23.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπάρχει ψυχαγωγία στην τηλεόραση; Το Πρωινό, η Γερμανού και ο Νταλάρας

Τσουπ… Νά ‘μαι κι εγώ

Κάτι τύποι δε δέχονται την τεχνολογία και ζουν (τουλάχιστον) πρωτόγονα, δουλεύοντας όμως …με τηλεργασία. Τηλεργασία, εν τω μεταξύ, απ’τα λαγούμια κι εμένα το κινητό μου δεν πιάνει σήμα ούτε στο πίσω μπαλκόνι. Μερικοί άνθρωποι είναι απλά τυχεροί, αδέλφια…

Να ‘Σου Και Η Φαίη…

Και μέσα σ’όλα, η Φαίη αγανακτεί επειδή: «Από το ΕΣΡ δεν υπάρχει όριο στις εκπομπές – Η Ψυχαγωγία πρέπει να είναι ξεκάθαρη από την Ενημέρωση». Κι αναλογίζομαι… Υπάρχει Ψυχαγωγία στην Τηλεόραση που παρακολουθούμε;

Αναφέρομαι στις live εκπομπές που παραδοσιακά (μάλλον/ακόμη) συγκαταλέγονται στις ψυχαγωγικές. Ναι αδέλφια, σ’αυτές που ξεκίνησαν/με με χαμόγελο, δημιουργικότητα και μανία να διανθίσουμε με ενότητες-ρουμπρίκες, ώστε να σας διασκεδάσουμε. Όχι μόνο αυτό, αλλά και δημιουργικά να κάνουμε και τον «απέναντι» να ζηλέψει που το σκεφτήκαμε πρώτοι εμείς – γιατί όχι; Ακόμη ακούω τη φωνή της Έλενας Κατραβά που είχε την επιμέλεια του πρωινού του Mega: «Γιατί σε πήρα τηλέφωνο; Α, ναι… Ετοίμασε μια ωραία ενότητα να παρουσιάσεις στην εκπομπή». Τουτ τουτ τουτ… Και τό ‘κλεινε.

Μια «Ρουμπρίκα», Μα, Ποιά «Ρουμπρίκα»;

Πάνε αυτά όμως, αδέλφια. Στην Τηλεόραση του 2024 η λέξη «ρουμπρίκα» ακούγεται σαν είδος κασκόλ για την παγωνιά «Φόρα τη ρουμπρίκα σου, γιατί θα κρυώσεις». Βέβαια, οφείλω σ’αυτό το σημείο να εξαιρέσω το “Breakfast@Star” και το «Πάμε Δανάη» που – πολύ τίμια -!«το παλεύουν» να παρουσιάζουν με ευφάνταστο τρόπο νέες προτάσεις απ’τους συνεργάτες της εκπομπής υπό την αιγίδα των επικεφαλής. Ένα πρόσθετο μπράβο εδώ, στους δύο αρχισυντάκτες.

Στην υπόλοιπη Ψυχαγωγία όμως… Αχταρμάς. Λίγο κέρατα, κανας γάμος, μανούρες της Σόουπιτς, «Νταλαριάδα», μπόλικος «εαυτός του/της παρουσιαστή/στριας», αστυνομικό-δικαστικό ρεπορτάζ, νομοσχέδια, Κασσελάκης κι εμπορικές υποχρεώσεις συμπληρώνουν το σετ. «Δολώνουμε» ό,τι θεωρούμε πως θα κάνει τον τηλεθεατή να «τσιμπήσει», δηλαδή. Αυτό δεν είναι Ενημέρωση, Ψυχαγωγία, Σόου, ή Εκπομπή Λόγου αδέλφια… Παραγάδι τηλεθεατών είναι.

Ψυχαγωγία – «Τσαπαρί»

Για να επιστρέψω λοιπόν και στην αγαπημένη μου Φαίη: Η Ψυχαγωγία ΔΕΝ είναι ξεκάθαρη απ’την Ενημέρωση, γιατί δεν είναι ούτε Ψυχαγωγία, ούτε Ενημέρωση στη σημερινή μορφή της. Δεν αποτελεί θέμα του ΕΣΡ λοιπόν – με τι να πρωτο-ασχοληθεί κι αυτό; Όταν κάνει (ξανά) μια εκπομπή Ψυχαγωγία, χωρίς να «ξεμυαλίζεται» απ’τα γρήγορα νούμερα που φέρνει ο Εκκλησιατελειατζιάρ, ο Μπέος, ο Κούγιας κι ο Βαλιανάτος, τότε θα εξετάσουμε τη διαφορά της απ’την Ενημέρωση. Έως τότε, το μόνο που υπάρχει είναι η διαφορά της απ’την εκπομπή της προηγούμενης ημέρας και το τι είχε αποφάσισει ν’ασχοληθεί επειδή «πουλάει».

Κι έτσι, «παλαιοχριστιανικά» θα περάσουμε στην κομματάρα μας, για να ξεκινήσουμε τα σημερινά #Reminders, αδέλφια. «Hallelujah» απ’τους Pentatonix, λοιπόν

#Reminders

Τεταρτιάτικα, να θυμάμαι:

 • ότι η Αφροδίτη Μάνου επιτέθηκε δημόσια στον Γιώργο Καπουτζίδη λέγοντας: «Τι λες βρε αχάριστο μαλ… που όλη η Ελλάδα σε αγκάλιασε;» Ψύχραιμη αντιμετώπιση.
 • ότι ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλεσε την Ελένη Μενεγάκη «μηχανή παραγωγής χρημάτων». Ο ορισμός του πασιβ-αγκρέσιβνες (που λέει και ο Κούπερ) δηλαδής…
 • ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσε δηλώσεις στο «Το Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα και μάλιστα αποκλειστικές στον Γρηγόρη Μπάκα. Τσεκ…
 • ότι, προφανώς, δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στο δημόσιο λόγο της χώρας μας: Απαγορεύεται να διαφωνήσεις, έστω και σε ένα μέρος απ’όσα λέει κάποιος που είναι της μόδας να έχει δίκιο.
 • ότι, όσο γαμάτος κι αν είναι κάποιος, πόσο πιθανό είναι να έχει δίκιο σε κάθε του τοποθέτηση; Τότε, θα μιλάμε για αυθεντία που θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάπως για το κοινό καλό.
 • ότι ένας πανελίστας κλαψούρισε ότι τον έκανα μπλοκ την πρώτη μέρα που βγήκε στην τηλεόραση. Υπόσχομαι να τον ξε-μπλοκάρω την τελευταία.
 • ότι χαλάν’τα κόμματα για ένα ερωτηματολόγιο, μωρέ Έλληνες;
 • ότι δεν περίμενα τη Μπάγια Αντωνοπούλου και τη Δώρα Παντέλη στο J2Us.
 • ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε (μεταξύ άλλων) στο LSE πως, αν οι δομές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λειτουργούσαν σωστά, εκείνος δε θα ήταν αρχηγός». Άρα, μόλις αποκατασταθούν θα παραιτηθεί;
 • ότι ο Δημήτρης Πανόπουλος έπρεπε (αν το ένιωθε) να απαντήσει στην παρέμβαση του Σωτήρη Τσαφούλια με την ευγένεια και τα επιχειρήματα που τον χαρακτηρίζουν. Μη φοβόμαστε να διαφωνήσουμε, αδέλφια – όχι τουλάχιστον στη χώρα που γέννησε τον διάλογο και τη Δημοκρατία. Η αντίθετη άποψη σημαίνει σεβασμό και όχι επίθεση. Με λίγα λόγια, αν δε συμφωνήσω σε κάτι με τον Σωτήρη Τσαφούλια, αυτό δε με καθιστά αυτόματα «κολλητό» του Άδωνη Γεωργιάδη, ξερωγώ. Αντιθέτως, θέλω να συζητήσω με τον κάθε «Σωτήρη» ώστε να κατανοήσω και να εξελιχθώ. Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνα αφοριστικό.
 • ότι ο όρος «Παλαιοχριστιανός» δεν υφίσταται, έχει επινοηθεί. Μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.
 • ότι η Ναταλία Γερμανού δήλωσε πως: «Το “πέσιμο” είναι δημοσιογραφική έρευνα». Ή του ύψους, ή του βάθους αυτό το κορίτσι.
 • ότι, νομίζω πως αρκεί με τις συνεχείς τοποθετήσεις του (σπουδαίου κατά τα άλλα) Γιώργου Νταλάρα. Πλέον, θεωρώ ότι δεν συγκρατούνται ως απόσταγμα εμπειρίας και ζωής από κανέναν, παρά μόνο αποτελούν «τροφή» για κράξιμο απ’τους παντός είδους σχολιαστές, αποψάκηδες και πάνελ. Από εδώ και στο εξής, ο κος Νταλάρας δεν αξιοποιείται. Έχουμε περάσει στη φάση του «ξοδεύεται»…
 • ότι, όλο αυτό το «πανηγύρι» με τη Δανάη, την Κατερίνα, τον πρώην της και τις αναρτήσεις στο Insta με στεναχωρεί, ειδικά αν οποιοσδήποτε απ’τους τρεις (ή και τους τρεις) έρχεται σε δύσκολη θέση.
 • ότι συμφωνώ (λες και με ρώτησε κανείς) να επιστρέψει το “Booth” για να έχει ο κόσμος δουλειά, αλλά μόνο αν είχε πάει καλά (που πραγματικά δεν έχω τα ποσοστά, αλλά σίγουρα δε θυμάμαι και πάταγο). Αλλιώς, δε θα έχει κανένα νόημα και περισσότεροι εργαζόμενοι θα στεναχωρηθούν.
 • ότι κάνανε «γκάλοπ» στο «Το Πρωινό» ποιούς έχω μπλοκάρει. Είναι αλήθεια ότι σε διαφορετικές περιόδους και για διαφορετικούς λόγους (εκτός της κας Καλύβα που δε γνωριζόμαστε και τα φιλαράκια μου, Βαγγέλη Περρή και Γρηγόρη Μπάκα) επέλεξα να μην έχω σχέσεις. Είναι επίσης αλήθεια πως και μόνο γι’αυτό το «σκετσάκι» που έκαναν έδειξαν πως «ένα πρωινό» δεν έχουν καταλάβει για το λόγο που με στεναχώρησαν – μια που με τους περισσότερους έχουμε φάει «ψωμί κι αλάτι» στο παρελθόν συνεργαζόμενοι και «πολεμώντας» για τους ίδιους στόχους. Και μόνο γι’αυτό το αναίσθητο αστειάκι λοιπόν, θα είχε αξία το Instagram να είχε επιλογή: Μπλοκ-στο-Μπλοκ.
 • ότι πετάχτηκαν και κάτι γλείφτες εκείνη την ώρα απ’το πλατώ και το κοντρόλ να δηλώσουν μπλοκαρισμένοι (χωρίς να είναι), μπας και τους παρατηρήσει ο παρουσιαστής τους. Μακάρι να «γκρεμίστηκε κανας φούρνος» (όχι ο δικός τους) και να τους παρατήρησε…
 • ότι με όλο αυτό το ευφάνταστο θεατρικό που στήθηκε με αφορμή εμένα, τουλάχιστον «έσκασε λίγο το χειλάκι» τους στο «Το Πρωινό». Άντε, σε κάνα μήνα πάλι, συνάδελφοι.
 • ότι το ύφος και η γλώσσα της επίσημης απάντησης του ΣΚΑΪ στον Αντώνη Κανάκη δε θύμιζε σε τίποτα ανακοίνωση εταιρείας. Αν ψάξω, σίγουρα θα βρω μήνυμα από κοπέλα που να μου γράφει πάνω-κάτω έτσι.

Ο διαχωρισμός ενημέρωσης - ψυχαγωγίας, οι Παλαιοχριστιανοί και τα Reminders

Αυτά τα αρκετά και για σήμερα, αδέλφια. Ας κλείσουμε με τραγουδάρα απ’τον Robbie Williams με τον οποίο κάποια παλιά μου αγαπημένη συνεργάτιδα αστρολόγος (νομίζω η Βίκυ Παγιατάκη) μου είχε πει πως έχω τον ίδιο αστρολογικό χάρτη. Καλό ε; Μπορεί και όχι. «Feel» λοιπόν και τα λέμε την Κυριακή στα #FlyNews μας.

Διαβάστε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ