16.2 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Στέφανος Μπλάτσος: Ο σκηνοθέτης του «Αγγελική» μιλάει για πρώτη φορά

Πίσω από μία κάμερα κρύβεται πάντα ένας μάγος, εκείνος που θα στήσει, θα καθοδηγήσει, θα ορίσει θέσεις και εικόνες.
Στην «Αγγελική» υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Στέφανος Μπλάτσος, ο έμπειρος σκηνοθέτης πολλών τηλεοπτικών επιτυχιών, ο οποίος στην πρώτη του συνέντευξη -μετά τη πρεμιέρα- που παραχώρησε στο youfly.com μιλά για τα πρώτα μηνύματα του κοινού και υπερασπίζεται τη μυθοπλασία απέναντι στα ριάλιτι.
Στέφανος Μπλάτσος
Όσο  για τις «Μέλισσες» που θα βρεθούν απέναντί του δεν τις θεωρεί αντίπαλο της «Αγγελικής».

Γιατί ο σκηνοθέτης του «Αγγελική» Στέφανος Μπλάτσος δεν φοβάται τις «Μέλισσες»

Στέφανος Μπλάτσος για το Αγγελική

Πρώτη προβολή για την «Αγγελική». Περιμένατε την ανταπόκριση των τηλεθεατών;

«Όλοι μας είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Το προϊόν που κάνουμε απευθύνεται στον κόσμο, οπότε θέλουμε πολύ να το βλέπει και ο κόσμος. Οπότε είμαι χαρούμενος που είχε τέτοια ανταπόκριση, πέρα από το γεγονός ότι το είδαν και αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια σε αυτό. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.»

Τα νούμερα τηλεθέασης σας ικανοποίησαν;

«Με νοιάζει να μπορέσω να κάνω μια δουλειά που θα είναι καλή, ελπίζοντας πάντα να έχει μια ανταπόκριση. Να σας πω την αλήθεια, είμαι πάντα πολύ μετριοπαθής σε σχέση με το τί μπορεί να κάνει μια δουλειά. Δεν έκανα κάποιο προγνωστικό για το πώς θα πάει η «Αγγελική», ήλπιζα να πάει καλά. Σε πρώτη φάση όμως είμαι ικανοποιημένος.»

Η πρεμιέρα κατ’ επιλογήν του καναλιού έγινε Σάββατο. Θεωρείτε ότι ήταν σωστή απόφαση, δεδομένου ότι η σειρά μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη;

«Είναι μια απόφαση του σταθμού που έγινε για κάποιους λόγους, οπότε εγώ το ακούω και το σέβομαι. Εκ του αποτελέσματος ήταν σωστή κίνηση και είχε ανταπόκριση», μας απάντησε ο Στέφανος Μπλάτσος.

Το κοινό ανυπομονεί για τη συνέχεια. Τι να περιμένει;

«Θα υπάρξουν σίγουρα ανατροπές. Είναι σημαντικό και δύσκολο για μας ότι υπάρχει ένα πρώτο επεισόδιο που γίνονται διάφορα πράγματα. Οπότε ο θεατής γνωρίζει κάποια γεγονότα από το πρώτο επεισόδιο, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δηλαδή δεν προκύπτουν κάποιες εκπλήξεις σιγά σιγά αλλά προέκυψαν από το πρώτο επεισόδιο, με αποτέλεσμα αυτό που θ’ ακολουθήσει να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.»

Θα αποκαλυφθούν και νέα ειδύλλια;

«Είναι μια σειρά που έχει πολύ δρόμο ακόμα. Είναι λογικό να προκύψουν κάποιες ιστορίες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον, και το δικό μας και των θεατών. Προκύπτουν όμως πράγματα που μας προκαλούν και εμάς τους δημιουργούς για να έχουμε ένα αποτέλεσμα ακόμη καλύτερο. Οπότε οι θεατές να περιμένουν κάτι που σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον.»

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι η «Αγγελική» θα είναι απέναντι κατά το ήμισι από τις «Άγριες μέλισσες»; Σας αγχώνει ότι θα είστε αντιμέτωποι μ’ ένα τόσο δυνατό προϊόν;

«Κοιτάξτε είναι ένα προϊόν που είναι δυνατό. Εμένα δεν με προβληματίζει τίποτα. Μ’ ενδιαφέρει να είναι η δουλειά καλή και να αγαπηθεί από τον κόσμο. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει και εμείς και οι «Μέλισσες» και όλες οι μυθοπλασίες, να είναι ισχυρές.

Με νοιάζει κι η «Αγγελική» και οι Μέλισσες και ότι άλλο γίνει να είναι πιο δυνατές από τα ριάλιτι. Οι μυθοπλασίες γενικότερα είναι προϊόντα που δίνουν δουλειά σε πάρα πολύ κόσμο, έχουν ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που είναι εντελώς διαφορετικό από τα ριάλιτι. Επίσης, η  μυθοπλασία δίνει τη δυνατότητα στο κανάλι να κάνει επαναλήψεις, άρα να δείξει ξανά αυτή τη δουλειά, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει με τα ριάλιτι.»

Δηλαδή δεν βλέπετε από την πλευρά του αντιπάλου, τις «Μέλισσες»;

«Δεν αισθάνομαι τις άλλες δουλειές σαν αντιπάλους. Αντιθέτως αισθάνομαι ότι κινούμαστε σ’ ένα κοινό δρόμο, ώστε να μπορέσει η μυθοπλασία να επικρατήσει στην τηλεόραση σε σχέση με τα ριάλιτι, τα οποία δεν μ’ ενδιαφέρουν καθόλου. Μ’ ενδιαφέρει να πάνε όλες οι σειρές καλά για να μπορέσουν τα κανάλια να κάνουν ακόμα περισσότερες.»

Πιστεύετε ότι οι παρέες και η χημεία μεταξύ των ανθρώπων δημιουργούν πετυχημένες δουλειές;

«Είμαι πολύ ευτυχής που μπορώ και ξαναδουλεύω με τον σεναριογράφο, Παναγιώτη Ιωσηφέλη. Πέρσι δουλέψαμε πρώτη φορά, είχαμε εξαιρετική συνεργασία, το ίδιο και φέτος, τον θεωρώ σπουδαίο και μοναδικό συνεργάτη. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που συνεργάζομαι με τους δύο σκηνοθέτες που είναι στο γύρισμα, το Σέργιο Κωνσταντινίδη και τη Ζωή Φίλιππα, που είμαστε συνεργάτες τρία χρόνια, είναι πολύ αξιόλογοι άνθρωποι και έχουμε μια κοινή οπτική. Παράλληλα, είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με όλο αυτό το κάστινγκ που έχουμε βρει και έχουμε δουλέψει πολύ. Έχουμε μία πρωταγωνίστρια καινούρια, τη Μαίρη Μηνά, που είναι μια εξαιρετική ηθοποιός, παράλληλα με μια πρωταγωνίστρια που κάνει ένα τρομερό comeback που είναι επίσης μία εξαιρετική ηθοποιός, τη Φιλαρέτη Κομνηνού . Όπως επίσης είμαι τυχερός για όλους τους ηθοποιούς, για το συνεργείο, εξαιρετικά παιδιά, εξαιρετικοί συνεργάτες, έχουμε δουλέψει σκληρά και μοχθούμε πάρα πολύ για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μόνο και μόνο γι’ αυτό είμαι πολύ τυχερός.»

Τα γυρίσματα είναι απαιτητικά;

«Είναι μια δουλειά δύσκολη, δεν γυρίζουμε πλάνα σ’ ένα στούντιο, είναι όλα σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα έχουμε σκηνές με πολλούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο. Δουλεύουμε πολλά χρόνια με τους συνεργάτες μου, βάζουμε στην άκρη τις δυσκολίες, προσπαθώντας να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.»

Το σενάριο κατά τη γνώμη σας αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για τη επιτυχία μιας σειράς;

«Όπως έλεγε ο Κλιντ Ίστγουντ η ιστορία είναι ο βασιλιάς, η ιστορία είναι τα πάντα. Μπορεί να είναι όλα εξαιρετικά, ηθοποιοί, φωτογραφία, ντεκόρ, ρούχα αλλά αν η ιστορία δεν ενδιαφέρει το θεατή, δεν έχεις τίποτα. Είναι το 50% τουλάχιστον, χωρίς όμως να αγνοούμε τους ηθοποιούς που είναι σημαντικό κομμάτι. Ο καθένας, από τον ηθοποιό μέχρι τον τεχνικό καταθέτει την τέχνη του στο κομμάτι του αλλά το σημαντικότερο είναι η ιστορία.»

Αυτά είχε να μας πει ο σκηνοθέτης του «Αγγελική» Στέφανος Μπλάτσος και τον ευχαριστούμε πολύ.

Φωφώ Μπόνιου
Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
59,813ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,696ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ