16.2 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

The Bachelor: Εθισμός στη δημοσιότητα του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Η κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το The Bachelor και ο εθισμός στη δημοσιότητα

“Υπάρχουν άνθρωποι που με την πρώτη ματιά ερωτεύονται και πάνε αμέσως να παντρευτούν και υπάρχουν και άνθρωποι που το ψάχνουν πολύ ο ένας για τον άλλο για καιρό. Το The Bachelor όμως ξεπερνά τα πάντα, γιατί εδώ πια η εξάρτηση από τη δημοσιότητα ή η απεγνωσμένη προσπάθεια προσέγγισής της μπορεί να οδηγήσει στον ψυχίατρο.”

Υπάρχει πάντα εκείνη η παλιά παροιμία που λέει πως «όταν εμφανίστηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο».

Με αυτή τη λογική, από τότε που εμφανίστηκε η ιδιωτική τηλεόραση, εξαφανίστηκαν από την καθημερινή ζωή έννοιες και λέξεις όπως η τηλεοπτικότητα, η αξιοπρέπεια κ.λπ. κ.λπ.

Έχει η διασημότητα τα όρια της;

Διασημότητα Τριανταφυλλίδης

Τα τελευταία 20 χρόνια έχω «απολαύσει» γάμους, βαφτίσια, ραντεβού, γνωριμίες, μόνο διαζύγια δεν έχω ακόμα «απολαύσει» live από κάποιο ή κάποια κανάλια. Και όχι μόνο για τις ανάγκες μιας εκπομπής αλλά και για τις «ανάγκες» κάθε ζωής ανθρώπου που είτε είναι διάσημος, είτε θέλει να γίνει διάσημος, είτε νομίζει πως είναι διάσημος. Για κάποιο λόγο, είναι πάρα πολλοί αυτοί που πιστεύουν δυστυχώς και κάνουν λάθος, πως η διαρκής δημοσιότητα μέσα από την ελληνική τηλεόραση τους κάνει καλό.

Τεράστιο λάθος. Αλλά τι μας νοιάζει εμάς; Τη ζωή του ο καθένας τη φτιάχνει όπως ξέρει και όπως μπορεί και κυρίως όπως αισθάνεται ότι τον συμφέρει. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί γνωστοί, έως πάρα πολύ γνωστοί άνθρωποι στο χώρο τους, ζευγάρια, παντρεμένοι ή όχι, που έχουν κρατήσει τη δημοσιότητα έξω από την πόρτα του σπιτιού τους και δεν έχει επηρεαστεί καθόλου ούτε η δημοφιλία τους, ούτε η δουλειά τους. Αυτοί είναι και τα παραδείγματα, αλλά και η απάντηση σε όλους αυτούς που συνεχώς παραπονιούνται πως οι φωτογράφοι, οι δημοσιογράφοι, τα κανάλια, οι κάμερες, τα μικρόφωνα τους εμποδίζουν να ζήσουν μια κανονική ζωή, επεμβαίνουν στην ιδιωτικότητά τους κ.λπ. κ.λπ.

Ευτυχώς έχω γνωρίσει στη ζωή μου πολύ διάσημους ανθρώπους και έχω πάρει σπουδαία μαθήματα από αυτούς. Όταν το πιο πολυφωτογραφημένο, το πιο συζητημένο, το πιο «κυνηγημένο» από τη δημοσιότητα πρόσωπο του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα στην Ελλάδα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, το 1980, παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών και δύο χρόνια μετά πήρε διαζύγιο. Aυτό, λοιπόν, το μάθαμε γιατί η ίδια το είπε 10 χρόνια μετά δημοσίως. Επομένως, ο καθένας μπορεί να προφυλάξει όσο θέλει την ιδιωτικότητα του βίου του.

Μπροστά στην Αλίκη, όλοι οι άλλοι, δεν είναι καν απλές οδοντόκρεμες… δεν είναι καν οδοντόκρεμες…

Όλα αυτά για το «The Bachelor».

The Bachelor: Παιχνίδι πραγματικότητα ή εθισμός;

The Bachelor δημοσιότητα

Στην αρχή νόμιζα… ή μάλλον δεν μπορούσα καν να φανταστώ πως ο κύριος, ο The Bachelor της ιστορίας, ψάχνει όντως για νύφη και δεν πίστευα ποτέ πως οι κοπέλες δίπλα του όντως ψάχνουν για γαμπρό.

Νόμιζα πως ήτανε ένα παιχνίδι… ένα απλό παιχνίδι όπου όποια κατάφερνε να πείσει το συγκεκριμένο τύπο θα ήταν η νικήτρια και ενδεχομένως κάτι θα κέρδιζε και αυτή και ο The Bachelor…

Μου είπαν, όμως πως ο Bachelor, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πρώην ποδοσφαιριστής και τώρα ασχολείται με το real estate, όντως ψάχνει να παντρευτεί, όπως και τα κορίτσια όντως ψάχνουν να παντρευτούν. Και στο φινάλε, σε όποια αυτός δώσει το τριαντάφυλλο… ΌΝΤΩΣ θα παντρευτούνε.

Εν τω μεταξύ και τα κορίτσια μια χαρά είναι και αυτός μια χαρά είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί να μη μπορούν να βρουν άνθρωπο για να παντρευτούν. Γιατί απ’ ότι έμαθα αυτό βασικά είναι το θέμα.

Δηλαδή εδώ έχουν χαθεί πολλά λεφτά, που λένε, αλλά έχουν χαθεί και πολλά μυαλά.

Επέμεινα κιόλας σε αυτούς που ρώτησα.

«Μα σίγουρα δεν είναι παιχνίδι; Δε μπορεί να πηγαίνουν εκεί για να παντρευτούν, και να παντρευτούν στα αλήθεια».

Όλοι επέμεναν πως αυτό είναι το concept του παιχνιδιού και κατάλαβα πως το πράγμα έχει ξεφύγει πάρα πολύ.

The Bachelor: Το παράδοξο της υπόθεσης

The Bachelor κορίτσια

Υπάρχουν άνθρωποι που με την πρώτη ματιά ερωτεύονται και πάνε αμέσως να παντρευτούν και υπάρχουν και άνθρωποι που το ψάχνουν πολύ ο ένας για τον άλλο για καιρό. Αυτό εδώ όμως ξεπερνά τα πάντα, γιατί εδώ πια η εξάρτηση από τη δημοσιότητα ή η απεγνωσμένη προσπάθεια προσέγγισής της μπορεί να οδηγήσει στον ψυχίατρο.

Νομίζω ότι o publicity addict είναι σε πιο επικίνδυνη θέση και από το ναρκομανή, τον αλκοολικό και από τον workaholic και απ’ όλους τους άλλους εθισμένους.

Σκέψου δηλαδή καμιά δεκαριά από τέτοιους, καθισμένους γύρω γύρω σε καρέκλες και να πετάγεται κάθε τόσο ο ένας και να λέει… «έχω 36 ώρες να δω κάμερα μπροστά μου» και οι άλλοι να χειροκροτούν και να λένε… «Μπράβο, Μπράβο…»

Τι άλλο να πω… σκέψεις γύρω από το bachelor… Η κριτική μου για το The Bachelor και ο εθισμός στη δημοσιότητα…

Δείτε επίσης την κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το Big Brother.

The Bachelor: Ο Παναγιώτης Βασιλάκος και τα 20 κορίτσια της πρεμιέρας

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 15:00 με 16:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
59,813ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,696ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ