Τι αλλάζει στα Ξωτικά στη νέα σειρά Lord of the Rings της Amazon

Η νέα σειρά Lord of the Rings της Amazon θα διαδραματίζεται στη Δεύτερη Εποχή, όπου τα ξωτικά βρίσκονται στο αποκορύφωμα της δύναμής τους. Η νέα σειρά θα μας παρουσιάσει τα ξωτικά όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί.

Σε εικόνα η Galadriel πάνω σε άλογο και άλλα ξωτικά τριγύρω

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Lord of the Rings επίσημα πλέον θα διαδραματίζεται στη Δεύτερη Εποχή. Χάρη στις επικές ταινίες του Peter Jackson, οι λάτρεις του Tolkien είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την Τρίτη Εποχή, όπως απεικονίζονται στις τριλογίες “The Hobbit” και “Lord of the Rings”. Ωστόσο, η Amazon Prime ετοιμάζεται να χτίσει νέο έδαφος, παρουσιάζοντας μία λιγότερο οικεία αφήγηση σχετικά με την Μέση Γη. Έτσι, εκτός από ένα “μάθημα ιστορίας”, το κοινό ίσως παρατηρήσει μία διαφορετική οπτική των ξωτικών.

Τα ξωτικά στην Τρίτη Εποχή και την Δεύτερη Εποχή

Στην Τρίτη Εποχή, οι άνθρωποι είναι η ισχυρή φυλή, που όμως πολύ εύκολα μπορεί να διαφθαρθεί. Από την άλλη, τα ξωτικά συμμετέχουν κυρίως απρόθυμα στον αγώνα ενάντια του Sauron, προτιμώντας να βοηθούν από μακριά. Ειδικότερα, στην δεύτερη ταινία Οι Δύο Πύργοι, τα ξωτικά βοήθησαν στην Μάχη του Helm’s Deep, αλλά αυτό δεν συνέβη στα βιβλία του Tolkien. Στην πραγματικότητα, πέρα από τον Legolas, τα ξωτικά μάχονται ελάχιστα στην τριλογία κυρίως λόγω του χαμηλού πληθυσμού τους και την μειωμένη δύναμή τους.

O Legolas από το Lord of the rings

Το πιο συναρπαστικό, λοιπόν, με τη σειρά Lord of the Rings είναι ότι τα ξωτικά βρίσκονται στο αποκορύφωμα της δύναμής τους. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε έντονες σκηνές μάχης. Μάλιστα, στη Δεύτερη Εποχή, τα ξωτικά είναι το επίκεντρο της ιστορίας της Μέσης Γη. Όχι μόνο διαθέτουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των δαχτυλιδιών, αλλά αποτελούν την πρωταρχική άμυνα εναντίον του Sauron. Είναι ακόμα αβέβαιο ποιο μέρος της Δεύτερης εποχής θα δούμε στη σειρά, αλλά πολύ πιθανόν να παρακολουθήσουμε την δημιουργία του Ενός Δαχτυλιδιού και τα ξωτικά που βοήθησαν άθελά τους στη δημιουργία τους.

Τα ξωτικά στη νέα σειρά Lord of the Rings

Στις τριλογίες The Hobbit και Lord of the Rings, τα ξωτικά παρουσιάζονται ως σωφά και αθάνατα πλάσματα που χειρίζονται πολύ πιο γενναία από τους ανθρώπους τον πειρασμό του Δαχτυλιδιού. Επομένως, είναι δύσκολο να τα φανταστούμε να ξεγελιούνται από τον Sauron, ο οποίος τα προσεγγίζει μεταμφιεσμένος ως ο Annater, ο Άρχοντας των Δώρων.

Μερικά ξωτικά ξεγελιούνται από την ψεύτικη περσόνα τους, συγκεκριμένα εκείνα που μένουν δίπλα στο βασίλειο των νάνων, Khazad-dûm στο Eregion. Ο ηγέτης τους, Celebrimbor, δεν εμπιστεύεται τον Annater, αλλά του επιτρέπει να ελέγχει τα δαχτυλίδια με τους σιδηρουργούς του. Ωστόσο, ο Sauron τα δεσμεύει με μαγεία και στη συνέχεια προχωράει στη σφυρηλάτηση του Ενός Δαχτυλιδιού, ένα δαχτυλίδι που μπορεί να ελέγξει όλα τα υπόλοιπα, υποβοηθώντας έτσι την κυριαρχία του στη Μέση Γη.

Εικόνα από θυμωμένα ξωτικά στο Lord of the rings

Η Τελευταία Συμμαχία ανάμεσα σε ξωτικά και ανθρώπους

Όταν, όμως, αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του Sauron, τα ξωτικά ενώνονται εναντίον του Σκοτεινού Άρχοντα με τη βοήθεια της φυλής των ανθρώπων, γνωστή και ως Númenóreans. Η Δεύτερη Εποχή ολοκληρώνεται με την Τελευταία Συμμαχία ανάμεσα σε ξωτικά και ανθρώπους, όπου νικούν τον Sauron και παίρνουν πίσω το Δαχτυλίδι, όπως αποκαλύπτουν οι αρχικοί τίτλου της πρώτης ταινίας Lord of the Rings, η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.

Η – προσωρινή – ήττα του Sauron σηματοδοτεί την αρχή της Τρίτης Εποχής, όπου τα ξωτικά μεταβιβάζουν τον ρόλο τους ως παγκόσμιοι ηγέτες στους ανθρώπους. Τα βασίλεια του Gondor και Arnor αναλαμβάνουν αυτή τη νέα ευθύνη, που είναι ουσιαστικά από εκεί που ξεκινάει το Hobbit. Ωστόσο τα βασίλεια των Lindon, Lothlórien και Rivendell παραμένουν παράδεισοι και το τελευταίο από τα Υψηλά Ξωτικά πλέει για τη Δύση, αφήνοντας για πάντα τη Μέση Γη.

H Galadriel, ένα από τα Υψηλά Ξωτικά στο Lord of the Rings

Η σειρά Lord of the Rings της Amazon

Η σειρά Lord of the Rings της Amazon είναι το κατάλληλο μέσο να παρουσιάσει τα ξωτικά όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί. Η Δεύτερη Εποχή περιλαμβάνει αιματηρές κι έντονες μάχης, όπου οι fans θα απολαύσουν την φυλή στο αποκορύφωμα της δύναμης τους. Τα ξωτικά θα είναι κυρίαρχα στη νέα αυτή η σειρά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι στη σειρά θα πρωταγωνιστούν οι Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers και Daniel Weyman.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

About Ζωή Καραθανάση

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.