Τα χειρότερα φινάλε σειρών που απογοήτευσαν το κοινό

Τα χειρότερα και πιο μισητά φινάλε σειρών στην ιστορία

Τα φινάλε των σειρών είτε απογειώνουν ότι προηγήθηκε, είτε προκαλούν μεγάλη απογοήτευση. Σήμερα θα επικεντρωθούμε στην δεύτερη περίπτωση, αξιολογώντας τα  10 χειρότερα.

Ειδικά στην τηλεόραση η ολοκλήρωση μιας σειράς είναι πραγματικά δύσκολη υπόθεση. Μετά από πολλά χρόνια καθιέρωσης και επιτυχίας, ο πήχης πολλές φορές φτάνει σε υψηλό επίπεδο και οι προσδοκίες των τηλεθεατών για ένα σπουδαίο φινάλε είναι εύλογες. Το σπουδαίο όμως δεν συνεπάγεται απαραίτητα και ευτυχές. Όπως και το ευτυχές δεν σημαίνει αυτόματα και αρεστό. Πάμε να δούμε τα 10 χειρότερα φινάλε σειρών, που μίσησαν οι τηλεθεατές (Ακολουθούν spoilers).

10. Skins

Η σειρά είναι περιβόητη για το τέλος του πιο αγαπητού ήρωα στο φινάλε κάθε σεζόν (Chris,Freddie, Grace). Η 7η και τελευταία όμως σεζόν το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Την στιγμή που όλοι περίμεναν την επανεμφάνιση των αγαπημένων χαρακτήρων, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Χωρισμένη σε τρία μέρη η 7η σεζόν ξεκινά λίγα χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στους προηγούμενους κύκλους, ακολουθώντας τις ζωές των Effie, Casie και Cook. H έκβαση της ζωής και των τριών δεν είναι η αναμενόμενη ενώ τα επεισόδια είναι πολύ υποτονικά αφού στερούνται παντελώς έμπνευσης και προοπτικής, δίνοντας στο Skins μια δίκαιη θέση στα χειρότερα φινάλε σειρών που έχουμε δει.

Το Skins στην κατηγορία με τα χειρότερα φινάλε σειρών που έχουμε δει

9. Jane The Virgin

Η σειρά Jane the Virgin ολοκληρώθηκε το 2019, βάζοντας τους δικούς της κανόνες. Μετά από 5 σεζόν και 100 επεισόδια φαινόταν μια καλή στιγμή για να δοθεί ένα τέλος. Η Jane και η οικογένεια της είχαν ήδη αντιμετωπίσει αρκετά. Ενώ μερικοί χαρακτήρες όπως αυτός της Lina είχαν αρχίζει να ξεθωριάζουν, στη 5η σεζόν αποφασίστηκε να έρθει πίσω ένα πρόσωπο, ο Michael. Μόνο που δεν είναι πια ο Michael που γνωρίσαμε. Είναι εντελώς αγνώριστος και εμπλέκεται μόνο και μόνο για να ρίξει την Jane σε ένα ερωτικό τρίγωνο που κούρασε τους φαν της σειράς, τρεις σεζόν νωρίτερα. Η Jane εν τέλει παντρεύεται τον Raphael που σε όλη τη σεζόν συμπεριφέρεται ανυπόφορα. Κάτι που μετατρέπει αυτήν την κατάληξη σε όχι ιδιαίτερα καλή επιλογή. Επιπρόσθετα αποκαλύπτεται πως η ταυτότητα του αφηγητή είναι ο Mateo, κάτι που δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, καθώς ήταν αυτό που είχαν υποψιαστεί εδώ και καιρό οι τηλεθεατές.

Πλάνο από τη σειρά Jane The Virgin

8. 13 Reasons Why

Λες και δεν υπήρχαν ήδη αρκετοί λόγοι για να μισήσει κανείς την εξέλιξη του 13 Reasons Why, ήρθε το φινάλε για να δοθεί η χαριστική βολή στη σειρά. Ο Clay σε παραλήρημα, η Jess αναγκάζεται να συγχωρέσει τον Bryce και κανείς δεν μαθαίνει ποτέ την αλήθεια για οποιοδήποτε από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους εφήβους. Η ομάδα έχει χάσει συνολικά την πίστη και την εμπιστοσύνη της, ενώ υπάρχουν και κάποιες ανεξήγητες απουσίες όπως αυτός της Ani. Αυτό όμως που τα ξεπερνάει όλα είναι ο θάνατος του Justin, κατατάσσοντας την εύκολα μέσα στα χειρότερα φινάλε σειρών που έχουμε δει.

Η σειρά 13 Reasons Why με ένα εντελώς αποκαρδιωτικό φινάλε

7. Τhe 100

Ολόκληρη η 7η σεζόν της σειράς μοιάζει μπερδεμένη και χαμένη. Ειδικά μετά την παρουσία κάποιων μεγάλων ιδεών την προηγούμενη σεζόν, οι τηλεθεατές περίμεναν πολλά περισσότερα από την τελευταία σεζόν. Αντ’ αυτού ο Clarke παραμερίζεται εντελώς αφού εξαφανίζεται για ολόκληρα επεισόδια, ενώ ο Bellamy εμφανίζεται μόνο σε τρία για να οδηγηθεί σε ένα ανούσιο τέλος. Επιπρόσθετα ο δημιουργός αποφασίζει να αφήσει πίσω την έντονη δράση και να ακολουθήσει μια άλλη γραμμή, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Αυτό βέβαια με τη σειρά του υπονομεύει τους ίδιους τους χαρακτήρες. Τότε έρχεται και το φινάλε: η εξαφάνιση της ανθρώπινης φυλής. Όχι μόνο δεν έχει νόημα για τους χαρακτήρες η υποστήριξη του Clarke αλλά γενικότερα το τέλος δεν αφήνει κανένα ίχνος ελπίδας.

Η σειρά the 100 με ένα απογοητευτικό φινάλε

6. Chuck

Η σειρά αλλά και ο τελευταίος κύκλος της συγκεκριμένα έπιασαν εντυπωσιακά νούμερα στο IMDB. Ωστόσο αυτή εδώ η λίστα μιλάει για τα πιο μισητά φινάλε και πολλοί θαυμαστές της σειράς πραγματικά εκνευρίστηκαν στο τέλος. Ενώ ο ερωτισμός μεταξύ Sarah και Chuck ήταν διάχυτος σε όλη τη σειρά, οι τηλεθεατές σοκαρίστηκαν όταν είδαν την Sarah να χάνει ξαφνικά την μνήμη της. Ξεχνώντας όλο το παρελθόν της με τον Chuck. Ενώ πολλοί υπέθεσαν ότι η κατάσταση θα αντιστραφεί, το μέλλον του ζευγαριού παρέμεινε αβέβαιο, κάτι που ήταν αφόρητο για του πιστούς φαν της σειράς.

Chuck μια εκ των σειρών ε τα χειρότερα φινάλε

5. The Sopranos

Ακόμα ένα φινάλε που θα το χαρακτηρίζαμε περισσότερο διχαστικό παρά κακό. To γανγκστερικό έπος της HBO κλείνει με τον Tony και την οικογένεια του να τρώνε, όταν μπαίνει μια σκοτεινή φιγούρα που κάνει τον Tony να κοιτάξει ψηλά. Τότε η οθόνη γίνεται μαύρη. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Tony πεθαίνει και αυτό είναι κάτι που εξόργισε του φαν της σειράς. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι αρκετοί θεώρησαν αυτό το διφορούμενο φινάλε ως τον ιδανικό επίλογο για τη συγκεκριμένη σειρά.

The Sopranos σειρά

4. Lost

Ελάχιστες σειρές είχαν τόσο μεγάλη απόσταση: από την κορυφή έως την πτώση. Μια από τις συναρπαστικότερες σειρές που έχουμε δει, άρχιζε να ξεθωριάζει σιγά σιγά από την τέταρτη σεζόν. Ωστόσο οι θαυμαστές ήλπιζαν τουλάχιστον σε ένα σπουδαίο φινάλε. Αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ. Στο τέλος αποδείχθηκε ότι όλα ήταν μια πλάνη, ένα μέρος μια κάθαρσης που συνέβη στο μυαλό κάποιων, τροφοδοτώντας μια  ολόκληρη σειρά από γεγονότα μυθοπλασίας. Ένα έπος, με ένα από τα χειρότερα φινάλε σειρών ever.

Το Lost με ένα από τα χειρότερα φινάλε σειρών που έχουμε δει

3. Dexter

Ενώ οι πρώτες τέσσερις σεζόν της σειράς έλαβαν αποθεωτικές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς, στη συνέχεια το Dexter άρχισε να κατεβάζει στροφές, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος της γοητείας και της δυναμικής του. Στο τελευταίο επεισόδιο ο Dexter αφήνει την Debra εκεί που άφηνε όλα τα θύματα του, στον ωκεανό. Στη συνέχεια κατευθύνεται με το σκάφος του προς την καταιγίδα και όλα δείχνουν ότι πεθαίνει. Αυτό θα ήταν ένα ιδανικό φινάλε ίσως για μια προσωπικότητα σαν τον Dexter. Μέχρι την τελευταία σκηνή όπου ο Dexter εμφανίζεται. Βρίσκεται κάπου στην Αλάσκα. Ένα πολύ συμβατικό τέλος για έναν τόσο αντισυμβατικό χαρακτήρα.

Dexter μια από τις σειρές με τα μισητά φινάλε

2. How I Met Your Mother

Το τέλος αυτής της σειράς υπήρξε τόσο κακογραμμένο, που πολλοί θαυμαστές συγκέντρωσαν αιτήσεις να γραφτεί και να γυριστεί εκ νέου! Η Tracy αρρωσταίνει και δεν γίνεται καλά ποτέ, ενώ ο  Ted, με άσπρα μαλλιά πλέον, και μια μπλε τρομπέτα στο χέρι περιμένει την Robin να της εξομολογηθεί τον έρωτα του. Μετά από όσα έχουν συμβεί! Πλήρης απογοήτευση, χειρότερο ακόμα και από το αποκαρδιωτικό φινάλε του Lost.

Το How I met your mother με ένα από τα χειρότερα φινάλε σειρών που έχουμε δει

1. Game Of Thrones

To φινάλε που συζητιέται μέχρι και σήμερα! Αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σειρά, αποτελώντας ουσιαστικά ένα ποπ φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας. Για να έρθει ένα τελευταίο επεισόδιο να δημιουργήσει μια στρατιά οργισμένων τηλεθεατών… Χαρακτήρες έκαναν στροφή 180 μοιρών ενώ η πλοκή και η κατάληξη κάποιων εκ των ηρώων μοιάζει αρκετά πρόχειρη και ασύνδετη με ότι είχε προηγηθεί. Το φινάλε του Game of Thrones μοιάζει προσβλητικό, όχι όμως απέναντι στους εκατομμύρια θαυμαστές του, όσο απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

About Χρήστος Χρήστου

Χρήστος Χρήστου
Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Περάσματα από sites, εφημερίδες και αίθουσες μοντάζ. Ιδανικά θα περιέγραφε τον 7ο τελικό του NBA, έναν καθηλωτικό Grand Prix στο Interlagos ή έναν αγώνα σνούκερ του Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Τον τελευταίο καιρό μυείται στο χώρο του Θέατρου και των Τεχνών... Why Not?