μουσείο μπενάκη ηλεκτρονική δημοπρασία

Mουσείο Μπενάκη: Δημοπρασία Έργων Τέχνης και Αντικειμένων

Η Διεύθυνση Πόρων και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθελοντών για τη Βιωσιμότητα του Μουσείου Μπενάκη διοργανώνει ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων με στόχο την οικονομική του ενίσχυση.

Η δημοπρασία ξεκινάει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 10π.μ. την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιούνταν η καθιερωμένη ετήσια κεντρική εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου (BenakiGala), και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9μ.μ..

ηλεκτρονική δημοπρασία μουσείο μπενάκη πωλητήριο

Η ηλεκτρονική δημοπρασία από το Mουσείο Μπενάκη είναι μία νότα αισιοδοξίας

H δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων από το Μουσείο Μπενάκη θα πραγματοποιηθεί online σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα και θα περιλαμβάνει πάνω από 240 έργα από 138 καλλιτέχνες. Όσον αφορά τις τιμές, θα ξεκινούν από 50 ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν όλοι στην οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Τα έργα που διατίθενται στην ηλεκτρονική δημοπρασία παραχωρήθηκαν αφιλοκερδώς από καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί με το Μουσείο Μπενάκη με εκθέσεις τους τα τελευταία χρόνια ή συνεργάζονται με το Πωλητήριό του, καθώς επίσης και από φίλους και υποστηρικτές του Μουσείου.

μουσείο μπενάκη ηλεκτρονική δημοπρασία

Είναι γεγονός ότι η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού επέφερε τεράστιο οικονομικό πλήγμα στον πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου τα μουσεία τα οποία χρειάστηκε να κλείσουν σε όλη τη χώρα. Η αναστολή πολλών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων αλλά και η συνεχής απειλή της πανδημίας στον πολιτισμό δημιούργησε την ανάγκη για εναλλακτικούς τρόπους συνεισφοράς στην τέχνη. Έτσι, η ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων με την αφιλοκερδή συνεργασία των καλλιτεχνών, εντάσσεται στις γενικότερες ενέργειες που έχει προβεί το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο παραμένει αφοσιωμένο στην αποστολή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο Μπενάκη παρέμεινε ανοιχτό και το κοινό είχε πρόσβαση σε αυτό ηλεκτρονικά μέσω των συσκευών τους. Οι εργαζόμενοι του Μουσείου συνέχισαν το επιστημονικό κι εκπαιδευτικό τους έργο χαρίζοντας στο κοινό μία νότα αισιοδοξίας.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην τέχνη,  στο Mουσείο Μπενάκη, αλλά και τη δική τους καλλιτεχνική κι αισθητική ανάπτυξη.

Η ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα είναι από σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου διαθέσιμη στο benakiauction.gr και διαθέτει λήψεις επιλεγμένων αντικειμένων σε 360˚. Η διαδικτυακή πλατφόρμα δέχεται προσφορές έως τη λήξη της δημοπρασία που είναι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. 

Δείτε επίσης περισσότερα σχετικά με τον Πολιτισμό.

About Ζωή Καραθανάση

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.