19.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Αφροδίτη με τη γούνα: Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες ανεβαίνει στην Αθήνα

Μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες σε Αμερική και Ευρώπη, «Η Αφροδίτη με τη γούνα» του David Ives ανεβαίνει αυτόν τον χειμώνα στην Αθήνα για περιορισμένες παραστάσεις και συνεχίζει με χειμερινή περιοδεία στην Ελλάδα.

Το διάσημο αυτό έργο του David Ives σκηνοθετεί η Ρέινα Εσκενάζυ και πρωταγωνιστούν ο Αργύρης Αγγέλου και η Βαρβάρα Λάρμου.

η Αφροδίτη με τη γούνα

Να προσέχεις τι εύχεσαι…

Το έργο είναι ιδιαίτερο και πολύ τολμηρό. Ξεκινάει ως αισθηματική κομεντί και ολοκληρώνεται ως ένα έργο γεμάτο σκληρότητα – τη σκληρότητα που διακατέχει πολλές φορές τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ισορροπίες των ρόλων στους ερωτικούς δεσμούς, η εμμονή που μπορεί να αποκτήσει κανείς με το αντικείμενο του πόθου του, το παιχνίδι της γοητείας, το παιχνίδι της εξουσίας στις σχέσεις και στον εργασιακό χώρο, όλα αυτά μαζί με τις διαρκείς ανατροπές στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις οδηγούν την ιστορία στο μη αναμενόμενο φινάλε της. Στην «Αφροδίτη με τη γούνα» μια συμβουλή αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη: Να προσέχεις τι εύχεσαι…

Υπόθεση

Μόνος σε ένα θέατρο στο Παρίσι, μετά από μια εξοντωτική ημέρα γεμάτη οντισιόν, ο σκηνοθέτης, Τόμας, διαμαρτύρεται στο τηλέφωνο για τις ατάλαντες ηθοποιούς που είδε. Καμία δεν αξίζει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό του. Είναι έτοιμος να φύγει, όταν ξαφνικά, εισβάλλει η Βάντα. Αρχικά, φαίνεται να είναι ότι απεχθάνεται ο Τόμας, όμως τελικά την αφήνει να κάνει το δοκιμαστικό. Αρχικά, μένει έκπληκτος και στη συνέχεια, λίγο λίγο, μαγεύεται από τη μεταμόρφωσή της. Η Βάντα, όχι απλά ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο, αλλά δείχνει να έχει μελετήσει το έργο μέχρι τελείας και να γνωρίζει όλους τους διαλόγους. Όσο όμως προχωράει η οντισιόν, ο Τόμας γοητεύεται και μετά περνάει από την έλξη στην εμμονή…

Η Αφροδίτη με τη γούνα γράφτηκε ως μυθιστόρημα το 1870 από τον Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ, συνδέοντας για πάντα τον συγγραφέα με τα εγχειρίδια ψυχολογίας και τον ορισμό της ψυχοπαθολογίας της ηδονής μέσω του πόνου. Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει η Δάφνη Οικονόμου, τα σκηνικά – κοστούμια είναι της Λαμπρινής Καρδαράς, η πρωτότυπη μουσική της Ελντίνας Παπαναστασίου, οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου και η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Λέπουρη.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ