20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Ο Λιάγκας, Breakfast at Star vs Κορινθίου, Μουτσινάς vs Super Κατερίνα και η Μαγγίρα

Κατ’ Οίκον Εκλογές

Οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν πάρει τα «σπίτια» γόνα, σου λέει. Μαζεύονται σε «ελεγχόμενα περιβάλλοντα» και συζητούν στο σαλόνι του οικοδεσπότη που τους φιλοξενεί με φίλους που εκείνος κάλεσε. Πώς ήταν παλιά οι φίλες της μαμάς σου που καλούσε για να κάνει ο εκπρόσωπος επίδειξη τάπερ, της σκούπας που καθαρίζει τα ακάρεα απ’ τους καναπέδες, ή το θερμομίξ που σού ‘φτιαχνε ολάκερο μενού με γλυκό και στο τέλος χλαπακιάζατε όλοι μαζί; Ε, το ίδιο αλλά σε πολιτική συζήτηση με ένα άρωμα προσωπικού κονέ (ε, τι διάλα… Σε σαλόνι συστηθήκαμε, όχι σε συγκέντρωση, ή στο γραφείο – θα με θυμάται άμα χρειαστεί).

Πάντα οργανώνονταν τέτοιες μαζώξεις με τον διοργανωτή-οικοδεσπότη που παρείχε το σπίτι να νιώθει πως αξίζει λίγο περισσότερο μερτικό απ’το ρουσφέτι όποτε και αν έρθει εκείνη η ώρα. Αυτήν την (παρατεταμένη) προεκλογική περίοδο όμως, κάθε σπίτι και υποψήφιος, κάθε σαλόνι και συγκέντρωση, σου λέει. Υπάρχουν δε, υποψήφιοι που γυρνάνε τα σαλόνια κάθε απόγευμα πιο συχνά κι απ’τον ασφαλιστή ξάδελφο της Φιφίτσας για ενημέρωση απ’τη Νασιονάλε Περσονάλε. Α ρε Ελλαδάρα…

Πολιτικοί σε Πανελλήνιες, Ή Πιτσιρικάδες σε Εκλογές;

Τι να πω; Αν τους λειτουργεί, χαλάλι. Έχουν «λυσσάξει» πάντως οι υποψήφιοι, αδέλφια. Έτσι ήταν ανέκαθεν; Βρίσκονται σε 3 μέρη ταυτόχρονα και σε 2 Μ.Μ.Ε. μαζί. Είναι τόσο «απορροφημένοι» που μου θυμίζουν τον εαυτό μου, όταν έδινα Πανελλήνιες στα 17 και όλη μου η ζωή στρεφόταν γύρω απ’το διάβασμα. Ώσπου «έδωσα» και το τελευταίο μάθημα και έτρεμα σύγκορμος από υπερένταση, επειδή δεν ήξερα τι άλλο να κάνω, εκτός από διάβασμα.

Γιατί αυτό αδέλφια, δεν αποτελεί στοχοπροσήλωση, αλλά καταντά εμμονή. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε να μας κυβερνήσουν αύριο; «Σκαλωμένους» στο να εκλεγούν περισσότερο απ’το να καταλάβουν για ποιό λόγο θέλουν να εκλεγούν; Σα 17χρονος Ουγγαρέζος που τον έπεισαν ότι ζωή είναι να περάσεις στο πανεπιστήμιο κι ας μην ξέρεις πού θες να περάσεις; Τουλάχιστον εκείνος είχε και τη δικαιολογία του νεαρού της ηλικίας. Οι 50ρηδες που δείχνουν να έχουν ταυτίσει τη ζωή τους με το να εκλεγούν, πόση επαφή μπορεί να έχουν με την πραγματική ζωή και την καθημερινότητα, μόλις τα καταφέρουν;

Πραγματικότητα Vs TV

Ι. Εκαλά θα μου πείτε… Καμία επαφή με την πραγματικότητα μοιάζει να μην έχει ούτε η τηλεόραση για άλλη μια βδομάδα, αδέλφια. Ο Γιώργης ο Λιάγκας με αφορμή την παραμονή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star θα «ξεσπάσει» πως: «Άνθρωποι που δεν έχουν δεχθεί καμία πρόταση από άλλο κανάλι, παρά μόνο από το δικό τους για να παραμείνουν, διαβάζω ότι είναι πολύφερνες νύφες που τους διεκδικούν όλοι. Δεν τους διεκδικεί κανένας όμως. Έχουν φίλους δημοσιογράφους ή τα διαρρέουν οι ίδιοι τεχνιέντως και λες “Πω πω, αυτός τι επιτυχία έκανε…” Ψάχνεις να δεις και τα νούμερα και δεν έχουν επιτυχία. Αν θέλουν να βαφτίσουν το ψάρι κρέας, ας το κάνουν».

Για να προσθέσει ο Γιώργης και το δικό του «ρεπορτάζ» για κάτι που δε θέλει να πει, αλλά τελικά, μολογάει: “Η Ζήνα είχε επαφή με στέλεχος άλλου καναλιού και της έδωσαν περισσότερα λεφτά από το Star για μια ζώνη, όμως δεν θα πω για ποιο κανάλι και τη ζώνη γιατί θα φωτογραφίσω ποια εκπομπή θα κόψουν. Αυτά που κάνουν με εμάς οι άλλοι, δεν τα κάνω εγώ. Αυτή αποφάσισε να μείνει στο κανάλι”. Τελικά τό ‘κανε, ή δεν τό ‘κανε, ρε αδέλφια; Εγώ, δεν έχω καταλάβει.

Μπέττυ Μαγγίρα, Νίκος Μουτσινάς, Γιώργος Λιάγκας, Ετεοκλής Παύλου, Ελένη Χατζίδου, Μαρία Κορινθίου και Ζήνα Κουτσελίνη.

ΙΙ. Στο «[email protected]» απ’ την άλλη, δημιουργούν μια δική τους πραγματικότητα για να «βγάλουν» το δίκιο που τους πνίγει: «Ξεσπούν» κατά της Μαρίας Κορινθίου που φέτος συνεργάζεται στο «απέναντι» πρωινό πρόγραμμα με τον Γιώργο Λιάγκα (την ώρα μάλιστα, που είναι στον «αέρα») ξεκαθαρίζοντας δια στόματος Ελένης Χατζίδου πως: «Εγώ το κανάλι μου πιστεύω και την διάψευση που έχει κάνει, αλλά το ακούω αυτό από τον κύκλο της… (σ.σ. της Μαρίας Κορινθίου)»

Απ’ τις πιο άβολες στιγμές να γράφει η θεματολογία-σκαλέτα σου πως η πανελίστρια της εκπομπής θα εισάγει με μπόλικη δόση ειρωνείας και «αβολοσύνης» – όπως γλωσσοπλαστικά η ίδια ανέφερε – ένα θέμα που δε θες να σχολιάσεις (επειδή δεν υφίσταται) για να το κάνεις, τελικά.

Φάουλ λοιπόν απ’ τη μια, η Μαρία που δεν το ξεκόβει (ειδικά όσο το πρωινό του Star βρίσκεται και στον δικό της «απέναντι αέρα») εντάσσοντάς το στον γενικότερο κανόνα της: Ότι δε μιλά δημόσια για επαγγελματικές συζητήσεις – ειδικά αν δεν έχουν προχωρήσει στην ουσία. Διπλό φάουλ της που πράγματι, συνεχίζει να συζητά το θέμα όσο η ίδια είναι στον «αέρα» του ΑΝΤ1 αλλά και μετά τη διάψευση του Star.

Απ’ την άλλη όμως, φάουλ της ομάδας πίσω απ’ τις κάμερες του [email protected] και του καναλιού που επέτρεψε αυτή την άβολη στιγμή στον «αέρα» της εκπομπής. Ούτε οι παρουσιαστές, ούτε το πάνελ μπόρεσαν να το διαχειριστούν άνετα φέρνοντας και τον τηλεθεατή σε δύσκολη θέση. Πάλι «τηλεόραση για εμάς», δηλαδή. Στην τελική, αν ήθελαν να απαντήσουν, ας έπαιρνε κάποιος το λόγο κι ας το έκανε.

Το να ενταχθεί αυτή η «απάντηση» στις ενότητες της εκπομπής αποτελεί ένα άγαρμπο τέχνασμα στα όρια της κουτοπονηριάς για εκείνον που το εμπνεύστηκε και το επέτρεψε. Οι έμπειροι της ομάδας και του καναλιού όφειλαν να προστατεύσουν τους παρουσιαστές τους #γνωμημο. Η αντίδραση του Ετεοκλή ήταν η πιο ειλικρινής, ανεπιτήδευτη και αρμόζουσα – ακόμη κι αν την είχε προετοιμάσει.

Εκεί κάπου «σκάει» με παντιλίκι η Μπέτυ η Μαγγίρα και με την ατάκα: «Το αν δέχομαι τηλεοπτικές προτάσεις αφορά εμένα» τελειώνει τα θέματα, χωρίς να χρειαστεί να τοποθετηθούν κανάλια, παρουσιαστές, ή να προσαρμοστούν σκαλέτες. Αυτή είναι και η επαφή με την πραγματικότητα στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως, αδέλφια – η επαφή που εσύ επιλέγεις να έχεις στο μέτρο που (πάλι εσύ) ορίζεις με γνώμονα τον τηλεθεατή.

«Μέτρα» λοιπόν, από την Άννα Βίσση και Νίκο Καρβέλα για να ξεκινήσουμε τα σημερινά #Reminders μια που τό ‘φερε και η κουβέντα:

#Reminders

Αυτή την εβδομάδα να θυμάμαι:

  • ότι η Τόνια Σωτηροπούλου δήλωσε πως πήρε 10.000 followers όταν ανέβασε τις φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Κωστή Μαραβέγια. Μην το πεις στους Τανιμανίδιανς γιατί είναι ικανοί να ξαναπαντρευτούν με κουμπάρο τον Κωστή.
  • ότι σύμφωνα με τα site, ο Διονύσης Σαββόπουλος χαροπάλευε το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο και το μεσημέρι είδαμε όρθιο τον άνθρωπο να παίρνει εξιτήριο. Για να καταλάβετε ότι ο κάθε «άνιωθος» γράφει ό,τι γουστάρει, όποτε το γουστάρει. Περαστικά στον άνθρωπο να πούμε…
  • ότι ο Νίκος Μουτσινάς «απασφάλισε» για την εκπομπή «Σούπερ Κατερίνα», τις «πρακτικές» της και την «τηλεόραση» που εκπροσωπεί. Δε θα πω ότι δε συμφωνώ, νομίζω ούτε η Σοφία Βογιατζάκη (μπορεί και όχι, βέβαια).
  • ότι τα παιδιά απ’το “[email protected]” αποφάσισαν να «απασφαλίσουν» γενικά (με αιχμηρά για το μέχρι πρότινος ύφος της εκπομπής σχόλια και για τον Μουτσινά). Επειδή έχω βρεθεί (και) σ’αυτά τα «μονοπάτια» εύχομαι να είναι σίγουροι για το κουτί της Πανδώρας που ανοίγουν: Φέρνει νούμερα, αλλά όχι ελπίδα…
  • ότι, όλοι δίνουν σημασία στις «μεταγραφές» παρουσιαστών την επόμενη σεζόν. Ρίχνει κανείς ένα βλέφαρο όμως στους εργαζόμενους των πρωινών εκπομπών που παραιτούνται βρίζοντας απ’τις ομάδες με τις οποίες ξεκίνησαν για να συνεχίσουν αυτή τη σεζόν με τους «απέναντι»; Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσοι πολλοί είναι και δεν έχει «ανοίξει ρουθούνι».
  • ότι η Μαριαλένα Ρουμελιώτη απείλησε πως θα τα βροντήξει και θα εξαφανιστεί απ’το Σορβάιβο Ολστά. Καλέ πού θα πάει; Και τι α το κάνουμε τόσο φαΐ; Να πεταχτεί;
  • ότι ο Νικόλας Αγόρου δέχτηκε «ύπουλη» επίθεση από σφήκες. Ε, θα τρώγανε τίποτα τυραμισού και πουτίγκες στην παραλίς και μαζεύτηκαν – πολύ θέλει;
  • ότι ο Αλ Πατσίνο απέρριψε τον ρόλο του Χαν Σόλο στο “Star Wars”, τον οποίο τελικά, πήρε ο Χάρισον Φορντ (όπως όλοι ξέρουμε). «Εδωσα στον Χάρισον Φορντ μια καριέρα», δήλωσε ο «Μάικλ Κορλεόνε» σε συνέντευξή του. Κι ούτε ένα ευχαριστώ – Αχάριστον Φορντ, λέω εγώ.
  • ότι η Βίκυ Χατζηβασιλείου δήλωσε πως η εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» που παρουσιάζει η Σοφία Αλιμπέρτη: «Έχει τις ίδιες στήλες ακριβώς με τη δική μου εκπομπή». Μπορεί… Δεν έχει όμως, Παπίλα.
  • ότι ήταν μαγκιά της Σταματίνας Τσιμτσιλή που δεν την είδε «ενημερωτικιά» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ρωτώντας τον κυρίως για πολιτικά ζητήματα. «Έπαιξε τέλεια μπάλα» στο ύφος που ορίζει το ψυχαγωγικό πλαίσιο της εκπομπής που παρουσιάζει. Προσέξτε αδέλφια: Αυτό δε σημαίνει πως εκείνη, οι συνεργάτες της και το «Happy Day» δεν ενδιαφέρονται για την επικαιρότητα – το αντίθετο αποδεικνύουν καθημερινά, άλλωστε. Εύστοχα όμως, συνειδητοποίησαν πως μεταφέροντας το «παιχνίδι» στο (δικό τους) γήπεδο της Ψυχαγωγίας έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι σε οποιαδήποτε ενημερωτική εκπομπή φιλοξένησε, ή θα φιλοξενήσει τον μέχρι τη διάλυση της Βουλής, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μην το θεωρείτε εύλογο, θέλει ευφυία, σύνεση, αντίληψη και μαγκιά να χειριστείς έτσι τη «φάση». Μπράβο στη Σταματίνα και το «Happy Day».

Πολλά είπαμε και είναι μόλις, Τετάρτη. Περιμένω τις αποψούλες σας για να «βγει» η βδομάδα και «κλείνω» αφιερώνοντάς σας το «Τακούνια για Καρφιά» απ’τον Ορέστη Ντάντο και την Ιουλία Καραπατάκη. Ακούστε το, είναι κομματάρα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
60,560ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,040ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,631ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ