21.6 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Παπαδόπουλος, η Χριστοπούλου, τα γενέθλια του Γρηγόρη και η Μουτίδου

Σκέψεις Κ’ Προβληματισμοί

Θεωρώ πολύ επικίνδυνο όλον αυτόν τον «τηλε-χαβαλέ» με το ζευγάρι του πολύ γνωστού για τις φιλο-ναζιστικές του απόψεις δικηγόρου και της νεαρής συντρόφου του. Προφανώς, δεν κρίνω τους ανθρώπους, ή τη σχέση τους – μακριά από μένα αυτά.

Ανησυχώ όμως, αδέλφια για την προσέγγιση της τηλεόρασης (ναι, για άλλη μια φορά γι’αυτήν ανησυχώ) και τον κίνδυνο στη φούρια της να βρει «αντικαταστάτη Κασσελάκη» για να καλύψει τηλεοπτικό χρόνο, τελικά να «περνά αβαβά» καταστάσεις που οφείλουμε να προσέχουμε πολύ και πάντα.

Μα, τι σχέση έχουν τα πολιτικά με τα προσωπικά των ανθρώπων; Θα μου πείτε. Καμία απολύτως θα σας απαντήσω, με κάθε ειλικρίνεια. Ακριβώς όμως, επειδή αυτά τα δύο δεν (πρέπει να) μπερδεύονται συντάσσω τις γραμμές αυτές, ώστε να επιβεβαιώσω πως είμαστε στην «ίδια σελίδα» και η εικόνα του καθόλα συμπαθούς ζευγαριού που εκπέμπει φροντίδα, έρωτα και όμορφα χαμόγελα δεν ωραιοποιεί ακραίες απόψεις «αλέθοντας» τις στον μύλο της προσωπικής ζωής: Είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο…

Γιατί δε μιλάμε, αδέλφια, για απόψεις που απλά, μας βρίσκουν αντίθετους, που είναι μη δημοφιλείς, ή μόνο άστοχες. Πρόκειται για το αντιπροσωπευτικότερο δόγμα διαχωρισμού των ανθρώπων σε «άρτιους και περιττούς» που, κατόπιν προσπάθειας επιβολής του απ’τον Αδόλφο Χίτλερ είχε ως αποτέλεσμα τη δίωξη και τον αφανισμό με τον στυγνότερο τρόπο πλήθους ανθρώπων. Γιατί; Γιατί ανήκαν στη «λάθος» φυλή, ή είχαν το «λάθος» χρώμα στην επιδερμίδα τους.

Δε θα κάνω εγώ από αυτήν εδώ τη «στηλίτσα» μάθημα ιστορίας σε κανέναν, αδέλφια. Θέλω μόνο να ξεκαθαρίσω – στον δικό μου εαυτό πρώτα απ’όλα – ότι τα τρυφερά πλάνα ενός ερωτευμένου ζευγαριού δε μου «θολώνουν» ούτε λίγο την εικόνα του δικηγόρου που χαιρέτισε ναζιστικά σε δικαστική αίθουσα.

Σ’αυτή την εικόνα βλέπω έναν υποστηρικτή της ιδεολογίας που προκάλεσε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι τον σύντροφο της σχέσης του που κατά όλα τα άλλα δεν έχω κανέναν λόγο να μη συμπαθώ. Αφαιρούνται όμως, οι απόψεις απ’τον άνθρωπο, ή αποτελούν κομμάτι του αναπόσπαστο; Αυτό θα το αφήσω στον καθένα ξεχωριστά από εσάς να το απαντήσει.

Ξεκινάμε με «Έκπτωτο Άγγελο» που κάνει τη μεγάλη θραύση αυτήν την περίοδο και φύγαμε για τα μεσοβδόμαδα #Reminders μας, αδέλφια

Reminders – Τεταρτιάτικο λοιπόν, να θυμάμαι…

 • ότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη πως τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11 το βράδυ και κατέληξε ότι τον έχει πείσει η κυβέρνησή του. Ρε, τι τραβάει κι αυτός ο Πρωθυπουργός… Τού ‘ρθε στην τρέλα του πάνω τώρα τ’αλλουνού να του πιάσει 11 το βράδυ ψιλή πολιτική κουβέντα. Τουλάχιστον, τον «κέρδισε» τον Σπύρο. Χαλάλι…
 • ότι η Έλενα Χριστοπούλου έσπευσε να ξεκαθαρίσει στη συνέντευξή της στο «Χαμογέλα και Πάλι» πως είναι δική της θέση που δεν είναι στην εκπομπή της Φαίης. Απ’την άλλη, εγώ νομίζω ότι δε νοιάζεται κανείς, τίνος θέση είναι, γιατί απλά αυτή η συνεργασία δεν ήταν επιτυχημένη. Ούτε καμιά φοβερή χημεία που να αναπολεί κάποιος φάνηκε, ούτε και «έγραψε» στους πίνακες τηλεθέασης. Αν, έστω ένα απ’τα παραπάνω ίσχυε θα είχε κάποιο νόημα να μας πει η κα Χριστοπούλου αν έφυγε, ή «τη φύγανε» απ’τη συνεργασία. Για την ώρα, όλοι είναι πιο καλά χωρίς ο ένας τον άλλο κι εμείς, καλύτερα.
 • ότι δε μπόρεσα να πάω στην παρτάρα του Γρηγόρη για τα 50ά γεννέθλιά του, γιατί δούλευα. Δράττομαι λοιπόν, της ευκαιρίας να του ευχηθώ και δημόσια χρόνια πολλά με υγεία, ευλογία και ό,τι επιθυμεί για εκείνον και τους αγαπημένους του.
 • ότι πάντως, όχι και τόσο πριβέ το πάρτυ – παρά την αρχική πρόθεση του αγαπητού παρουσιαστή να καλέσει λίγους και καλούς. Να τα λέμε κι αυτά.
 • ότι (για την ακρίβεια) είδηση αποτελεί το ποιόν ΔΕΝ κάλεσε ο Γρηγόρης. Επειδή είναι τέτοια η «φάση» του πια προσωπικά κι επαγγελματικά που δε «χρωστάει» να κάνει δημόσιες σχέσεις, ούτε το έχει ανάγκη… Αν κάποιος το έψαχνε, θα καταλάβαινε απ’τις απουσίες τις παρτάρας ποιούς απ’το χώρο δε γουστάρει να βλέπει ο Γρηγόρης και όχι μόνο αυτό: Θέλει να το ξέρουν κι από πάνω.
 • ότι ο Γιάννης Κορδώνης έχει «χτυπήσει» ακόμη υψηλότερα επίπεδα χιούμορ, ατάκας, ευστροφίας, ετοιμολογίας και ευρηματικότητας στην ενότητά του στο «Καλύτερα Δε Γίνεται». Πραγματική όαση στα ίδια και τα ίδια της TV, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον της – ειδικά σε ό,τι αφορά τη νεκρανάσταση της σάτιρας στο γυαλί.
 • ότι δεν έχω καταφέρει να συμφωνήσω σε κανένα απ’τα τελευταία βίντεο της Σοφίας Μουτίδου, όσο κι αν την εκτιμώ. Θα υπερασπιστώ όμως, το δικαίωμά της να διατυπώνει όσα πρεσβεύει (Βολταιρέζος).
 • ότι ο Ανδρέας το «κρατάει μανιάτικο» στον Light. Ε, δεν άκουσε και λίγα…
 • ότι, ειλικρινά δεν κατανοώ το νόημα του να «βγάζεις στον αέρα» τους οικείους ενός ανθρώπου που πέθανε πριν λίγες ώρες – ειδικά, αν «έφυγε» ξαφνικά. Για να μη μιλήσω για το φαινόμενο να επιδιώκεις αρρωστημένα αυτός που «βγάζεις» να μαθαίνει το δυσάρεστο από σένα. Ποιά διεστραμμένη τηλεοπτική συνήθεια οδηγεί κάποιον να το κάνει αυτό; Πόσο κυνικός μπορεί να είσαι, για να μην πω αναίσθητος και καταλήξω στο αδίστακτος; Ξέρω, ότι πρόκειται για μια συνήθη πρακτική στην τηλεόραση με τις απαρχές της να καταγράφονται στους ρεπόρτερ που κόλλαγαν τα μικρόφωνα στους μπανταρισμένους τραυματίες την ώρα που το φορείο έμπαινε στο ασθενοφόρο για να ζητήσουν απάντηση στην ερώτηση-κόλαφο: «Πώς αισθάνεστε;» Μήπως όμως, είναι ώρα να αλλάξουν τέτοιου είδους χούγια που παραπέμπουν στην Κόρακας TV; Λέω εγώ…
 • ότι δε μπορώ να μαντέψω: Η ερώτηση για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον «Άδωνη» και τον Σταμάτη Κραουνάκη θα συνεχιστεί και το 2024;
 • ότι, όποιος κάνει τηλεόραση και ισχυρίζεται πως δεν ασχολείται με τα ποσοστά τηλεθέασης, απλά δεν κάνει τηλεόραση – «αρπαχτή» κάνει.
 • ότι η Κυβέρνηση τα βρήκε εσωκομματικά «μπαστούνια» στην ψήφιση της τροπολογίας για την «τακτοποίηση» των εργασιακών μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σκεφτείτε τι πανηγύρι έχει να γίνει στη συντηρητική παράταξη με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών…
 • ότι ο Θεοχάρης Ιωαννίδης δήλωσε πως δε θέλει να ξέρει ο κόσμος τίποτα για εκείνον. Τέλεια επιλογή επαγγέλματος – αλφαδιά.
 • ότι, λίγο πριν παραδώσω το κείμενο, διάβασα τον τίτλο: «Δανάη Μπάρκα & Φίλιππος Τσαγκρίδης: Η κοινή έξοδος και οι φωτογραφίες που ανήρτησαν» – Έρχεται ο Αρμαγεδών στα κεφάλια σας…
 • ότι επίσης, διάβασα πως ο Βασίλης Παπάκωνσταντίνου ερωτεύτηκε την Ελένη Ράντου «…από έναν εμετό». Άμα σας λέω ότι αυτά είναι τυχερά…

Σα να ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα, αδέλφια, ή μου φαίνεται; Σα να «έπιασε» τη Σόουπιτς το Πνεύμα των Χριστουγέννων; Λιγόστεψαν οι κόντρες; Ξανασκέφτηκαν τις κακίες κι αναθεώρησαν τις μανούρες; Μακάρι… Δε θα κρατήσει για πολύ, θεωρώ, αλλά για όσο είναι, ας το απολαύσουμε. Όχι τίποτα, μπας και κάθε φορά που «έρχεται» διαρκεί και λίγο περισσότερο, εωσότου παγιωθεί.

Μ’αυτήν την ευχή «κλείνουμε» με το «Μυστικό» από την αγαπημένη μου, Αναστασία – ένα απίστευτης ωριμότητας, ισορροπίας και σοφίας παιδί για το οποίο θέλω να σας γράψω σύντομα. Τα λέμε την Κυριακή στα #FlyNews μας, αδέλφια.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ