NETFLIX News

Netflix: Οι καλύτερες ταινίες με άρωμα Bollywood

14/03/2021
5 λεπτά ανάγνωσης
Share

Το Hindi στοιχείο βρίσκεται στη δημοφιλή πλατφόρμα, μέσα από μία τεράστια λίστα για να απολαύσεις. Το Netflix διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία από Bollywood ταινίες, οι οποίες μας ταξιδεύουν σε έναν ξεχωριστό και μαγικό κόσμο. Πολλά χρώματα, μουσική, παραδοσιακοί χοροί, έντονα σκηνικά και συγκινητική υπόθεση συνθέτουν ένα αριστούργημα που δύσκολα μπορεί να αγνοήσει κάποιος.

Οι Bollywood ταινίες φημίζονται για το χαρακτηριστικό της “υπερβολής”, χωρίς όμως αυτό να κουράζει. Στο επίκεντρο βρίσκονται ήθη, έθιμα και αξίες με άρωμα Ινδίας, ενώ οι χαρακτήρες μετατρέπονται σε ήρωες, με τους οποίους ταυτίζεται πάντοτε το κοινό. Κυριαρχεί έντονα το στοιχείο του δράματος, ενώ πολλές από αυτές περιέχουν ένα όμορφο και παραμυθένιο τέλος.

Για τους λάτρεις αυτού του είδους, ακολουθεί μία μεγάλη λίστα με ταινίες που θα λατρέψετε. Καλή απόλαυση!

House Arrest

Μία ταινία, σχετικά επίκαιρη, καθώς αφορά τον εγκλεισμό στο σπίτι. Μόνο που εδώ, ο εγκλεισμός γίνεται αυτοβούλως! Μπορεί ένας άνθρωπος να βρει την αγάπη, κλεισμένος μέσα στο σπίτι; Αυτή η μαύρη κωμωδία στο Netflix δείχνει πως ένας μοναχικός άνδρας, κουρασμένος από τις κοινωνικές συναναστροφές, δέχεται να εισάγει στη ζωή του μία μυστηριώδη δημοσιογράφο. Μία μοντέρνα ιστορία αγάπης, γεμάτη ελπίδα.

Όταν ο Μανού γνώρισε την Τανού

Η ταινία αυτή είναι μία κλασική ρομαντική κομεντί με αρκετά Bollywood – twists τα οποία κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Η μουσική και οι μελωδίες της είναι ικανές να σας σηκώσουν από τον καναπέ, για να χορέψετε μαζί με τους πρωταγωνιστές. Όταν ο Μανού, γιατρός που ζει στο Λονδίνο, επιστρέφει στην Ινδία για να βρει τη γυναίκα της ζωής του, συνειδητοποιεί πως εκείνη είναι ερωτευμένη με άλλον. Ένας γάμος αναγκαστικός, μέσα από προξενιά και πιέσεις, από την ρομαντική και κωμική πλευρά των πραγμάτων.

Chopsticks

Η ταινία Chopsticks είναι μία καλογυρισμένη Hindi ταινία που θα μας ταξιδέψει. Μια χαρισματική, δυναμική αλλά και ανασφαλής γυναίκα ψάχνει το αμάξι της, το οποίο κλάπηκε ξαφνικά. Όλοι την παραπέμπουν στον Καλλιτέχνη, σε έναν επαγγελματία απατεώνα, ο οποίος της υπόσχεται να της βρει αυτό που ψάχνει. Οι δυο τους ξεκινούν ένα ταξίδι στον κόσμο των κακοποιών, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον, μέσα από τρελές περιπέτειες. Από τις πιο ρομαντικές Bollywood ταινίες που θα βρει κανείς στο Netflix.

Lust Stories

Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, σε μία. Ακολουθώντας το παράδειγμα του “Σίνε Βομβάη” του 2013,  4 από τους σημαντικούς σκηνοθέτες της χώρας, αναλύουν την αγάπη, το σεξ και τις σχέσεις στη σύγχρονη Ινδία. Ένα ταξίδι στα μονοπάτια της αγάπης, αλλά και της λαγνείας, του έρωτα, αλλά και της απώλειας. Όλα αυτά, στην Ινδία, όπου οι σχέσεις των ηρώων διαφέρουν πολύ από όσες έχουμε συνηθίσει. Αρκετά συγκινητικό, αλλά και ρομαντικό.

Αίτημα Φιλίας

Ένας πατέρας προσπαθεί να αναθερμάνει τις σχέσεις με τον γιο του, μετά την απώλεια της γυναίκας του. Οι δυο τους δεν είχαν έρθει ποτέ τόσο κοντά, καθώς ο γιος ήταν προσκολλημένος στην μητέρα του. Ο νεαρός μισεί τον πατέρα του και αρνείται κάθε επικοινωνία. Έτσι, εκείνος αποφασίζει να παρουσιαστεί στο facebook ως γυναίκα, με σκοπό να κρατήσει επικοινωνία με το παιδί του. Αυτό που ακολουθεί, είναι μια σειρά ξεκαρδιστικών και συγκινητικών γεγονότων, κάνοντας αυτή την ταινία ως μία από τις καλύτερες Bollywood ταινίες στο Netflix.

Κάθαρμα

Εκτός από τις ξεκαρδιστικές και μουσικοχορευτικές ταινίες Bollywood που θα βρείτε στο Netflix, υπάρχουν και οι σκοτεινές Bollywood ταινίες, οι οποίες τρομάζουν, συγκινούν, προβληματίζουν. Αυτή η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας απαγορευμένης σχέσης μεταξύ ενός δασκάλου και μιας μαθήτριάς του. Η ευάλωτη αυτή κοπέλα βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του καθηγητή της, ο οποίος γίνεται αρκετά χειριστικός. Όλα παίρνουν άσχημη και ανησυχητική τροπή, όταν δύο συμμαθητές της ανακαλύπτουν την αλήθεια.

Soni

Μία γυναίκα αστυνόμος στο Δελχί προσπαθεί να ανακαλύψει τί κρύβεται πίσω από μία σειρά εγκληματικών ενεργειών στην πόλη της. Μαζί με την βοηθό της, κάνουν έρευνες για να εντοπίσουν τα κακοποιά στοιχεία που θέτουν σε κίνδυνο γυναίκες. Οι δυο τους, παλεύουν με τις ανισότητες των φύλων και τα άσχημα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, στην καριέρα τους, αλλά και στη ζωή τους. Μία ρεαλιστική και αρκετά συγκινητική ταινία βρίσκεται στο Netflix.

Ποιος είναι ο ένοχος;

Ένα συγκλονιστικό θρίλερ, το οποίο εστιάζει γύρω από απάνθρωπες πράξεις βιασμού, βρίσκεται στο Netflix για να συγκλονίσει. Όταν μία λιγότερο δημοφιλής φοιτήτρια κατηγορεί τον καρδιοκατακτητή της σχολής της για βιασμό, όλα αλλάζουν. Ενώ όλοι υποστηρίζουν το αντίθετο, μια σειρά ερευνών δείχνει πως πράγματι, κάτι σκοτεινό κρύβεται πίσω από τον συγκεκριμένο φοιτητή. Τί συμβαίνει όταν μία κοπέλα στη σχολή αρχίζει να θυμάται, ξαφνικά, γεγονότα που νόμιζε πως είχε ξεχάσει;

Μπουλμπούλ

Ένα δράμα εποχής βρίσκεται στο Netflix, για να μας ταξιδεύσει στο Bollywood στοιχείο που όλοι αναζητούμε μέσα από αυτές τις ταινίες. Μία ιστορία εκδίκησης μιας γυναίκας που δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Η υπόθεση εστιάζει στην ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που αναγκάστηκε να παντρευτεί, ως παιδί, με έναν ενήλικο άντρα από μια πλούσια οικογένεια. Ενώ μεγαλώνει, δημιουργεί στενό δεσμό με τον μικρότερο αδερφό του συζύγου της που είναι επίσης παιδί. Η μικρή νύφη μεγαλώνει και γίνεται μια αινιγματική γυναίκα που φέρνει την καταστροφή.

Δάσκαλος Μουσικής

Από τις Bollywood ταινίες στο Netflix, γεμάτες μουσική, χορό, έρωτα, ξεγνοιασιά. Ένας απογοητευμένος δάσκαλος μουσικής σε μια μικρή πόλη, έχοντας χάσει τα πάντα και ζώντας μόνος του στην απόλυτη δυστυχία, βρίσκει ξανά την ελπίδα. Μία παλιά του μαθήτρια και πρώην αγαπημένη του, επιστρέφει στην πόλη ως ένα μεγάλο αστέρι μουσικής. Μαζί ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι, με επίκεντρο τις νότες. Μια άριστα σκηνοθετημένη ταινία που αξίζει την προσοχή, όχι μόνο εξαιτίας των εξαιρετικών σκηνικών, αλλά και εξαιτίας των μοναδικών ερμηνειών.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com.

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Ιωάννα Παναγιώτη

Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!