NETFLIX News

Ethos: Η τουρκική σειρά στο Netflix που κάνει τη διαφορά

30/12/2020
2 λεπτά ανάγνωσης
Share

Συνήθως, όταν αναφερόμαστε σε τουρκική σειρά οι περισσότεροι σκέφτονται σαπουνόπερες και ρομάντζα – το Ethos του Netflix όμως δεν έχει καμία σχέση!

Το πρόβλημα μέχρι σήμερα με την γείτονα χώρα δεν είναι ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να παράγουν ποιοτικές σειρές και ταινίες. Ασφαλώς και μπορούν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τους επιτρέπεται να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά σημαντικό, με κοινωνικοπολιτικό αντίκτυπο. Οι περιορισμοί που μπαίνουν από την κυβέρνηση είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ σχεδόν τα πάντα περνάνε από τον έλεγχο του αυταρχικού Ερντογάν. Οπότε περιορίζονται σε γάμους, απιστίες και ερωτικά τρίγωνα. H σειρά Ethos όμως του Netflix ήρθε για να μας δείξει μια άλλη Τουρκία, πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Η τουρκική σειρά ‘Ethos’ στο Netflix μας δείχνει δύο διαφορετικούς κόσμους

Οι περισσότεροι φαντάζονται το τί επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά λίγοι μπορούν να το δουν. Η ακριβής περιγραφή της σειράς έχει ως εξής: «Μια ομάδα ατόμων στην Κωνσταντινούπολη, που ξεπερνά τα κοινωνικοοικονομικά όρια και συνδέεται, καθώς οι φόβοι και οι ελπίδες τους γίνονται ένα». Μέσα από τη νέα σειρά του Netflix θα δεις ξεκάθαρα μια Τουρκία δύο ταχυτήτων. Την εκσυχρονισμένη Τουρκία, όπου οι γυναίκες είναι απελευθερωμένες, ανεξάρτητες και αρνούνται να φορέσουν μαντίλα. Ένα μεγάλο κομμάτι δηλαδή της Κωνσταντινούπολης που ταιριάζει αρκετά στον δυτικό τρόπο ζωής. Κάπου εκεί όμως θα αντιληφθείς και την άλλη Τουρκία. Αυτήν της επαρχίας κυρίως. Εκεί οι γυναίκες φορούν μαντίλα, αυτοπεριορίζονται και ”ακολουθούν” τον άντρα του σπιτιού.

Η ιστορία ακολουθεί τη νεαρή Μέριεμ. Μια καθαρίστρια που στην πραγματικότητα είναι έρμαιο του ίδιου της του αδερφού. Ξαφνικά αρχίζει να έχει λιποθυμικά επεισόδια και επισκέπτεται έναν ψυχολόγο. Μέσα από τις συνεδρίες και την καθημερινότητα ξετυλίγεται όλο το κουβάρι της σημερινής Τουρκίας. Η παραγωγή και οι ερμηνείες είναι πολύ προσεγμένες, όπως φυσικά και το σενάριο. Κάποιες φορές αυτά που υπονοούνται είναι περισσότερα από εκείνα που λέγονται. Αλλά όταν μιλάμε για Ισλαμικό κράτος θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Αλλιώς μπορεί να βρεθείς σε κάποιο κελί στα βάθη της αχανής Τουρκίας..!

Μέσα σε 8 επεισόδια θα παρακολουθήσεις όλα όσα ταλαιπωρούν τους Τούρκους εδώ και χρόνια. Διχόνοια, καταπίεση και φόβος. Γιατί και αυτοί ίσως ψάχνουν έναν τρόπο να ξεφύγουν από τους δικούς τους εσωτερικούς δαίμονες.

Δείτε το trailer για τη σειρά Ethos του Netflix:

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Χρήστος Χρήστου

Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Αρθρογραφία σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περάσματα από αίθουσες μοντάζ. Ιδανικά θα περιέγραφε έναν 7ο τελικό του NBA, κάποιο καθηλωτικό Grand Prix στο Interlagos ή αγώνα σνούκερ του Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Ασχολείται ιδιαιτέρως με το χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και φυσικά με το Netflix... Why Not?