15.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θρίλερ στον θεατρικό χώρο λόγω Κορονοϊού

Το θρίλερ στον θεατρικό χώρο λόγω κορονοϊού συνεχίζεται και προκαλεί τρομερή αγωνία για την καλοκαιρινή σεζόν καθώς και ανασφάλεια για την χειμερινή που έπεται.

«Κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».

Η ατάκα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτσάκη στο χθεσινό του διάγγελμα έπεσε σαν κεραυνός στο χώρο του πολιτισμού. 

Όλοι γνωρίζαμε πως ο κορονοϊός θα επιφέρει μεγάλες ζημιές και στα καλλιτεχνικά μας πράγματα, αλλά πιστεύαμε πως θα αναζητηθούν και θα δοθούν λύσεις για να πραγματοποιηθούν κάποιες πολιτιστικές θεατρικές, μουσικές εκδηλώσεις.

Ξέραμε πως θα «πληγωθεί»ο χώρος, όχι όμως πως θα κινδυνεύσει να αφανιστεί. 

Γιατί αν το «θεωρείται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες κλπ», ισχύσει τελικά θα πέσει αυλαία στα καλλιτεχνικά πράγματα, με παραγωγούς και συντελεστές να μένουν χωρίς αντικείμενο, να μένουν εν ολίγοις άνεργοι. 

Πηγές λένε πως η γενικότητα που ειπώθηκε στο διάγγελμα, θα δώσει τη θέση της σήμερα,ή έστω τις επόμενες ημέρες, σε κάποιες καίριες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο θεατρικό και τον μουσικό χώρο.

Γίνονται εκτενείς συζητήσεις για να βρεθούν άλλοι χώροι από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν κάποιες από τις παραγωγές του-στο τραπέζι των συσκέψεων έχει πέσει και το Ηρώδειο, λένε οι έχοντες πληροφορίες εκ των έσω, ενώ αναζητείται και η φόρμουλα που θα επιτρέψει μερική συνάθροιση κοινού που δεν θα το βάζει σε κίνδυνο.

Η πολιτεία προσπαθεί να βρει λύσεις, ξέροντας πως αν ακυρωθεί η διεξαγωγή φεστιβάλ,θα υπάρξουν τραγικές συνέπειες στον κλάδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν κάποιες παραγωγές που θα βλέπαμε στο Φεστιβάλ Επιδαύρου αυτές είναι οι «Πέρσες»και η «Λυσιστράτη»του Εθνικού Θεάτρου, οι«Όρνιθες» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και οι «Ιχνευτές»που είναι παραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ. 

Γιατί αυτή η επιλογή; Γιατί οι τρεις παραγωγές είναι κρατικές και η άλλη μια του Φεστιβάλ, ενώ οι υπόλοιπες που είχαν προαναγγελθεί ανήκαν σε ιδιώτες παραγωγούς που δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο να ετοιμάσουν παραστάσεις υπό την σκιά του κορονοϊού. Και δεν έχουν άδικο.

κορονοιός dna

Αγωνία και για την χειμερινή θεατρική σεζόν!

Ενώ λοιπόν αναμένουμε άμεσα λεπτομερή ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, υπάρχει μεγάλη αγωνία και για το πρόκειται να συμβεί σε θέατρα και μουσικούς χώρους από το φθινόπωρο. 
 
Πρώτα οφείλουν να δώσουν λύσεις για το καλοκαίρι,αλλά και ο χειμώνας δεν είναι μακριά και για να προχωρήσουν παραγωγές θα πρέπει να υπάρχει μια ενδελεχής ενημέρωση για το πως σκέφτεται να πράξει η πολιτεία Τα ερωτήματα είναι πολλά. 
 
Θα μπορέσουν μεγάλα θέατρα όπως το «Παλλάς» ή ο «Ελληνικός Κόσμος» να προχωρήσουν στα σχέδιά τους, αν αναγκαστούν να θυσιάσουν τις μισές θέσεις τους, για να μπορεί το κοινό να κρατά τις αποστάσεις ασφαλείας που λένε πως πρέπει να υπάρξουν; 
 
Θα μπορέσουν οι θεατρικές σκηνές των 150-200 θέσεων να λειτουργήσουν με τους μισούς θεατές για τους ίδιους λόγους ασφαλείας και να επιβιώσουν; 
 
Θα αποφασίσουν θεατρικοί επιχειρηματίες να προχωρήσουν στα όποια σχέδια έκαναν με νέες παραγωγές, με την απειλή ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού που μπορεί να μας θέσει εκ νέου σε καραντίνα; 
 
Κι από την άλλη,το κοινό θα ξεπεράσει την τρομολαγνεία που πρωταγωνισεί στην καθημερινότητά μας,και θα μπει στις θεατρικές αίθουσες ή τις μουσικές σκηνές; 
 
Τα γκρουπ των ηλικιωμένων που στήριζαν κατά πολύ τις μεγάλες παραγωγές θα γυρίσουν στα θέατρα ή όχι; 
 
Για το δεύτερο σκέλος, θα απαντήσει ο κόσμος! 
 
Το πρώτο όμως θα πρέπει να απαντηθεί από την πολιτεία και άμεσα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πάντως, πως πολλοί παραγωγοί έχουν ακυρώσει κάποια τολμηρά θεατρικά σχέδια που είχαν κάνει για τον χειμώνα και έχουν αποφασίσει ήδη να επαναλάβουν περσινές παραγωγές τους. 
 
Οι υπόλοιποι αγωνιούν για τις αποφάσεις που θα ανακοινώσει το κράτος και θα κινηθούν αμέσως μετά από αυτές, ελπίζοντας σε καλύτερες θεατρικές μέρες και όχι μόνο. Όπως οφείλουν δηλαδή.
 

Youfly.com Team

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ