Breaking News
Ρότζερ Σαμαά εκδόσεις Αγγελάκη Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού

Ρότζερ Σαμαά: Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού

Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού,ένα δοκίμιο του Ρότζερ Σαμαά για την έννοια του σκοπού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγγελάκη».

Τι είναι αυτό που κάνει τον κάθε σκοπό μοναδικό για τη συνείδηση;

To δοκίμιο του  Ρότζερ Σαμαά «Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγγελάκη», αποτελεί μια, υπό το πρίσμα της Φιλοσοφίας, προσπάθεια ανάδειξης της έννοιας του σκοπού
(αναφορικά με τα συναισθήματα που γεννά τόσο κατά τη διάρκεια όσο και κατά το πέρας της πραγματοποίησής του), μέσα από τη συνάρτησή του με τις έννοιες του χρόνου, του πόνου και της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου.

ηθικη και αναπτυξιακη διασταση του σκοπου Ρότζερ Σαμαά εκδόσεις Αγγελάκη

Το θέμα του δοκιμίου διερευνά ερωτήματα όπως:

Υπάρχει κάποιος σκοπός πίσω από τον Ηρακλή Πουαρό, τον Δικηγόρο του Διαβόλου, τον Μάστερ Γιόντα, τον American Psycho και τον Γκάνταλφ;

Αντίστοιχα, πώς αναδεικνύεται η φύση του σκοπού μέσα από τα έργα του Καντίνσκι, του Μότσαρτ, της τζαζ και της μπλουζ μουσικής σκηνής;

Πώς αναδεικνύεται ο σκοπός μέσα από το λειτούργημα του γιατρού, του δασκάλου και του πιλότου;

Μπορούμε άραγε να εκφράσουμε αριστοτελικά την πορεία του σκοπού μέσα από έναν αγώνα γκολφ;

Μέσα από τη μελέτη του, ο αναγνώστης παρακινείται, να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει τον κάθε σκοπό μοναδικό για τη συνείδησή του. Να αισθανθεί την αξία του σκοπού. Ασχέτως εάν η γλώσσα αδυνατεί να εκφράσει μέσω μίας απλής λέξης ολόκληρη τη σημασία του. Να αισθανθεί τη γοητεία της σύνδεσης του σκοπού με την αυτοεπίγνωση.  Να συνειδητοποιήσει ότι σκοπός δίχως ηθική υπόσταση δε νοείται.

Ηθική και αναπτυξιακή διάσταση του σκοπού του Ρότζερ Σαμαά –  εκδόσεις Αγγελάκη

Ρότζερ Σαμαά

Ο Ρότζερ Σαμαά γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12/11/1994. Είναι κάτοχος BSc Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ενώ αυτή την περίοδο σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση (ΒSc) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί στο τμήμα προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης στη διεύθυνση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών και στο κέντρο Πολιτιστικής αναζήτησης στην Κηφισιά.

Τον Δεκέμβριο του 2019, κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Νομοπαρασκευαστικές λειτουργίες Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Ενώ τον Ιούλιο του 2020, κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Χάμπερμας, Καντ και θεσμός του κατώτατου μισθού – Από τη μετανεωτερικότητα στη νεωτερικότητα».

Δείτε επίσης:

Δημήτρης Αθανίτης: Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο – Αντίο Βερολίνο

About Youfly.com Team

Youfly.com Team
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

Δείτε Επίσης

Ιωάννης Πανουτσόπουλος εκδόσεις Τόπος

Ιωάννης Πανουτσόπουλος: Οικογενειακά ή πολυπρισματικός κόσμος

O Ιωάννης Πανουτσόπουλος έρχεται με νέα ποιητική συλλογή που κυκλοφόρεί από τις εκδόσεις Τόπος με τίτλο Οικογενειακά ή πολυπρισματικός κόσμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *