26.5 C
Athens
Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τζένη Καζάκου: Οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα, η υποκριτική και οι γονείς πρότυπα

Η Τζένη Καζάκου, που πρωταγωνιστεί στη νέα κωμική σειρά του MEGA, «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», μιλάει για τον ρόλο της στη σειρά, αλλά και για το υποκριτικό της ντεμπούτο στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Βαρδιάνος στα Σπόρκα». Πώς βίωσε την εμπειρία στα γυρίσματα των δύο σειρών, αλλά και τι προτιμάει περισσότερο: την κωμωδία ή το δράμα;

Η ανερχόμενη ηθοποιός δεν παρέλειψε να μιλήσει για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική, αλλά και την οικογένειά της. Συμβουλεύεται τους γονείς της σε θέματα υποκριτικής; Η Τζένη Καζάκου μας μίλησε για όλα. Απολαύστε την!

Οι Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα είναι ένα έργο που έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των θεατών. Πώς νιώθεις που είσαι κομμάτι αυτής της σειράς;

Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω σε αυτό, γιατί ο Θανάσης κι ο Μιχάλης πέρα από το καταπληκτικό κείμενο που έχουν γράψει, μέσα από την κωμωδία περνούν κοινωνικά μηνύματα στον κόσμο, που αν δεν μας απασχολούν όλους, θα έπρεπε να μας απασχολούν. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω σε αυτή τη δουλειά που έχει βάθος.

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν πήρες τον ρόλο;

Τι θα κάνω που είναι κωμωδία. Την φοβάμαι την κωμωδία γενικά, τη θεωρώ πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να συγκινήσεις κάποιον, παρά να τον κάνεις να γελάσει. Με είχε πάρει τηλέφωνο η Έλενα Δημητρακοπούλου, η οποία είναι και casting director και βοηθός σκηνοθέτη στους Συμπέθερους και μου είχε πει ότι γίνεται αυτό το καστ κι αν με ενδιαφέρει.

Κάναμε το πρώτο δοκιμαστικό, μέσω Zoom γιατί λόγω covid δεν μπορούσαμε να συναντηθούμε και πήγε πολύ καλά. Μετά με ξαναπήραν για να κάνουμε μία διαφορετική σκηνή. Περνάει μία εβδομάδα γεμάτη άγχος και με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι πήρα τον ρόλο. Όταν το άκουσα κοκάλωσα, δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω.

Η Τζένη Καζάκου στη σειρά Συμπέθεροι

Η συνεργασία με τους ηθοποιούς και το δίδυμο Ρέππα – Παπαθανασίου

Συνεργάζεσαι με μοναδικούς ηθοποιούς όπως η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Μαρία Λεκάκη, αλλά και με τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Πώς είναι αυτή η συνεργασία;

Η συνεργασία είναι απίστευτη. Με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Μου δίνουν πάρα πολλές οδηγίες. Μαθαίνω κάθε μέρα πάρα πολλά πράγματα, από τον καθένα ξεχωριστά και μπαίνω σε μία διαδικασία να παίζω με ανθρώπους που έχουν πάρα πολύ εμπειρία. Είναι πάρα πολύ καλοί ηθοποιοί. Κι αυτό μόνο να το θαυμάζω μπορώ και ό,τι μπορώ να παίρνω.

Σε καθησύχασαν στα γυρίσματα; Σε βοήθησαν στην κωμωδία; 

Ναι, πάρα πολύ.

Η σειρά γνωρίζει τεράστια επιτυχία κι έχει αγαπηθει πολύ απ’ τον κόσμο. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για αυτή την άμεση ανταπόκριση και την αγάπη του κοινού;

Είναι πολύ μεγάλη χαρά, να βλέπεις ότι η δουλειά σου κι ο κόπος που έχεις κάνει ανταμείβεται και το αγαπάει ο κόσμος, γιατί γι’ αυτόν το κάνουμε. Είναι σα να εκπληρώσαμε τον σκοπό μας (γέλια). Μου γράφουν συχνά σε μηνύματα ότι η σειρά είναι πολύ αστεία κι ότι σας λατρεύουμε.

Η Καζάκου και το καστ της σειράς Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα

Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα; Πώς βιώνεις αυτήν την εμπειρία;

Είναι πάρα πολύ αστεία τα πράγματα, δεν είναι κανένας σοβαρός (γέλια). Γελάμε πάρα πολύ, σε σημεία που περνάει η ώρα, ο ήλιος φεύγει κι εμείς ακόμα δεν έχουμε γυρίσει τη σκηνή. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και οι ηθοποιοί και το συνεργείο. Όλοι είμαστε μαζί και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, ειδικά για μένα που είναι η δεύτερή μου δουλειά, γιατί νιώθω ασφάλεια.

Ποια είναι η αγαπημένη σου σκηνή μέχρι στιγμής;

Όλες οι ομαδικές, που ήταν όλο το καστ. Οι σκηνές είναι τρεις, αλλά δεν μπορώ να τις πω δυστυχώς… (γέλια)

Η Τζένη Καζάκου για τη Λίζα στη σειρά «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα»

Έχετε κοινά στοιχεία με τη Λίζα; Τι είναι εκείνο που την χαρακτηρίζει και τι εκείνο που σε «ενοχλεί»;

Γενικά δεν έχω πολλά κοινά με τη Λίζα. Τη Λίζα τη βλέπω λίγο σαν τη μικρή μου αδερφή, είναι πολύ γλυκιά κι αθώα, αλλά ταυτόχρονα έχει κι ένα πείσμα. Δεν παρατάει τον στόχο της ποτέ. Γίνεται γύρω γύρω πόλεμος, αλλά εκείνη είναι «εκεί» μαζί με την αθωότητά της. Στο πείσμα ταιριάζουμε. Μ’ αρέσει αυτή η αθωότητα που έχει. Έχει μία παιδικότητα που ίσως και να το ήθελα λίγο παραπάνω σε μένα. Αυτό που με ενοχλεί, όμως, είναι επίσης η αφέλειά της (γέλια). Γίνονται πράγματα που είναι πολύ ξεκάθαρα, γίνονται μπροστά της, αλλά δεν θέλει να τα δει.

Η ιδιαίτερη προφορά σε έχει δυσκολέψει; Μπορεί να σου ξεφύγει κάνα λι-νι εκτός γυρισμάτων;

Στην αρχή δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, αλλά με τον καιρό συνήθισα επειδή μιλούσαμε όλη μέρα στο γύρισμα με λι και νι, και στα διαλείμματα και με το συνεργείο, για να μάθουμε όλοι. Μου ξεφεύγουν κάποιες φορές. Το τελευταίο δίμηνο και όταν διαβάζω κάτι είναι με λι-νι (γέλια).

Η Τζένη Καζάκου στους Συμπέθερους απ' τα Τίρανα

Συνεργάζεσαι πρώτη φορά και με τον Daniel Nurka. Πώς είναι η μεταξύ σας χημεία;

Τον Daniel τον συμπάθησα πάρα πολύ όταν τον γνώρισα. Βγήκε πολύ ωραίο το αποτέλεσμα σαν ζευγάρι που είχαμε να παίξουμε.

Θα επηρεαστεί η σχέση της Λίζας με τον Άλφρεντ όταν μαθευτεί η αλήθεια;

Πάρα πολύ. Έχουν να γίνουν τραγικά πράγματα.

Ο «Βαρδιάνος στα Σπόρκα», το δράμα και η οικογένειά της

Εκτός από τους Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα, σε είδαμε φέτος και στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, Βάρδιανος στα Σπόρκα. Μίλησε μας για αυτήν την εμπειρία.

Τον Βαρδιάνο τον αγάπησα πάρα πολύ και επειδή ήμουν με τον Μανούσο Μανουσάκη και επειδή ήταν η πρώτη μου δουλειά. Τα συναισθήματά μου είναι πολύ έντονα. Μπήκα κατευθείαν στα βαθιά και βρέθηκα σε δύσκολες συνθήκες και λόγω απειρίας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, αλλά εν τέλει τα όρια τα δικά μου τα πέρασα. Βέβαια το συνειδητοποίησα πολύ αργότερα, αφού είχε τελειώσει. Πήρα πολλά πράγματα από εκεί. Τα γυρίσματα ήταν πολλές ώρες, αλλά ήταν δύσκολες κι οι καιρικές συνθήκες.

Τώρα που έχεις κάνει και δράμα και κωμωδία, ποια από τα δύο σ’ αρέσει περισσότερο; 

Το δράμα, αλλά έχω αρχίσει να αγαπάω και την κωμωδία.

Η Τζένη Καζάκου στο Βαρδιάνο στα Σπόρκα

Στη νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, τις Κρίσιμες Στιγμές, παίζει τώρα κι η μητέρα σου, η Τάνια Τρύπη. Πώς είναι να ζεις σε ένα σπίτι γεμάτο καλλιτέχνες και με τους γονείς σου φυσικά που είναι σπουδαίοι ηθοποιοί. Αυτό σε γεμίζει με άγχος ή παραγωγικότητα;

Παραγωγικότητα θα έλεγα, γιατί μεγάλωσα πολύ ελεύθερα. Όταν εννοώ ελεύθερα, εννοώ ανοιχτόμυαλα. Ήμουν από πολύ μικρή ενημερωμένη για τα πάντα, για τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς, άλλη θρησκεία, άλλα έθιμα, άλλη σεξουαλικότητα. Συνεπώς, μεγαλώνοντας έτσι, γιατί είναι μέρος του επαγγέλματος, και πηγαίνοντας σε πρόβες, μαγεύτηκα. Μαγεύτηκα γιατί οι άνθρωποι δημιουργούσαν έναν άλλον κόσμο κι είχα φτάσει σε σημείο να λέω δε θέλω πια να είμαι παρατηρητής, θέλω να βάλω κι εγώ το χέρι μου για να δημιουργηθεί αυτό.

Πότε συνειδητοποίησες ότι ήθελες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Πάντα το είχα στο μυαλό μου, αλλά το είχα σαν δεύτερη επιλογή. Μεγαλώνοντας μ’άρεσε και η φωτογραφία και η ψυχολογία. Η υποκριτική ήταν το μόνο όμως που έμενε σταθερό, οπότε στη δευτέρα λυκείου αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό.

Ζητάς συμβουλές από τους γονείς σου όσον αφορά την υποκριτική;

Καθόλου, ποτέ! Αρχικά, έχουμε άλλη οικειότητα με τους γονείς μου, οπότε δεν ξέρω αν θα λειτουργούσε αυτό. Δεύτερον, θέλω να το κάνω μόνη μου. Έχω πεισμώσει πολύ. Ίσως, γιατί συνέχεια με ρωτούν για την οικογένειά μου, οπότε είναι λίγο σαν αντίδραση πιστεύω. Εννοείται, όμως, ότι τους θεωρώ πρότυπα κι είμαι πολύ περήφανη για όλους τους.

Πέρα από τους Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα, θα σε δούμε κάπου αλλού τηλεοπτικά ή και θεατρικά;

Δεν ξέρω κάτι ακόμη. Συζητούν για τη συνέχεια στους Συμπέθερους, αλλά θα δείξει.

Οι Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα προβάλλονται κάθε Παρασκευή στις 21:00, όπου η Τζένη Καζάκου υποδύεται τη Λίζα Νταλαούρα, μία ηρωίδα γλυκιά κι αφελή. Η συνέχεια της σειράς αναμένεται ακόμη πιο διασκεδαστική.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
52,085ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,121ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,819ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ