σκηνοθετεί νεοελληνικό έργο. Η “Αγρυπνία” του σημαντικού συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη (πρωτότυπος τίτλος “Τα δώρα της νύχτας”) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή. Το έργο πραγματεύεται τον ανεκπλήρωτο έρωτα δύο νέων, την άνοδο μιας νέας θρησκείας,  την άρνηση μιας οικογένεια να δεχθεί την αλήθεια και όλα αυτά μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι σχέσεων, αντιθέσεων και εξουσίας.

Ο ολοκαίνουργιος θεατρικός χώρος “Συγγρού 33”, είναι μία εντυπωσιακή είσοδος στο θεατρικό τοπίο της Αθήνας. Με υπερσύγχρονες τεχνικές υποδομές, κορυφαίες στην Ευρώπη, αλλά και με ξεχωριστά καθίσματα-πολυθρόνες και θεωρεία προτείνει μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.

Συντελεστές:

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης

Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα

Σκηνικά: Αντώνης Καλογρίδης, Βαγγέλης Τάκος

Κοστούμια: Λένα Κατσανίδου

Επιμέλεια κίνησης: Νικολέτα Γκριμέκη

Video Art: Κάρολος Πορφύρης

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Αντώνης Καλογρίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Τζουανάκη

Hair styling: Γιώργος Δουδέσης

Videography/video edit: Θανάσης Καμβύσης

Video edit: Κωνσταντίνος Δαβίλας

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι:

Ευσέβιος: Τάκης Σακελλαρίου

Δροσούλα: Ιωάννα Ασημακοπούλου

Ντέα: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Λίνος: Σταύρος Τσουμάνης

Ρόδης: Ντένης Μακρής

Πέτρος: Δημήτρης Δρόσος

Φειδίας: Νικόλας Χαλκιαδάκης

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών. Περιέχει σκηνές ευαίσθητου περιεχομένου, ήχο από πυροβολισμούς και γίνεται χρήση στρομποσκοπικού φωτισμού.

Διάρκεια: 80 λεπτά

Εισιτήρια:

Τετάρτη 20:00, 22€ πλατεία, 18€ μειωμένο, VIP 44€ με ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα.

Πέμπτη 21:00, 22€ πλατεία, 18€ μειωμένο, VIP 44€ με ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα.

Παρασκευή και Σάββατο 21:00, 24€ πλατεία, 20€ μειωμένο, VIP 50€ με ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα.

Κυριακή 18:15, 24€ πλατεία, 20€ μειωμένο, VIP 50€ με ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα.

Προπώληση: https://www.more.com/theater/agrypnia/

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Θάνος Ξάνθος

Είμαι φιλόλογος και δημοσιογράφος. Αγαπάω πολύ την εκπαίδευση, το θέατρο, γράφω, βλέπω πολλές παραστάσεις, κάνω συνεντεύξεις και ανακαλύπτω συνεχώς νέες πτυχές της Αθήνας παρέα με τους φίλους μου! Λατρεύω τα ταξίδια και την επικοινωνία με τους ανθρώπους!