8 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Τάσος Τζιβίσκος – Μαύρο Ρόδο: Το παρελθόν του Παράσχου και ο «κακός» ήρωας

Ένας χαρακτήρας που μας έχει απασχολήσει αρκετά. Ένας ήρωας που έχει διχάσει τόσο τους τηλεθεατές, όσο και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Ποιος είναι στα αλήθεια ο Παράσχος και τι είναι αυτό που κρύβει; Ο Τάσος Τζιβίσκος μιλά στο Youfly.com και δίνει απαντήσεις για τη συνέχεια του Μαύρου Ρόδου, που έρχεται να συναρπάσει!

Ο εξαίρετος ηθοποιός αναφέρεται στην επιτυχία της νέας σειράς του MEGA, αλλά και στην άνθιση της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση. Ο ίδιος μας απαντά για το ποια πλευρά θα επιλέξει τελικά ο Παράσχος, αλλά και για τον περίπλοκο αυτόν ήρωα που γεννά πολλά ερωτήματα στο κοινό.

Απολαύστε τον!

Πώς αισθάνεστε που αποτελείτε κομμάτι μιας τόσο πολυσυζητημένης σειράς και πως βιώνετε αυτή την άνθιση της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση;

Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη που το Μαύρο Ρόδο έχει αγγίξει τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου και το λέω ειλικρινά. Ικανοποίηση γιατί βλέπω ότι η δουλειά όλων μας όσοι εργαζόμαστε για αυτό το project (και αναφέρομαι σε όλους, συναδέλφους ηθοποιούς, τεχνικούς, παραγωγή, ενδυματολογικό, μακιγιάζ κλπ κλπ) χαίρει της εκτίμησης που της αξίζει και ευγνωμοσύνη γιατί αυτή η εκτίμηση μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται.

Σε μια χρονιά που οι σειρές είναι και πολλές σε αριθμό και αξιόλογες (και δυστυχώς πολλές φορές πέφτουν η μία πάνω στην άλλη), η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος, είναι για εμένα το μεγαλύτερο βραβείο και μια κινητήριος δύναμη μεγάλης αξίας.

Όσο αφορά την άνθιση της μυθοπλασίας, είναι κάτι που με χαροποιεί πραγματικά και με γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον. Ελπίζω, λόγω αυτής της άνθισης, να δούμε και άλλες αξιόλογες δουλειές. Το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι έτσι θα δοθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σε νέους συναδέλφους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, να τους γνωρίσει το κοινό και να δείξουν τις ικανότητες τους.

Μόνο καλό μπορεί να φέρει όλο αυτό στην ελληνική τηλεόραση και ελπίζω σύντομα να σπάσουμε τα όρια του εγχώριου, με αποτέλεσμα ελληνικές παραγωγές να μπαίνουν πιο εύκολα σε πλατφόρμες σαν το netflix, όπως πρόσφατα έγινε και με το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Παράσχος Μαύρο Ρόδο

Ένας περίπλοκος ήρωας..

Στο Μαύρο Ρόδο υποδύεστε τον Παράσχο, έναν άνθρωπο της νύχτας. Ποιες είναι οι δυσκολίες του συγκεκριμένου ρόλου;

Ο Παράσχος είναι ένας χαρακτήρας που με ιντρίγκαρε εξ αρχής. Ακούω συχνά όταν αναφέρονται στον Παράσχο να λένε “ο κακός”, πράγμα που με ενοχλεί κάπως. Στο κομμάτι της σειράς που βρίσκεται ο Παράσχος, το κομμάτι της νύχτας δηλαδή, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν άνθρωποι που δρουν και αντιδρούν στις καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, άνθρωποι που ζουν και επιβιώνουν σε μία σκοτεινή ζούγκλα.

Ο Παράσχος είναι ένας άνθρωπος που ίσως να μην ήταν πάντα έτσι, αλλά λόγω των καταστάσεων που ήρθε αντιμέτωπος, να βρέθηκε σε αυτή τη ζούγκλα και να αναγκάστηκε να αφεθεί στα σκοτάδια της και τους ρυθμούς της.

Πλέον, βλέπουμε έναν άνθρωπο που έχει ποτίσει από σκοτάδι, σκληρό, αινιγματικό, μεθοδικό που ποτέ δεν είσαι σίγουρος σε ποιανού τη μεριά βρίσκεται. H δυσκολία του να δίνεις ζωή σε έναν τόσο σύνθετο ρόλο, βρίσκεται στις πολύ λεπτές υποκριτικές ισορροπίες που πρέπει να κρατάς, για να παραμένει ο ρόλος “χαρακτήρας” και να μην γίνει ένας ακόμα αρχετυπικός κακός.

Επίσης, πέραν των δυσκολιών που προανέφερα, υπάρχουν και οι δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας της απόστασης που χωρίζει τον Τάσο από τον Παράσχο. Δεν έχω σχεδόν κανένα κοινό με τον χαρακτήρα αυτό φαινομενικά και έπρεπε μέσω της δουλειάς μου και της μεθόδου μου, να βρω πράγματα που μας συνδέουν, να μπω στα παπούτσια του, να τον μελετήσω, να τον καταλάβω και να τον αποδεχθώ.

Στη σειρά οι τηλεθεατές βλέπουν έναν χαρακτήρα αρκετά διχασμένο. Βίκος ή Θέμης τελικά; Γιατί τάχθηκε με το μέρος του Βίκου;

Θα δείτε την απάντηση αυτού του διχασμού στη συνέχεια της σειράς… Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Παράσχος βρίσκεται κοντά στον Θέμη, για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο δικού του ανθρώπου…

Τι μυστικά κρύβει ο Παράσχος;

Τι είναι αυτό που κρύβει ο Παράσχος; Θα δούμε το παρελθόν του να ξεδιπλώνεται;

Πολλά κρύβει ο Παράσχος… εν μέρει σας απάντησα ήδη στην προηγούμενη ερώτηση. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στις οθόνες σας… Μπορώ να σας πω όμως ότι η αναμονή θα αξίζει.

Ο Παράσχος

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το κλειδί της επιτυχίας του Μαύρου Ρόδου και τί είναι αυτό που σας έχει κερδίσει προσωπικά σε αυτή την ιστορία;

Αρχικά μου αρέσει πάρα πολύ όταν βιβλία μεταφέρονται στην οθόνη (είτε του κινηματογράφου, είτε της τηλεόρασης). Θεωρώ ότι υπάρχουν εξαιρετικοί συγγραφείς που αξίζουν το έργο τους να επικοινωνηθεί κατ’ αυτό τον τρόπο.

Χάρηκα πολύ, λοιπόν, όταν έμαθα για το βιβλίο της κυρίας Καπλάνη και την μεταφορά του στις οθόνες μας. Η αλήθεια είναι πως όταν το διάβασα, κατάλαβα και το λόγο. Η σειρά μας δείχνει δύο κόσμους που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για αυτούς, αλλά σπάνια κάποιος έχει την ευκαιρία να “ζήσει” μέσα σε αυτούς.

Εδώ, λοιπόν, βλέπουμε, από μέσα, δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους που φαινομενικά δε θα μπορούσαν να έχουν καμία σύνδεση. Πως γίνεται όμως να συνδέσεις τη νύχτα, τους μπράβους και την παραβατικότητα, με τη ζωη σε ένα μοναστήρι, την πίστη, την αφοσίωση στο Θείο, τις μοναχές; Ε, νομίζω ότι η αναζήτηση για απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι το “κλειδί” για το οποίο με ρωτήσατε. Τουλάχιστον είναι αυτό που εμένα σαν θεατή θα με κέρδιζε.

Θα σας δούμε κάπου αλλού αυτή την περίοδο; Θέλετε να μοιραστείτε τα μελλοντικά σας σχέδια;

Για την ώρα θα με βλέπετε σαν Παράσχο στο Μαύρο Ρόδο. Υπάρχουν συζητήσεις και για κάτι ακόμα αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Ελπίζω σύντομα να ανταμώσουμε και επί σκηνής γιατί το θέατρο, αν και δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την τελευταία μου παράσταση, είναι κάτι που μου λείπει αυτή την περίοδο και πάντα θα με εκφράζει, γιατί είναι ο χώρος από τον οποίο προέρχομαι και στον οποίο αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου.

Ήταν ο Τάσος Τζιβίσκος, ή αλλιώς ο Παράσχος, από τη σειρά Μαύρο Ρόδο. Από Δευτέρα ως Τετάρτη, στις 22:40, στο MEGA.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
58,209ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,714ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,671ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ