28 C
Athens
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Survivor – Στάθης Σχίζας: «Το Survivor ήταν η καλύτερη εμπειρία στη ζωή μου»

Επιβίωσε 4,5 μήνες στη ζούγκλα του Άγιου Δομίνικου κάνοντας ψυχοθεραπεία στον εαυτό του και παίρνοντας μαθήματα ζωής, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο μεγάλος νικητής του ριάλιτι επιβίωσης. Ο Στάθης Σχίζας λίγα 24ωρα μετά τη νίκη του μιλά στο youfly για όλα όσα έζησε στο Survivor τους συμπαίκτες και τη στρατηγική τους, τους φίλους που απέκτησε και εξηγεί πώς κατάφερε να είναι ήρεμος μέσα στο παιχνίδι αλλά και τι έκανε τη βραδιά μετά τον τελικό.

Έτοιμος ακόμα και να ξαναμπεί στο Survivor δηλώνει μέσω του youfly ο Στάθης Σχίζας, ο οποίος δεν διστάζει να πει ότι δεν έβλεπε εξ αρχής τον εαυτό του στον τελικό, αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που έζησε στο παιχνίδι και “φωτίζει” άγνωστο στιγμιότυπο σε σχέση με την απόφασή του να δώσει σημαντικό μέρος του επάθλου στα παιδιά με καρκίνο. Ακόμα αποκαλύπτει αν σκέφτεται το γάμο και ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

Πού σας πετυχαίνουμε;

Με βρίσκεται σε φάση που θέλω να πάω διακοπές με την κόρη μου, τη σύντροφό μου, να περάσουμε ωραίες στιγμές. Μετά από 4,5 μήνες σε μία ζούγκλα, επέστρεψα στον πολιτισμό και πρέπει να προσαρμοστώ. Σίγουρα βέβαια θ’ ασχοληθώ και με τις επιχειρήσεις μου.

Είναι αλήθεια ότι βρεθήκατε από τη μια στιγμή στην άλλη στο Survivor;

Μέσα σε δύο ημέρες έπρεπε να ετοιμαστώ για Άγιο Δομίνικο. Ήταν ξαφνικό. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι και επειδή δεν ήμουν μέσα το είχα βγάλει από το μυαλό μου. Κάποια στιγμή το Φεβρουάριο και αφού είχα περάσει νωρίτερα δύο κάστιγκ με κάλεσαν εκ νέου και μέσα σε δύο ημέρες έπρεπε να ετοιμαστώ για το Survivor. Ήταν μεγάλο σοκ.

Στάθης Σχίζας: “Το Survivor ήταν η καλύτερη εμπειρία στη ζωή μου”

Τι ήταν το Survivor για σας;

Για μένα ήταν το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο ζωής. Εκεί καταλαβαίνεις ποιοι σου λείπουν, εκτιμάς πράγματα που δεν τα εκτιμούσες και τα είχες δεδομένα, κρίνεις συμπεριφορές ανθρώπων, βλέπεις πόσο αλλάζουν οι συμπαίκτες σου για προσωπικό συμφέρον. Η πείνα ήταν κακός σύμβουλος βέβαια αλλά ήταν μαθήματα που δύσκολα τα μαθαίνεις στην έξω ζωή. Και είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να ζήσω αυτή την εμπειρία, ήταν ότι καλύτερο έχω ζήσει, η καλύτερη εμπειρία στη ζωή μου και εκατό φορές να γύρναγα το χρόνο θα το έκανα πάλι.

Αν σας ξαναδινόταν η ευκαιρία να βρεθείτε και πάλι στους στίβους μάχης για ένα All star αγώνα θα πηγαίνατε; Σας έχει γίνει μήπως πρόταση;

Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις. Αλλά δεν έχει γίνει κουβέντα ακόμα.

Στο στιγμιότυπο όλοι οι συμμετέχοντες του φετινού Survivor

Ο Στάθης και οι… κολλητοί του

Πότε πιστέψατε ότι μπορεί και να φθάσετε στον τελικό;

Ποτέ δεν σκεφτόμουνα τον τελικό, πάντα κοίταγα βδομάδα βδομάδα. Έφθασα στην εξάδα και είπα, λες να φτάσω στην τετράδα. Και έτσι σιγά σιγά έφθασα ημιτελικό. Τότε σκέφτηκα αφού ο κόσμος με στήριξε μέχρι εδώ γιατί να μην το ξανακάνει για τον τελικό. Πάντα το κοίταγα στιγμή στιγμή, ποτέ δεν είχα τεράστιες βλέψεις, είχα πάντα χαμηλά το κεφάλι.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στο παιχνίδι;

Όταν μου έφυγαν οι τρεις κολλητοί, η Ναυσικά, ο Απόστολος και ο Κατσαούνης. Μέσα σε τρεις ημέρες έφυγαν όλοι τους και πέρασα δύσκολα.

Κολλητοί σας δεν ήταν η Σταυρούλα και ο Μαρτίκας;

Φυσικά. Με όλα τα παιδιά είχα καλή επαφή. Στην αρχή έκανα παρέα με Ναυσικά, Απόστολο και Κατσαούνη και μετά έγινα “αυτοκόλλητος” με Σπύρο, Σταυρούλα και Νικογιάννη.

Με ποιους από το Survivor θα κρατήσετε επαφές εκτός παιχνιδιού;

Ήδη έχω επαφές με αυτά τα παιδιά που ανέφερα, είναι φίλοι μου.

Άρα μέσα στο Survivor γίνεται να δημιουργηθούν φιλίες;

Φυσικά και πολύ δυνατές. Ειδικά με τον Κατσαούνη, τη Σταυρούλα, το Νικογιάννη και με το Μαρτίκα είμαστε αδέλφια.

Υπήρχαν χαρακτήρες αντιπαθείς σε σας;

Όχι. Απλά παιδιά που δεν έκανα τόσο παρέα. Δεν μπορείς να ταιριάξεις με όλους.

“Προσπαθούσα να κάνω ψυχοθεραπεία στον εαυτό μου και να του λέω κάνε υπομονή, είναι ένα παιχνίδι”, λέει ο νικητής του Survivor.

Ο Στάθης ΣχίζαςΚάποια στιγμή σας είδαμε να συγκρούεστε με τον Τάκη Καραγκούνια, ο οποίος ήταν και από τους πρώτους που έτρεξε να σας συγχαρεί στον τελικό. Ξαφνιαστήκατε;

Το Survivor είναι ψυχολογικό παιχνίδι. Υπάρχουν και νεύρα παραπάνω αλλά δεν υπάρχει κάτι προσωπικό. Η πείνα σε φτάνει σε μία δύσκολη κατάσταση. Του είχα ζητήσει συγνώμη αλλά του ζήτησα και live στον τελικό.

Υπήρξε στιγμή που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;

Δούλευα πολύ με τον εαυτό μου. Προσπαθούσα να κάνω ψυχοθεραπεία στον εαυτό μου και να του λέω κάνε υπομονή, είναι ένα παιχνίδι. Λογικό είναι να σου λείπουν οι δικοί σου, η ζωή σου. Αλλά ξέρεις ότι είναι μια εμπειρία ζωής που δεν θα την ξαναζήσεις. Οπότε προσπαθούσα να είμαι ήρεμος, να μιλάω με τον εαυτό μου και να προσπαθώ να τον ηρεμήσω. Αφιέρωνα πολύ χρόνο στον εαυτό μου.

Θεωρείτε ότι η πλειονότητα των συμπαικτών σας είχε στρατηγική;

Όλοι οι παίκτες είχαν στρατηγική. Δεν ήθελα να δημιουργήσω ίντριγκα για να φανώ στο παιχνίδι και να γίνει το ριάλιτι. Κάποιων η στρατηγική ήταν αυτή. Εγώ ήθελα να είμαι αξιοπρεπής, δίκαιος, ηθικός και να μην αφήσω τίποτα να επηρεάσει την κρίση μου. Νομίζω τα κατάφερα, είμαι ευτυχισμένος που το εκτίμησε ο κόσμος και το βλέπω κάθε μέρα στις αντιδράσεις του απέναντί μου. Για μένα το μεγαλύτερο έπαθλο ήταν η αγάπη του κόσμου.

Οι αντίπαλοι, τα σχέδια του Στάθη Σχίζα και η αποκάλυψη για τη βραδιά του τελικού στο Survivor

Βγαίνοντας είπατε ότι κάποιοι έβλεπαν το παιχνίδι σαν πόλεμο. Σε ποιους συγκεκριμένα αναφερόσασταν;

Δεν θέλω ν’ αναφέρω όνομα, ο κόσμος μπορεί να καταλάβει. Όσο πλησιάζεις προς το τέλος όλοι θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό. Εγώ ήθελα με την πορεία που είχα κάνει. Κάποιοι από τον υπερβολικό τους ζήλο προσπαθούσαν να φθάσουν παρακάτω και ίσως έκαναν να φανεί πιο πολεμικό το κλίμα με πιο πολύ ίντριγκα, πιο πολύ μαγείρεμα, πιο πολύ κλίκα. Εγώ ήθελα να με φθάσει ο κόσμος εκεί που με έφθασε.

Τι ήταν το πρώτο πράγμα που κάνατε ως μεγάλος νικητής του Survivor;

Με τα ρούχα του Survivor κάλεσα όλους τους παίκτες να πάμε ποτό. Μετά έφαγα μπέργκερ, πατάτες, αναψυκτικά, έγινε χαμός. Ήδη έχω πάρει 2-3 κιλά.

Η κόρη σας τι σας είπε μόλις έμαθε για τη νίκη σας;

Την πήρε ο ύπνος στον τελικό και το πρωί της μίλησα. Δεν το πίστευε ότι μου μιλούσε, με ρωτούσε τα πάντα. Την περιμένω να γυρίσει από τις διακοπές της και να περάσουμε χρόνο μαζί.

Στον τελικό δηλώσατε ότι η σύντροφός σας, η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου είναι η γυναίκα της ζωής σας. Ο γάμος είναι στα σχέδιά σας;

Προς το παρόν ζούμε το τώρα. Η ζωή κυλάει, ποτέ δεν ξέρεις, είμαστε πολύ ευτυχισμένοι.

Ο νικητής του SurvivorΤι αλλαγές σκοπεύετε να κάνετε στη ζωή σας έχοντας στα χέρια σας το χρηματικό έπαθλο; Είπατε ότι θα διαθέσετε ένα ποσό στα παιδιά με καρκίνο. Είναι μία απόφαση που είχατε λάβει πριν μπείτε στο παιχνίδι;

Ως γονέας είμαι ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας. Η μητέρα μου έχει περάσει δύο φορές καρκίνο. Το έχουμε βιώσει έντονα. Όταν όμως μία μέρα βρισκόμενος στο νοσοκομείο για τη μητέρα μου έτυχε να περάσω στην πτέρυγα με τα παιδιά με καρκίνο αναρωτιόμουν τι έφταιξαν αυτά τα παιδάκια. Και από τότε έλεγα ότι κάποια στιγμή θέλω να τα βοηθήσω και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω μέσω της νίκης μου στο Survivor να το κάνω.

Επαγγελματικά έχετε κάποια σχέδια ως προς την αξιοποίηση του επάθλου.

Ήδη δραστηριοποιούμαι έχοντας εταιρεία με κοσμήματα και παράλληλα είμαι μέτοχος σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Θα ετοιμάσουμε όμως μαζί με το συνέταιρό μου στην Ιερά οδό ένα νέο χώρο με street food.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Η Φωφώ Μπόνιου
Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,728ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ