«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Η ιστορική σειρά που σε καθηλώνει

«Το Κόκκινο Ποτάμι», η ιστορική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη με φόντο τη Γενοκτονία των Ποντίων το πρώτο που κατάφερε είναι να διαλύσει κάθε υποψία περί τηλεοπτικής γραφικότητας. Τα δε διθυραμβικά σχόλια που δέχτηκε από το κοινό, απέδειξαν ότι και ο Έλληνας τηλεθεατής θέλει να δει ιστορία στη μικρή οθόνη

Το «Κόκκινο Ποτάμι», είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεδιπλώνει τη ζωντανή μνήμη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού. Μια σειρά που µας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που γεννιέται στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Δύο νέοι, ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), που οι οικογένειές τους τους είχαν αρραβωνιάσει σε παιδική ηλικία, βρίσκονται έπειτα από 11 χρόνια, ερωτεύονται και χωρίζουν βίαια από τη δίνη των επιθέσεων των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών. Την ώρα του αποχωρισµού ο Μίλτος υπόσχεται στην Ιφιγένεια πως θα επιστρέψει για να παντρευτούν.

Το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι μία ιστορική σειρά, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Αφηγείται τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου µε αφορμή τον έρωτα δύο νέων. Μια σκληρή εποχή που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Ένα θέμα-πληγή, το οποίο δεν έχουμε δει ξανά στην ελληνική τηλεόραση. Αυτό που η σειρά θέλει να πετύχει (και το έχει πετύχει) είναι να προσεγγίσει τα σημαντικά αυτά γεγονότα μέσα από την καθημερινή ζωή των ηρώων. Να δείξει τις επιπτώσεις όλης αυτής της βαρβαρότητας στην ίδια τη ζωή. Μέσα από τον έρωτα, την οικογένεια και τις ανθρώπινες σχέσεις οι τηλεθεατές θα κάνουν ένα ιστορικό ταξίδι στην πολυτάραχη αυτή περίοδο. Έτσι θα αποδοθεί και το μεγαλείο της ζωής, της πίστης και της ελπίδας, κόντρα στην ασύλληπτη βιαιότητα που έζησαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή.

Το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι μια από τις πιο φροντισμένες και ακριβές παραγωγές που έχουν υπάρξει στην ελληνική τηλεόραση. Είναι μια σειρά κινηματογραφικών προδιαγραφών. Αρκετά δύσκολη με πολλές απαιτήσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι για το κάθε επεισόδιο απαιτούνται οχτώ με δέκα μέρες γυρίσματος προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα από επεισόδιο σε επεισόδιο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ατμόσφαιρα είναι μυσταγωγική τόσο σε επίπεδο σκηνοθεσίας, όσο και σε επίπεδο φωτογραφίας.
171 ηθοποιοί, 1.140 κομπάρσοι και 629 κοστούμια εποχής κάνουν την εμφάνισή τους στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Από τα προσεγμένα σκηνικά μέχρι και τα ρούχα είναι όλα μελετημένα με λεπτομέρεια και δοσμένα με μεγάλη αληθοφάνεια για να σε εντάξουν πλήρως στο κλίμα της εποχής. Παράλληλα, η παραγωγή δίνει τα «ρέστα» της με όλους τους ανθρώπους της να καταθέτουν ψυχή. Από το παιδί που φτιάχνει τους καφέδες μέχρι τους κεντρικούς πρωταγωνιστές.
Οι ηθοποιοί είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσε να βρει ο Μανούσος Μανουσάκης ώστε να ταιριάζουν με το ύφος της σειράς. Ενσαρκώνουν τους ήρωες χωρίς υπερβολές αλλά με υπερβολικό ταλέντο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *