21.9 C
Athens
Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Super Κατερίνα: Η κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για την εκπομπή

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης γράφει την κριτική του για τη νέα εκπομπή του ALPHA Super Κατερίνα που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου.

Η Κατερίνα Καινούργιου ξέρει καλά αυτό που κάνει

Η Κατερίνα Καινούργιου είναι μια γυναίκα από αυτές που αποκλείεται να περάσουν απαρατήρητες. Κυρίως λόγω των σωματικών της προσόντων και του σεξαπίλ που αναδύουν – το σεξαπίλ βέβαια είναι μια ευγενική έκφραση μια και απαγορεύεται να πούμε αυτό που ακριβώς αναδύει σαν προσωπικότητα και γυναίκα η Κατερίνα Καινούργιου και που ασφαλώς συγγενεύει με το σεξαπίλ…

Super Κατερίνα με την Κατερίνα Καινούργιου στον ALPHA

Η Κατερίνα Καινούργιου μου θυμίζει την κριτική που είχε γράψει ο πιο αυστηρός κριτικός θεάτρου στην Αμερική το 1967 στους New York Times όταν έγραψε για την Μελίνα Μερκούρη στο μιούζικαλ Illya Darling «η κυρία Μερκούρη είναι μια γυναίκα που ευχαρίστως θα καλούσες σπίτι σου να γνωρίσει τη μητέρα σου αρκεί η μητέρα σου να μην ήταν σπίτι»….

Τα παραπάνω δεν τα γράφω ειρωνικά, ούτε θέλω να κάνω πλάκα. Εγώ δεν θεωρώ ότι κάποια πράγματα είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά. Ή τουλάχιστον δεν πιστεύω πως υπάρχουν πράγματα που δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους. Επίσης εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που ξέρουν τι είναι και τι εκφράζουν. Ξέρουν τι μπορούν να κάνουν, το κάνουν όσο καλύτερα μπορούν και δεν προσπαθούν να παραστήσουν μάταια κάτι άλλο από αυτό…

Η Κατερίνα Καινούργιου είναι «αυτό» και «αυτό» κάνει. Δεν παριστάνει κάτι άλλο και κυρίως δεν βαυκαλίζεται όπως άλλες και άλλοι ότι είναι δημοσιογράφος και ότι μπορεί να ασχοληθεί με ότι περνάει μπροστά της…

Super Κατερίνα – Ένα δυνατό χαρτί στα χέρια της Κατερίνας Καινούργιου

Το ότι η πρώτη της εκπομπή στον ALPHA ονομάστηκε Super Κατερίνα είναι καταρχήν ένα δυνατό χαρτί στα χέρια της – όπως άλλωστε όλοι οι τίτλοι όλων των εκπομπών- είχε την εξυπνάδα είτε αυτή είτε κάποιος άλλος, δεν έχει σημασία να δώσει στην εκπομπή το όνομά της χωρίς όμως να μπορεί να την κατηγορήσει κανείς για αμετροέπεια όπως κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί αρκετοί και αρκετές που βάζουν το μικρό τους όνομα ως τίτλο. Πρέπει να αισθάνεσαι πάρα πολύ μεγάλος σταρ για να κάνεις κάτι τέτοιο. Και ως γνωστό η τηλεόραση δεν φτιάχνει αστέρια απλώς τα διαλύει…

Super Κατερίνα - Κατερίνα Καινούργιου

Η «Super Κατερίνα» όμως είναι θρυλικό κοριτσίστικο περιοδικό που μεγάλωσε γενιές και γενιές κοριτσιών. Και συγχρόνως έχει ταυτιστεί με κάτι παιδικό εφηβικό και ανάλαφρο. Αυτό δηλαδή που κάνει συνήθως άλλοτε καλύτερα και άλλοτε χειρότερα η Κατερίνα Καινούργιου…

Φέτος νομίζω με αυτό που κάνει ξεχωρίζει. Γιατί έτσι καθώς όλοι το έχουν γυρίσει στις πρωινές, μεσημεριανές, και βραδινές ζώνες σε κάτι που ονομάζεται Infotainment που συνδυάζει λέει την πληροφορία με την ψυχαγωγία-φυσικά εννοείται πως τα πρόσωπα που άκουσα να κάνουν πράξη στις εκπομπές τους τον προαναφερθέντα όρο έχουν τόσες δυνατότητες για να το πετύχουν όσο και να βάλεις ένα γουρούνι να χορεύει κλακέτες σε φτηνά καμπαρέ-…

Η Κατερίνα Καινούργιου κάνει μια εκπομπή που κυριαρχείται από την ίδια που έχει πάντα μεγάλες χειρονομίες, δυνατά γέλια, έντονη παρουσία. Όταν βλέπεις γύρω σου ότι ο καθένας κάνει ότι του κατέβει στο μυαλό και όταν βλέπεις να παίρνουν εκπομπές άνθρωποι σε ώρες μεγάλης  θεαματικότητας των οποίων καμία εκπομπή τους δεν είχε μέχρι τώρα επιτυχία, τότε έχει το κουράγιο να βγει κάποιος και να επιμείνει ότι το χαμόγελό του είναι πολύ πιο δυνατό από το δελτίο ειδήσεων.

Η Super Κατερίνα έχει το μέτρο και το στυλ της παρουσιάστριας της

Η εκπομπή μπορεί όπως την βλέπει κανείς να πιστέψει λανθασμένα πως της λείπει το μέτρο. Είναι λάθος όμως. Η εκπομπή σούπερ Κατερίνα ασφαλώς και έχει μέτρο. Και είναι το μέτρο που της δίνει η παρουσιάστρια της με την παρουσία της και τη συμπεριφορά της. Και είναι έτσι φτιαγμένη και κουρδισμένη η εκπομπή που αυτό το στυλ που έχει καταρχήν η Καινούργιου και μαζί το πάνελ της που ξέρει αυτά που θα κληθεί να πει όταν η σειρά του καθενός έρθει σε αυτήν την πρωινή εκπομπή και δεν ξεπέφτει στην άγνοια ούτε στον ξερολισμό που πέφτουν οι περισσότεροι.

νέα εκπομπή του ALPHA - Super Κατερίνα με την Κατερίνα Καινούργιου

Όλα γενικά σε αυτήν την εκπομπή είναι σωστά τοποθετημένα μεταξύ τους και τα άψυχα και τα έμψυχα…

Και επειδή όλοι και όλες οι άλλες προσπαθούν να αλλάξουν προσωπικότητα και να γίνουν κάτι άλλο, ίσως, τελικά να γίνει κάτι άλλο καλύτερο και πιο «σοβαρό» που συνήθως θα πει πιο προφανές ίσως η Καινούργιου κάνει τη διαφορά παρουσιάζοντας κάτι που δεν έχει φύγει σαν στυλ αλλά που οι περισσότεροι και οι περισσότερες σχεδόν το φοβούνται ή το περιφρονούν γιατί «δεν είναι και υπέρ τους»

Στην εκπομπή όλα μοιάζουν απλά αλλά συγχρόνως αυτά τα στοιχεία είναι που το κάνουν εντελώς διαφορετικό. Και ενώ από πολλούς ενδεχομένως να περιφρονηθεί η εκπομπή και η παρουσιάστρια της άλλοι μπορεί να σκεφθούν πως σε ένα λιβάδι που συνήθως το στάλιζαν παπαρούνες το χώμα αν κάποιος πάει να τις αντικαταστήσει με ορχιδέες και το λιβάδι θα χάσει την ομορφιά του και οι ακριβές ορχιδέες θα χάσουν την αξία τους. Οπότε μια παπαρούνα στην άκρη του χωραφιού θα κάνει τη διαφορά.

Το πάνελ της εκπομπής

Η Κατερίνα Καινούργιου και η «Super Κατερίνα της» συνοδεύονται από ένα καλό και έξυπνο πάνελ που στον τομέα του ο καθένας χωρίς να είναι αυθεντία σε πείθει πως ξέρει το θέμα του. Η ίδια η Καινούργιου φαίνεται καθαρά πως γνωρίζει τι γίνεται γύρω της και έχει άποψη αλλά με τον απλό τρόπο που μπορεί να έχει κάθε άνθρωπος άποψη γύρω από το θέμα. Άλλωστε ούτε αυτή παριστάνει την ειδική σε κάτι.

Super Κατερίνα - Καινούργιου και οι συνεργάτες της

Και βέβαια υπάρχει η Μάρα Μεϊμαρίδη. Εκεί που υπάρχει η Μάρα Μεϊμαρίδη η κριτική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είναι δυνατόν ποτέ να κάτσεις να γράψεις κριτική για μια θύελλα; Το πολύ πολύ να μετρήσει την έντασή της….

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 15:00 με 16:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
50,521ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,905ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,175ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ