Θέατρο

Γιάννης Αθητάκης συνέντευξη: Άντρας παλιάς κοπής;

03/12/2020
6 λεπτά ανάγνωσης
Share

Ο ηθοποιός Γιάννης Αθητάκης στη συνέντευξη που έδωσε στη Δήμητρα Καλφούντζου, μίλησε για τον τόπο του, την Κρήτη, για τη σχέση του με το θέατρο καθώς και για τη συνύπαρξη του με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη στο J2US.

Ο ηθοποιός Γιάννης Αθητάκης και η τηλεοπτική του παρουσία

Η πρώτη φορά που πάτησε το πόδι του σε τηλεοπτικό πλατό ήταν πριν από 13 χρόνια όταν έκανε ένα guest στο “Παρά πέντε”, και μετά ακολούθησαν και άλλα “περάσματα” από πολύ επιτυχημένες σειρές όπως οι “Γοργόνες”, η “Πολυκατοικία”, “Το αμάρτημα της μητρός μου” και το “Κάτω Παρτάλι”. Το πείσμα, η σκληρή δουλειά αλλά και το ταλέντο του Γιάννη Αθητάκη, το 2018 έφεραν στη ζωή του μια … “Γυναίκα χωρίς όνομα”, που του έδωσε την αναγνωρισιμότητα που του άξιζε, αφού στην καθημερινή σειρά του Αντ1, υποδύθηκε τον Γιώργο Αλεξίου, ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το τηλεοπτικό κοινό.

Έχει συμμετάσχει και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις

Φυσικά ο Γιάννης έχει συμμετάσχει και σε πολλές, δυνατές θεατρικές παραστάσεις, ανάμεσα στις οποίες το “Chicago” και το “Ωνάσης: Τα θέλω όλα”. Φέτος, τον συναντήσαμε σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, αφού συμμετείχε στο “Just the two of us” όπου ήταν ζευγάρι με την μοναδική Ζωζώ Σαπουντζάκη… Μπορεί οι δυο τους να αποχώρησαν – κατά την γνώμη πολλών πρόωρα -το περασμένο Σάββατο εκείνος, όμως, λίγες μέρες μετά .. έχει κρατήσει μια γλυκιά γεύση από αυτή την εμπειρία…

“Νοιώθω πολύ όμορφα! Γεμάτος από όμορφες στιγμές και με γνωριμίες με υπέροχους ανθρώπους! Το j2us ήταν για εμένα ένα παιχνίδι, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσω πτυχές καλλιτεχνικές που ίσως δεν γνώριζε κάποια μερίδα κόσμου που δεν με έχει δει στο θέατρο. Σε γενικές γραμμές το απόλαυσα! Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν περίμενα ότι θα έφευγα τόσο νωρίς από το παιχνίδι! Παρ’ όλα αυτά, δεχόμουν και ακόμα δέχομαι μηνύματα αγάπης, θαυμασμού και αποδοχής από τον κόσμο. Όσον αφορά αν ήμασταν φαβορί αυτό το κρίνει το κοινό. Ο κόσμος μας στήριξε και μας κράτησε με την ψήφο του στο παιχνίδι μέχρι τώρα και αυτό με χαροποιεί!”.

Η συνύπαρξη του επί σκηνής με τη Ζωζώ Σαπουτζάκη

Στην τηλεοπτική αυτή συνάντησή και συνύπαρξη επί σκηνής με την Ζωζώ Σαπουτζάκη, αυτό που σχολιάστηκε ιδιαίτερα ήταν η ευγένεια του Γιάννη απέναντί της…

“Ο σκοπός του παιχνιδιού για εμένα ήταν να κάνω αυτό που ζητάει, να δείξω τις φωνητικές μου ικανότητες μιας και πρόκειται για διαγωνισμό τραγουδιού με φιλανθρωπικό σκοπό και όχι να δείξω τον χαρακτήρα μου. Η στάση μου απέναντι στην κυρία Σαπουντζάκη ήταν αφορμή να κριθεί και ο χαρακτήρας μου. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε τα αυτονόητα. Άλλωστε είμαι ένας άνθρωπος που έχει «αλλεργία» στη αγένεια…!”.

“Όλοι μου έλεγαν πόσο τυχερός είμαι που είχα για δασκάλα μου μια γυναίκα μύθο, την κυρία Ζωζώ Σαπουντζάκη! Στεκόμουν δίπλα της με τον σεβασμό που της αρμόζει! Δεν θα μπορούσα να μην το κάνω άλλωστε! Αυτό, σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι. Ο λόγος που δεν άρεσε όταν μου το εξηγούσαν, ήταν και ο ίδιος λόγος που μου είχε γίνει παρατήρηση κάποιες φορές και από την κριτική επιτροπή. Ότι ήμουν στατικός! Παρ’ όλα αυτά στο τελευταίο live που ήταν και η αποχώρησή μας από το παιχνίδι, έδειξα και τις χορευτικές μου ικανότητες! Η κυρία Σαπουντζάκη γενναιόδωρα μου έδωσε χώρο να πατήσω και στα δικά μου πόδια και να κάνω αυτό που μας ζητήθηκε από την κριτική επιτροπή! “

Έμαθα πολλά από τη συνεργασία μου μαζί της! μερικά από αυτά ήταν να μην το βάζω κάτω. Να παλεύω για αυτό που αγαπάω και να διεκδικώ αυτό που μου αξίζει! Έμαθα ότι ο χρόνος δεν στέκεται τροχοπέδη σε αυτά που πραγματικά αγαπάμε και ότι χωρίς πείσμα και δουλειά, δεν χαρίζεται τίποτα!

Όλοι με ρωτούσαν για το «φαινόμενο» Ζωζώ! Πως τα καταφέρνει και έχει τόση ενέργεια πάνω στη σκηνή! Η απάντησή μου ήταν ότι για αυτό ζει! Όπως όλοι οι γνήσιοι και μεγάλοι καλλιτέχνες

Ο ηθοποιός Γιάννης Αθητάκης στη συνέντευξη που έδωσε μίλησε για όλα

Η εμφάνιση του Γιάννη Αθητάκη

Η εμφάνισή του είναι ένα ακόμα στοιχείο που σχολιάζεται συχνά. Το στυλ και η αύρα του θυμίζει ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τους άνδρες παλιάς κοπής που γνωρίσαμε μέσα από τις ασπρόμαυρες ταινίες…

Είναι ένας από τους πιο ωραίους χαρακτηρισμούς που έχω ακούσει τελευταία! Θεωρώ ότι είμαι ένας σύγχρονος άντρας με στοιχεία που σήμερα τείνουν να εκλείψουν. Στην ανατροφή μου έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο παππούς μου, ένας πραγματικός άντρας μιας άλλης εποχής! Άντρας με αξίες που σεβόταν την οικογένειά του, δούλευε πολύ, είχε μόρφωση , ευγενικός, σεβόταν και αγαπούσε τους συνανθρώπους του! Με τέτοιο πρότυπο, πως λοιπόν να μην χαρακτηριστώ και εγώ «άντρας παλιάς κοπής»;

Κρήτη – ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε

Ο ηθοποιός Γιάννης Αθητάκης, έχοντας γεννηθεί & μεγαλώσει στην Κρήτη είναι πολλές οι φορές που νοσταλγεί τον τόπο του, αφού λόγω δουλειάς αναγκάζεται να λείπει πολύ καιρό, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που λόγω πανδημίας δεν μπορεί να μετακινηθεί… Για τον λόγο αυτό, έχει βρει τον τρόπο να φέρνει στοιχεία της Κρήτης στην Αθήνα ..

Έχω σίγουρα ρακή στο ψυγείο! (γέλια). Μερικές φορές, μπορεί να μιλήσω με κρητική διάλεκτο… ή να πω κάποιες κρητικές λέξεις ή φράσεις… αυτό είναι κάτι που κρατάω με αγάπη από την Κρήτη! Όπως, επίσης, και να χορεύω τους Λεβέντικους χορούς της όταν μου δοθεί η ευκαιρία!

Αγαπάω πολύ την Κρήτη διότι είναι ο τόπος που μεγάλωσα! Θα μπορούσαν να μου λείπουν πολλά, όπως η οικογένειά μου, η φύση , η θάλασσα, το φαγητό! Όμως το έχω συνηθίσει. Αυτό που μου λείπει είναι να πάω αγκαλιάσω την ανιψιά μου που έχει μερικές μέρες που ήρθε στον κόσμο!

Ο Γιάννης Αθητάκης και η απόφαση να γίνει ηθοποιός

Η απόφασή του να γίνει ηθοποιός ήταν … μονόδρομος από όταν ήταν πολύ μικρός, αφού ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο … “ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα” το θέατρο. Γι’ αυτό και αυτή την περίοδο ονειρεύεται την στιγμή που θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του …

Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός! Η φλόγα άναψε σε μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Επίδαυρο που είχα πάει με το σχολείο. Κυριολεκτικά μαγεύτηκα με τον χώρο και είπα μέσα μου: ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ! ΝΑ ΓΙΝΩ ΗΘΟΠΟΙΟΣ!

Είμαι ευγνώμον που έχω κάνει πολλές και σημαντικές δουλειές στο θέατρο! Έχω συμμετάσχει σε πολλές και μεγάλες παραγωγές , με καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως τον Σταμάτη Φασουλή, τον Πέτρο Ζούλια , αλλά έχω συνεργαστεί με μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα ηθοποιών. Έχω παίξει στα καλύτερα θέατρα όπως το θέατρο Παλλάς, το ΡΕΞ στο εθνικό θέατρο αλλά και το θέατρο Badminton! Πιο πρόσφατη παράσταση που συμμετείχα ήταν στο θέατρο Παλλάς «Ωνάσης: Τα θέλω όλα”. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι παραστάσεις, να ανοίξουν τα θέατρα! Να βρεθούμε ηθοποιοί και θεατές ξανά μαζί με ωραίες και ποιοτικές παραστάσεις!

Ποιες δουλειές θα διάλεγε για να λάβει μέρος

Λόγω των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, κλείνουμε την κουβέντα μας με τον Γιάννη με λίγη … “μαγεία”: Αν το δώρο του για φέτος ήταν ένα “μαγικό” ραβδί ποιες 3 δουλειές που έχουμε ήδη δει σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογραφο θα διάλεγε για να λάβει μέρος;

Στο θέατρο θα ήθελα να είμαι σε μια παράσταση όπως «Το τρίτο στεφάνι», στη τηλεόραση σε ένα σήριαλ όπως «Το νησί» και στον κινηματογράφο σε μια ταινία όπως τη «Μικρά Αγγλία»!

Δείτε επίσης: J2US: Το ζευγάρι που αποχώρησε χθες 28/11 – Όλα όσα είδαμε

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Δήμητρα Καλφούντζου

Είμαι η Δήμητρα Καλφούντζου και δουλεύω ως δημοσιογράφος εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα και τώρα πια... τρόπος ζωής! Τα περισσότερα χρόνια, ασχολήθηκα με την τηλεόραση όπου αισίως, επαγγελματικά, έχω μπει στην... εφηβεία και οδεύω προς την ενηλικίωση. Φέτος συνεργάζομαι με την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega, ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκα στο Star Channel, σε εκπομπές αλλά και δελτία ειδήσεων. Παράλληλα, εδώ και χρόνια γράφω σε εφημερίδες περιοδικά και sites ενώ έζησα για ένα διάστημα και τη μαγεία του ραδιοφώνου. Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και φυσικά την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στο πλαίσιο της δουλειάς, μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκω τα τελευταία χρόνια και στα social media, τα οποία παρακολουθώ ανελλιπώς.