28.6 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Survivor – Παρασκευή Σταματοπούλου: Η εμπειρία, οι στρατηγικές, ο Βαλάντης και τα ειδύλλια

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια η προπονήτρια Strongman, Παρασκευή Σταματοπούλου, μιλάει στο youfly.com για όσα έζησε στον Άγιο Δομίνικο, τις δυσκολίες που συνάντησε, ενώ παράλληλα κάνει τη πρόβλεψη της για το νικητή του φετινού Survivor.

Πως ήταν η εμπειρία του Survivor;

Στην αρχή ήμουνα αρκετά ενθουσιασμένη. Δηλαδή όταν προσγειωθήκαμε στο νησί και πήγαμε με το καράβι στις παραλίες ήμουνα πάρα πολύ χαρούμενη και είχα αγωνία να δω τον εαυτό μου μέσα στο παιχνίδι. Μετά από μιάμιση εβδομάδα όμως κατάλαβα ότι το Survivor με δυσκόλευε  παραπάνω απ’ όσο υπολόγιζα και όσο περνούσαν οι μέρες, οι δυσκολίες ήταν μεγαλύτερες απ’ όσο άντεχα. Οπότε η εμπειρία του Survivor μου έχει αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση.

Η Παρασκευή Σταματοπούλου στο survivor

«Ήταν εντυπωσιακά δύσκολο παιχνίδι το Survivor»

Δηλαδή, οι δυσκολίες που συνάντησες στο Survivor στάθηκαν αφορμή για να αποχωρήσεις;

Ναι, ήταν εντυπωσιακά δύσκολο παιχνίδι τελικά για μένα. Κάποια πράγματα τα γνώριζα από πριν. Δηλαδή, ήξερα, ότι επειδή είμαι vegan θα πεινάω. Ήξερα, ότι θα βρέχει και δεν θα έχουμε στέγη. Δεν περίμενα όμως να συναντήσω κάποια άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα ότι δεν θα μπορούσαμε να συντονιστούμε ποτέ να φτιάξουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη στέγη γίνεται. Δηλαδή, δεν περίμενα ότι θα υπάρχει από τη πλευρά των παικτών αδιαφορία. Πίστευα ότι μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και άγχη με τους συμπαίκτες μου και πως ο ένας θα βοηθούσε τον άλλον, τουλάχιστον στην αρχή. Τέλος. δεν ήξερα γιατί ποτέ δεν είχα βρεθεί σε τέτοια θέση ότι θα με πείραζαν πράγματα που αφορούν  τη φύση όπως για παράδειγμα να λιώνεται ένα καβούρι μπροστά μου.

Ήταν προσυμφωνημένο να βγεις εσύ υποψήφια προς αποχώρηση;

Ναι, το είχα συζητήσει με τα παιδιά. Βασικά είχα ενημερώσει κάποιους συμπαίκτες μου ότι είμαι χάλια, καλώντας τους να με ψηφίσουν.

Οι σκέψεις μετά το Survivor

Βγαίνοντας και παρακολουθώντας όσα έχουν ειπωθεί, τι ήταν αυτό που σε ενόχλησε περισσότερο;

Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η λάθος ερμηνεία που δόθηκε στα λεγόμενα μου σε μια συζήτηση που κάναμε με το Θανάση Μπέλλο σχετικά με τη κατασκευή της καλύβας. Εγώ είχα πει τότε ότι όλοι βοηθήσαμε στο αρχικό στάδιο κατασκευής της καλύβας και δεν βοηθάμε όλοι στο να τελειώσει η καλύβα. Αυτό ερμηνεύτηκε ότι εγώ παρακαλάω να μου φτιάξουν τη καλύβα. Κάποιοι είπανε ανακρίβειες του τύπου ότι δεν σηκωνόμουνα να κόψω ξύλα πράγμα που με πείραξε πάρα πολύ. Απεναντίας εγώ και η Ασημίνα κουβαλάγαμε τα ξύλα που θα μπαίνανε πάνω από την καλύβα. Εγώ αναλάμβανα τα πάντα μέσα στη καλύβα. Από το κουβάλημα μέχρι να μαγειρέψω, να πλύνω τα ρούχα, να ανάψω τη φωτιά.

survivor παίκτρια μαχητών

«Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα»

Υπήρξε κάποια στιγμή μέσα στο ριάλιτι για την οποία μετάνιωσες;

Όχι. Τώρα που είμαι εκτός παιχνιδιού και παρακολούθησα τα όσα έδειξε η τηλεόραση ομολογώ ότι είμαι αρκετά περήφανη για όσα βγήκαν στο φως. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι που δεν βγήκαν περισσότερα στον αέρα. Όχι κάτι άλλο. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Ήξερα ότι θα είμαι ο εαυτός μου. Ήξερα ότι κάποιοι διαφωνούν μαζί μου αλλά γι’ αυτούς τους λίγους που θα συμφωνούσαν και θα ταυτιζόντουσαν μαζί μου νομίζω ότι τα κατάφερα.

Θεωρείς ότι ήταν καλή η επιλογή σου να πας στο ριάλιτι επιβίωσης;

Ίσως να μην ήτανε καλή επιλογή να πάω εγώ συγκεκριμένα στο Survivor  ως άνθρωπος που ίσως δεν έχει δοκιμάσει τα όρια του παραπάνω. Από την άλλη, βέβαια, επειδή αντιπροσωπεύω το βιγκανισμό, όπως επίσης και τις γυναίκες strongman θεωρώ, ότι είχα θέση στο Survivor. Σε ένα τέτοιο τηλεοπτικό πρόγραμμα όπως είναι το Survivor πρέπει να υπάρχει μια ποικιλία προτύπων ώστε να μπορείς να βρεις και να διαλέξεις με τι συμφωνείς ή τι σου ταιριάζει πιο πολύ.

Θα ξαναπήγαινες αν σου δίνονταν η ευκαιρία;

Η πρώτη μου σκέψη είναι όχι κι αυτό γιατί οι λόγοι που ενοχλήθηκα θα συνεχίσουν να υπάρχουνε.

«Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα»

Οι συμπαίκτες και η στρατηγική

Το διάστημα που ήσουν στον Άγιο Δομίνικο και συμμετείχες στο ριάλιτι, τι σκεφτόσουν;

Σκεφτόμουν το σπίτι μου, τη μητέρα μου, το μπαμπά μου, τον σκύλο μου. Αναρωτιόμουν άραγε  τώρα τι να κάνουν, πόση ώρα διαφορά έχουμε. Πως περνάνε οι δικοί μου τη καθημερινότητα τους. Κι επειδή ακριβώς  δεν είχα καμία ενημέρωση έκανα άσχημες σκέψεις. Είχα στομαχόπονους, ταχυκαρδίες και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Προσπαθούσα να ξεχαστώ μιλώντας αρκετά με τα άλλα κορίτσια όπως και με κάποια από τα αγόρια της ομάδας μου. Αλλά και πάλι αυτές οι στιγμές κρατούσανε λίγο.

«Survivor»: Τι αποκαλύπτει στο youfly.com η Παρασκευή Σταματοπούλου

Υπήρχαν παίκτες που προσπαθούσαν να βγάλουν ένα άλλο πρόσωπο προς τα έξω;

Δεν ξέρω, γιατί άμα σου πω ναι είναι σαν να ξέρω το πραγματικό τους πρόσωπο κι εγώ έκατσα μαζί τους στο νησί ένα μήνα. Υπήρχανε άτομα που μπορεί να αλλάζανε λίγο συμπεριφορά μπροστά στις κάμερες. Αλλά όχι ότι κάποιος προσποιούνταν κάτι που δεν ήτανε.

Εσύ μπήκες στο παιχνίδι με συγκεκριμένη στρατηγική;

Η μοναδική  στρατηγική που είχα κάνει εγώ πριν μπω στο παιχνίδι είναι όσον αφορά τα αγωνίσματα. Δηλαδή έλεγα στο εαυτό μου θα μπαίνω μέσα θα αναλύω ακριβώς τι πρέπει να κάνω και θα πηγαίνω και θα το κάνω. Σε ότι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά μου δεν είχα καμία στρατηγική.

«Με πείραζε η συμπεριφορά του Βαλάντη αν κι εγώ δεν είχα πολλά πάρε δώσε μαζί του»

Η συμπεριφορά των παικτών και ο Βαλάντης

Ποιος θεωρείτε άτι έχει την πιο πετυχημένη στρατηγική στο φετινό Survivor;

Στρατηγική για μένα είναι το πώς παίζει κάποιος μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω ότι η Ασημίνα μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να τα κάνει όλα και έχει αποδείξει ότι μπορεί.

Θα θέλαμε να σχολιάσετε τη στάση του Βαλάντη μέσα στο παιχνίδι;

Γενικά ο Βαλάντης είναι ένας άνθρωπος που δεν τα πήγαινε καλά με την ομάδα του και είχε όλο το μερίδιο ευθύνης ο ίδιος. Ένας άνθρωπος, ο οποίος συμπεριφέρεται και μιλάει κατ’ αυτό το τρόπο δεν ξέρω πως γίνεται να πέσει από τα σύννεφα ή να δυσαρεστηθεί ή να διώξει από πάνω του το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, όταν η ομάδα του χαίρεται που φεύγει. Όσο ήμουν στο παιχνίδι με πείραζε η συμπεριφορά του, αν κι εγώ δεν είχα πολλά πάρε δώσε μαζί του.

«Survivor Παρασκευή Σταματοπούλου

Το ειδύλλιο Μυριέλλας – Γιώργου

Το ειδύλλιο της Μυριέλλας Κουρεντή και του Γιώργου Κατσαούνη ήταν αληθινό;

Νομίζω ότι θα παραμείνει ένα ειδύλλιο, εκτός κι αν συνεχιστεί μετά το τέλος του παιχνιδιού. Κάποιοι άνθρωποι έχουνε ανάγκη όταν πιέζονται να έχουν δίπλα τους κάποιον να τους πει μια καλή κουβέντα, μια αγκαλιά. Στο Survivor με τις τόσες αντιξοότητες είναι πολύ δύσκολο να γνωρίσεις κάποιον καλά και να τον ερωτευτείς.

Εσείς νιώσατε ερωτική έλξη για κάποιον από τους αντιπάλους σας;

Όχι καθόλου. Εγώ όπως σας είπα σκεφτόμουνα την οικογένεια μου και το αγόρι μου φυσικά. Πραγματικά ούτε από την ομάδα των “Μαχητών” ούτε και από αυτή των “Διασήμων” υπήρχε κάποιος που να ένιωσα ότι ταιριάζω έτσι λίγο. Άντε να πήγαινα για ένα καφέ με το Σάββα και τη κοπέλα του μαζί όμως.

«Πιστεύω ότι θα κερδίσει η Ασημίνα το φετινό Survivor»

Πως ήταν η σχέση με την αντίπαλη ομάδα των Διασήμων;

Οι περισσότεροι από εμάς είχανε μια χαρά σχέσεις με την ομάδα των “Διασήμων”. Συνέβαιναν, βέβαια, και κάποια πράγματα που μπορεί να μας εκνεύριζαν. Για παράδειγμα, εγώ στο πρώτο συμβούλιο προσπάθησα να εξηγήσω ότι δεν το μισώ το Σπύρο και τον αντέχω, αλλά υπάρχουνε φορές που με εκνευρίζει και τότε δεν τον αντέχω. Και μου συμπεριφερόντουσαν λες και δεν καταλαβαίνανε τι λέω. Αλλά ακόμη κι αυτά τα ξεχνούσαμε μετά από λίγο.

Συμβούλιο του Νησιού

Ποιος θεωρείτε ότι θα κερδίσει και ποιος θα θέλατε να κερδίσει το φετινό Survivor;

Θα ήθελα να κερδίσει η Ασημίνα και πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει η Ασημίνα, γιατί όπως προανέφερα έχει όλο το πακέτο. Είναι πρακτική, εντυπωσιακά εύστροφη, αγωνιστική, μαγειρεύει, πλένει, τα κάνει όλα. Το μόνο που μπορεί να τη σταματήσει είναι διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες. Καμιά φορά νευριάζει και δεν ελέγχει τις αντιδράσεις της αλλά ποτέ δεν νευριάζει αδικαιολόγητα.

Ήταν η Παρασκευή Σταματοπούλου, η φετινή μαχήτρια του Survivor, στο Youfly.com

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
52,595ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,130ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,810ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ