14.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Τάσος Λέκκας – Αυτή η Νύχτα Μένει: Το μέλλον του Τάσου, τα γυρίσματα στη Νύχτα και το θέατρο

Ο Τάσος Λέκκας, ή αλλιώς ο ανιψιός του Γιώργη στη σειρά “Αυτή η Νύχτα Μένει”, μίλησε για τον ιδιαίτερο ρόλο του στη σειρά, για τις εξελίξεις που έρχονται, καθώς και για τη συνεργασία του με το σπουδαίο αυτό καστ.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα γυρίσματα, στο άρωμα των 80s, αλλά και στο μέλλον του ήρωα που έχει καταφέρει να διχάσει αρκετά τους πρωταγωνιστές. Τι θα συμβεί στον Τάσο στα επόμενα επεισόδια και πώς θα έρθει η ανατροπή στη ζωή του;

Ο Τάσος Λέκκας μας ξεναγεί και στην παράσταση «Η Νύχτα των Μυστικών», στο Θέατρο Μπέλλος. Απολαύστε τον!

Η οικογένεια Αναγνώστου και η εποχή των 80s

Πώς αισθάνεσαι που αποτελείς κομμάτι μιας τόσο δυνατής ιστορίας, αλλά και μέλος της οικογένειας Αναγνώστου (Γιάννη Στάνκογλου και Γιάννη Τσορτέκη);

Η ιστορία μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη σκηνή που έλαβα για το δοκιμαστικό . Έχει πολύ ενδιαφέρον και ωραίους “ ανθρώπινους” χαρακτήρες. Όσο περνάνε τα επεισόδια, ο θεατής θα γίνει μάρτυρας μεγάλων ανατροπών και συμβάντων καθώς θα εξελίσσεται η υπόθεση και ανυπομονώ να δω τις αντιδράσεις του κόσμου σε όλα αυτά.

Αρχικά, είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου να συνεργάζομαι με τέτοιους ηθοποιούς. Είναι ευκαιρία να πάρω πράγματα και να εξελιχθώ ως επαγγελματίας, αλλά και πέραν αυτού, είναι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι και συνεργάτες.

Οι περισσότερες σκηνές μου, λόγω και του ότι ο Τάσος ζει με τον Γιώργη, είναι με τον Γιάννη Τσορτέκη. Έχουμε αναπτύξει μία ωραία επαγγελματική χημεία και είναι απολαυστικό να δουλεύω μαζί του.

Ως Τάσος ρόλος, το να είμαι μέρος αυτής της οικογένειας έχει και ένα βάρος. Ο Τάσος πρέπει να προσέχει τις επιλογές του και επειδή η ζωή δεν τον πάει εκεί που θα ήθελε αυτό, τον πιέζει όλο και περισσότερο. Θα μπορούσε και ο ίδιος, βέβαια, να σκεφτεί με μεγαλύτερη ωριμότητα κάποια πράγματα, αλλά αυτό καλύτερα να το αφήσουμε στην κρίση του θεατή.

Τάσος Λέκκας

Θα ήθελες να μας περιγράψεις μία ημέρα στα γυρίσματα; Είναι εύκολο να μπείτε στο κλίμα των 80s;

Κάθε μέρα στο γύρισμα είναι μία μέρα γεμάτη προκλήσεις, για όλους όσους δουλεύουμε εκεί. Από εμάς τους ηθοποιούς που “φαινόμαστε” και τους σκηνοθέτες, τους βοηθούς μέχρι και όλους όσοι εργάζονται από πίσω (φώτα, ήχος, κάμερα, μακιγιάζ, μαλλιά, ρούχα, τεχνικοί κτλ) και τρέχουν όλη μέρα.

Για κάθε έναν το πόστο του έχει και διαφορετικές προκλήσεις. Το παρατηρώ πάντα με πολύ ενδιαφέρον. Σίγουρα επειδή ο όγκος δουλειάς που πρέπει να βγει είναι μεγάλος καλείσαι να είσαι συνεχώς σε κατάσταση ετοιμότητας. Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και όλοι πρέπει να είμαστε όσο τον δυνατόν πιο έτοιμοι κάθε μέρα κάτι που σαφώς απαιτεί εγρήγορση, ώστε να έχεις και ένα αποτέλεσμα, με το οποίο θα είσαι πρώτα εσύ ευχαριστημένος.

Το έχω ξαναπεί, δεν ήξερα πως λειτουργούσε η τηλεόραση, τώρα που το ζω έχω απόλυτο σεβασμό για όλους όσους είναι μέσα σε αυτό. Έχει μία ιδιαίτερη δυσκολία και απαιτήσεις. Όσον αφορά την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά, έχει ειδικά για εμάς που δεν την ζήσαμε πολύ ενδιαφέρον στο πως θα μπεις σε αυτό. Έχει γίνει θεωρώ μία πολυ ωραία δουλειά, ώστε να βάλει τον θεατή μέσα σε αυτή την εποχή είτε την έζησε είτε όχι.

Το μέλλον του Τάσου στη σειρά

Βλέπουμε πως ο Τάσος είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, αρκετά καταπιεσμένο από τον θείο του. Τί είναι αυτό που θέλει να ακολουθήσει πραγματικά και τι τον εμποδίζει;

Δεν θα έλεγα πως ο Τάσος καταπιέζεται από τον θείο του. Υπάρχει μεγάλη αγάπη μεταξύ τους. Στην ιστορία πετυχαίνουμε τον Τάσο σε μία πολύ περίεργη για αυτόν στιγμή. Είναι η πρώτη φορά στην ζωή του που παίρνει όντως απόφαση ότι δεν μπορεί να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπάει.

Είναι κάτι πολύ βαρύ αυτό, ειδικά για έναν νέο άνθρωπο. Ο Τάσος θέλει με όλη την ψυχή του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ήταν το όνειρό του και τώρα το στερείται, αυτό τον πονά πολύ, έχει όμως και την ανάγκη να ορίσει αυτός το αν θα πετύχει στην ζωή του ή όχι.

Ίσως ως αντίδραση στο ότι δεν ήταν πραγματικά δική του η απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ίσως γιατί δεν θα ήθελε ο ίδιος να επιστρέψει στο Αγρίνιο, ίσως και τα δύο. Όλα αυτά τον φέρνουν αντιμέτωπο με μια σειρά επιλογών, που μέσα σε όλη αυτή την πίεση που νιώθει δεν καταλήγει πάντα στην σωστή απόφαση.

Πώς θα έρθει η ανατροπή στη ζωή του συγκεκριμένου χαρακτήρα; Θα βάλει σε νέους μπελάδες την οικογένεια;

Όπως είπα και πιο πάνω, είναι ένα παιδί που νιώθει τεράστια πίεση, που ολοένα και μεγαλώνει. Μέρα με την μέρα μπουχτίζει όλο και περισσότερο και κάνει λάθη, γιατί είναι και ένας άνθρωπος που δεν μοιράζεται εύκολα τα βάρη του. Θα μπλέξει την οικογένεια, τον εαυτό του και τους γύρω του σε ιδιαίτερες καταστάσεις ναι, αλλά για την ώρα δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω.

Πώς θα έβλεπες ιδανικά τον συγκεκριμένο χαρακτήρα στο μέλλον; Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί ο ρόλος;

Αυτό είναι μία ωραία ερώτηση που και ίδιος έχω αναρωτηθεί. Παρ’ όλα αυτά δεν έχω καμία απάντηση. Θα αναμετρηθώ με οποιαδήποτε εξέλιξη έχει ο ρόλος με την ίδια χαρά. Ήδη μου αρέσει πολύ η τροπή που παίρνει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ανυπομονώ για τις σκηνές και τα επεισόδια που ακολουθούν! Έχουμε, άλλωστε, και μία πολύ δυνατή συγγραφική ομάδα!

Η μυθοπλασία και το θέατρο

Φέτος παρακολουθούμε γύρω στις 38 σειρές. Για έναν νέο ηθοποιό, πως είναι αυτό; Θεωρείς πως υπάρχει ανταγωνισμός;

Αν μη τι άλλο, πλέον η τηλεόραση έχει κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα. Ο κόσμος παρακολουθεί σειρές με ενδιαφέρον, σίγουρα άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Ο ανταγωνισμός υπάρχει, αλλά δεν το βλέπω ως αρνητικό.

Αρχικά, υπάρχει δουλειά σε ένα επάγγελμα με τρομερά ποσοστά ανεργίας. Οι θέσεις εργασίας είναι πλέον περισσότερες και αυτό είναι σίγουρα κάτι θετικό. Επίσης, ο “ανταγωνισμός” θεωρώ μας εξελίσσει, μας κάνει να θέλουμε να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας, πιο αποδοτικά, με μεγαλύτερη προσοχή. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον κατ’ εμέ όλο αυτό που συμβαίνει και είναι πολύ προσοδοφόρο.

Ο Τάσος Λέκκας αυτή η νύχτα μένει

Τι θα δει το κοινό στην παράσταση «Η Νύχτα των Μυστικών»; Πώς βιώνεις αυτή την εμπειρία στο θέατρο;

Κατ’ αρχάς, στην παράσταση το κοινό θα δει μέσα από τον “μαγικό” κόσμο του τσίρκου πράγματα που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως η ενδοοικογενειακή και η έμφυλη βία, αλλά και οι ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα μεταξύ άλλων.

Ελπίζουμε ως θίασος και ελπίζω και προσωπικά, να φύγει ο κόσμος από την παράσταση και να αναρωτηθεί για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ώστε να υπάρξει ενδεχομένως και κάποια μετακίνηση.

Κάθε μέρα, δυστυχώς, ακούμε και κάτι καινούριο. Έπειτα, θα δουν και μια ομάδα ανθρώπων που έχει δουλέψει πολύ και πραγματικά αγαπάει αυτή την παράσταση. Είναι όλοι εξαιρετικοί συνεργάτες και δεν είναι τυχαίο που όλοι ανυπομονούμε να παίξουμε την παράσταση κάθε μέρα και πάμε στο θέατρο αρκετές ώρες νωρίτερα.

Απολαμβάνω να είμαι μέρος αυτής της παράστασης και αυτού του θιάσου σε έναν τόσο όμορφο, φρέσκο και ζεστό χώρο όπως το θέατρο Μπέλος και φυσικά με μία σκηνοθέτη που εκτιμώ τόσο πολύ σε ανθρώπινο και καλλιτεχνικό επίπεδο , την Αικατερίνη Παπαγεωργίου.

Όπως και στο “αυτή η νύχτα μένει” , έτσι και στην “νύχτα των μυστικών”, αλλά και σε κάθε δουλειά μου, είναι μεγάλη μου χαρά να συνεργάζομαι με ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι βαθιά! Μέχρι στιγμής στην πορεία μου έχω σταθεί πολύ τυχερός σε αυτόν τον τομέα.

Ήταν ο Τάσος Λέκκας, από την αγαπημένη μας σειρά “Αυτή η Νύχτα Μένει”, στον ALPHA. Από Δευτέρα ως Τετάρτη, στις 22:40.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
57,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,300ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,643ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ