4.6 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Μαρία Κίτσου: Μιλάει για το «Το Τρίτο Στεφάνι» και τις «Άγριες Μέλισσες»

Η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια από τη σειρά Άγριες Μέλισσες, Μαρία Κίτσου, είναι αποδεδειγμένα μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς. Οι θεατρόφιλοι τη γνώριζαν καλά εδώ και χρόνια καθώς οι παραστάσεις της πάντα ξεχώριζαν. Με τις Αγριες Μέλισσες όμως την έμαθε και το μεγάλο κοινό… Η Μαρία μπήκε σε κάθε σπίτι και η δημοφιλία της εκτοξεύτηκε στα ύψη… Φέτος θα την απολαύσουμε και στη σκηνή του Παλλάς ως πρωταγωνίστρια στο Τρίτο Στεφάνι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Η Μαρία Κίτσου για το Τρίτο Στεφάνι

– Τον Οκτώβριο ανεβαίνεις στη σκηνή του Παλλάς για να πρωταγωνιστήσεις στο «Τρίτο Στεφάνι» του Κ. Ταχτσή. Τί σε έκανε να πεις το ναι σε αυτή την πρόταση; 

Καταρχάς, το ίδιο το έργο το οποίο ομολογώ ότι δεν το είχα διαβάσει. Και όταν είχε προβληθεί η ομώνυμη σειρά στην τηλεόραση είχα δει μόνο μερικά επεισόδια που με είχαν καθηλώσει. Όταν το πήρα στα χέρια μου, δεν μπορούσα να το αφήσω. Το διάβασα μέσα σε μία μέρα. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής που σημάδεψε βαθιά τον τόπο μας. Ένα έργο πραγματικό έπος, ένας ποταμός συναισθημάτων, καταστάσεων, εμπειριών, που υπηρετείται από τα τόσο ιδιαίτερα πρόσωπα του έργου και τις περιπέτειες που βιώνουν. 

Ο δεύτερος λόγος είναι οι συνεργασίες. Πάντα ήθελα να συνεργαστώ με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι μου ταιριάζει η μέθοδος που προσεγγίζει τα έργα και τα σκηνοθετεί και παίζει κάθε φορά και είμαι σίγουρη ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνύπαρξη αυτή και έχω το ένστικτο οτι θα μου προσφέρει πολλά και ελπίζω να της προσφέρω άλλα τόσα. 

Τέλος, η συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές, το Γιάννη Κεντ και τον Πάνο Κατσαρίδη και το θέατρο Παλλάς , η υπογραφή των οποίων αποτελεί εχέγγυο για παραγωγές που αφήνουν το στίγμα τους και αφορούν κάθε φορά μεγάλη μερίδα του θεατρικού κοινού. Οι παραστάσεις – προτάσεις του Παλλάς δεν είναι τυχαίες. Είναι κάθε φορά μελετημένες με μεράκι, με πολλή αγάπη και εξαιρετικά προσεγμένες μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια.

Η Μαρία Κίτσου στο Τρίτο Στεφάνι
Μαρία Κίτσου και Μαρία Καβογιάννη

– Έχεις κοινά με τη Νίνα που ερμηνεύεις; 

Σίγουρα έχω και κοινά και διαφορές με την κάθε ηρωίδα που καλούμαι να ερμηνεύσω κάθε φορά. Κι αν δεν έχω, οφείλω να τα βρω ως ηθοποιός, αυτή είναι η μέθοδος μου. Αλλά τα πραγματικά κοινά με κάθε χαρακτήρα δεν μπορείς να τα εντοπίσεις παρά μόνο αν περάσει τις ίδιες καταστάσεις, τα ίδια προβλήματα και εμπειρίες με αυτούς ..αυτό γίνεται και στη ζωή. Δεν μπορείς να καταλάβεις τον άλλον, να δεις αν έχετε κοινά γνωρίσματα παρά μόνο αν βιώσεις μία παρόμοια κατάσταση με εκείνον. 

Βέβαια στο θέατρο όπως και στη ζωή βοηθάει η ενσυναίσθηση για να μπεις στα παπούτσια του άλλου και ειδικά στο θέατρο που οφείλεις να υπερασπιστείς την συμπεριφορά του τις θέσεις του και τις ενέργειες του.

– Η συνύπαρξή σου επί σκηνής με τη Μαρία Καβογιάννη κέρδισε τις εντυπώσεις από τη στιγμή που ανακοινώθηκε. Πως νιώθεις για τη συνεργασία αυτή;

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη για αυτή τη συνεργασία. Η Μαρία είναι μία ηθοποιός που θαυμάζω και εκτιμώ απεριόριστα. Ένας σπάνιος άνθρωπος με βαθιά αίσθηση του χιούμορ που μόνο τα καλύτερα έχω ακούσει για το χαρακτήρα της και το ταπεραμέντο της και πραγματικά ανυπομονώ γι’ αυτό το πάντρεμα … θεωρώ ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και έχω να μάθω πολλά από εκείνη.

– Πιστεύεις θα είναι μια δύσκολη χρονιά για το θέατρο; Θα έρθει ο κόσμος;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρόνια και κανείς δεν μπορεί να μαντέψει πως θα πάει, γιατί αυτό οφείλεται σε αστάθμητους παράγοντες. Περάσαμε μια παγκόσμια πανδημία που άνοιξε και άφησε πολλές πληγές σε όλους τους τομείς. Ο χώρος του θεάτρου ειδικά επλήγη σε μεγάλο βαθμό και καθαριστικό. 

Παραγωγές τινάχτηκαν στον αέρα, συνάδελφοι έμειναν άνεργοι, ήταν μια καταστροφή. Ελπίζουμε για το καλύτερο και ότι η πολιτεία θα φροντίσει να επουλωθούν αυτές οι πληγές. Από κει και πέρα μόνο ρίσκα μπορείς να πάρεις, όπως κάνει και η ομάδα των Θεατρικών Σκηνών και αυτό είναι προς τιμήν τους γιατί επιλέγουν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, γεμάτη με αστάθμητους παράγοντες να οργανώσουν για τόσο πλούσια φιλόδοξη και προσεγμένη παραγωγή ορμώμενοι από την μεγάλη τους αγάπη για το καλό θέατρο.

Η Μαρία Κίτσου για τις Άγριες Μέλισσες

– Μαρία, τί να περιμένουμε από το νέο κύκλο στις «Άγριες Μέλισσες»; Θα περάσει πολλά κύματα ακόμα η Λενιώ;

Ο νέος κύκλος των «Αγριων Μελισσών» θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικός από τον πρώτο. Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι εξελίξεις που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς. Το παραμύθι μας γιατί έτσι θα χαρακτήριζα τις Αγριες Μέλισσες, θα γίνει πιο σκοτεινό, πιο επικίνδυνο και ακόμα πιο ενδιαφέρον από την πρώτη σεζόν.

Προσωπικά, είμαι ενθουσιασμένη για την πορεία που θα πάρει η σειρά. Όλοι ήρωες θα βιώσουν ακόμα πιο ακραίες καταστάσεις, πάντα βγαλμένες από τη ζωή που θα τους φέρουν σε πρωτόγνωρα όρια. Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα μόνο να εγγυηθώ για το υψηλό επίπεδο της συνέχειας μας.

Η Μαρία Κίτσου σε γύρισμα για τις Άγριες Μέλισσες
Η Μαρία Κίτσου σε γύρισμα για τις Άγριες Μέλισσες

– Νιώθεις χαρούμενη για όσα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα Μαρία και τί ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Ναι νιώθω χαρούμενη και τυχερή και ως ένα βαθμό και ικανοποιημένη. Γιατί ίδιον του χαρακτήρα μου είναι το ανικανοποίητο και ένας δαίμονας που δε μου επιτρέπει τον εφησυχασμό. Θέλω συνεχώς να εξελίσσομαι σαν ηθοποιός και να έρχομαι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Θέλω να ανεβάζω τον πήχη κάθε φορά γιατί πιστεύω ότι ειδικά στη δουλειά μας δεν υπάρχει ταβάνι. Μπορείς πάντα καλύτερα, πάντα περισσότερο, πάντα βαθύτερα. Είναι ένα διαρκές στοίχημα με τον εαυτό σου κάθε δουλειά που αναλαμβάνεις και μια μεγάλη περιπέτεια εξερεύνησης της προσωπικότητα σου του χαρακτήρα σου και των ορίων σου που δεν τελειώνει ποτέ μέσα από την οποία εξελίσσεσαι και δοκιμάζεσαι αέναα. 

Το μεγαλύτερο όνειρο μου, το οποίο έχω μοιραστεί είναι η σκηνοθεσία. Μόνο όταν δοκιμαστώ σε αυτήν θα αισθανθώ ολοκληρωμένη σαν καλλιτέχνης. Έχω αυτήν την αίσθηση, σχεδόν την σιγουριά. Κατά τα άλλα δεν θέλω να μοιράζομαι τα όνειρά μου καθαρά από το φόβο μην και δεν πραγματοποιηθούν.

Μαρία Κίτσου Άγριες Μέλισσες
Μαρία Κίτσου για τις Άγριες Μέλισσες

Η Μαρία Κίτσου έκανε ποδαρικό στο Πρωινό του ANT1 με τη Φαίη Σκορδά, στη πρεμιέρα της εκπομπής για φέτος.

Πρωταγωνιστεί στην σειρά “Άγριες Μέλισσες”, όσο και στο εμβληματικό έργο του Κώστα Ταχτσή, “Το Τρίτο Στεφάνι”.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) της πηγής προέλευσης Youfly.com.

Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολήθηκα για 15 χρόνια με τον Τουρισμό και την Αθλητική δημοσιογραφία, μέχρι που αποδέχτηκα το μεγάλο πρότζεκτ της ιστοσελίδας Youfly.com. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Λατρεύω τα ταξίδια, τα βιβλία, τον αθλητισμό και το θέατρο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
44,498ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,762ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,006ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ