26.5 C
Athens
Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Σταύρος Βαρθαλίτης: Κάνει Flashback και κριτική στους φετινούς φιναλίστ

Λίγες ημέρες πριν την ανάδειξη του νέου Masterchef ο νικητής του περσινού κύκλου, Σταύρος Βαρθαλίτης,  σε συνέντευξη στο youfly.com, επιχειρεί flash-back στο διαγωνισμό μαγειρικής και ασκεί κριτική στην τελική τριάδα του Masterchef 5. Επίσης, ο Σταύρος Βαρθαλίτης κάνει τη δική του πρόβλεψη για τελικό και συγκρίνει τους φετινούς με τους περσινούς μάγειρες.

Ο διαγωνιζόμενος που ξεχώρισε πέρσι στο Masterchef για τα πιάτα, τις ιδέες και το καυστικό του χιούμορ, αποκαλύπτει ακόμα πώς είναι οι τρεις κριτές πίσω τις κάμερες, απαντά στο αν και με ποιους πρώην συμπαίκτες του διατηρεί σχέσεις μέχρι σήμερα και περιγράφει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

Ένα χρόνο μετά τη νίκη σας στο Masterchef πού σας βρίσκουμε επαγγελματικά;

Ετοιμάζω κάτι δικό μου με ηρεμία. Παράλληλα είμαι στη «Φωλιά των κου-κου» κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και στο Cook beef τα Σάββατα. Επίσης, κάνω τα εμπορικά μου μέσα από το στούντιο και το youtube μου, ενώ συνεργάζομαι με τα Παραπολιτικά, έχοντας την επιμέλεια του περιοδικού Cook Magazine, το οποίο κυκλοφορεί σε μηνιαία βάση. Κατεβάζουμε κεφάλια, ετοιμάζουμε και στήνουμε νέα πράγματα και τηλεοπτικά και ιντερνετικά.  Σε επίπεδο εστιατορίου είναι κάτι που θα έρθει μετά από ένα και πλέον χρόνο.

Ο Masterchef 4 κάνει απολογισμό

Τηλεοπτικά η εκπομπή που ετοιμάζετε προορίζεται για το Star;

Προφανώς τον πιλότο της εκπομπής αρχικά θα τον παρουσιάσουμε στο Star το κανάλι που με ανάδειξε. Όλοι στην ομάδα μας σεβόμαστε το σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν όλα.

Ο Foodman ανήκει στα σχέδιά σας;

Έχει προκύψει πριν το παιχνίδι ο Foodman. Ο θείος Λεωνίδας η αλήθεια είναι ότι το ανέδειξε στην prime time και τον ευχαριστώ πολύ. Ξεκάθαρα είναι ένα όνομα που θέλω να χρησιμοποιήσω για μια εκπομπή. Γι’ αυτό και έχω κατοχυρώσει τα δικαιώματα.

Σταύρος Βαρθαλίτης: Σεβόμαστε το σημείο που ξεκίνησαν όλα

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Είναι Μάιος του 2020 και συμμετέχετε στους ημιτελικούς και στον τελικό του Masterchef 4. Ποια τα συναισθήματά σας τότε;

Πέρσι δεν ξέραμε τι μας συνέβαινε κυρίως λόγω της καραντίνας. Δεν ξέραμε τι γινόταν έξω και πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση για όλους μας επαγγελματικά. Θυμάμαι μία ανυπομονησία και ένα έντονο συναίσθημα τι θα γίνει με τον τελικό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θ’ ακολουθούσε. Ήταν τέσσερις μήνες πάρα πολύ ωραίοι, πολύ γεμάτοι, δεν θα τους ξεχάσουμε όλοι σίγουρα. Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα.

Τη δική του πρόβλεψη για το φετινό Masterchef κάνει ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Το πιστεύατε ότι θα βγείτε νικητής;

Μπαίνοντας σε ένα παιχνίδι, δεν δηλώνεις συμμετοχή για να χάσεις. Απλά πρέπει να δεις πώς θα σου βγει. Πέρα από τη μαγειρική είναι αφενός η διαχείριση των σχέσεων και της συνολικής πίεσης. Όταν έφθασα δεκάδα έβλεπα ότι μπορώ να πάω πεντάδα. Μετά ένιωθα σαν να ήταν η πρώτη μου μέρα στο παιχνίδι και η διάθεση και η ενέργεια και οι ιδέες μου ήταν στα ύψη. Και από κει και πέρα όταν είχα καταλάβει ότι είμαι στην τελική ευθεία, μετά ο οργανισμός μου αντιδρούσε ευχάριστα και είχα πολύ καθαρό μυαλό.

Τι είναι για σας η μαγειρική;

Είναι τρόπος έκφρασης. Είναι ένα χόμπι που τελικά αποφάσισα να κάνω επάγγελμα. Από 13 χρονών που μαγείρευα με τη γιαγιά μου ανυπομονούσα να ολοκληρώσω μια συνταγή για να τη δοκιμάσω. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι κάτι έχω μέσα μου και πρέπει να το εξασκήσω. Μετά βλέποντας άλλα επαγγέλματα κατάλαβα ότι πρέπει ν’ ακολουθήσω αυτό που αγαπώ.

Με ποιους πρώην συμπαίκτες διατηρεί σχέσεις

Αν το Masterchef ήταν φαγητό τι θα ήταν;

Σίγουρα αργομαγειρεμένο φαγητό, γιατί το Masterchef ήταν αρκετά μεγάλο σε διάρκεια. Θα έλεγα μία πικάνια αργοψημένη στο φούρνο. Ξεκινά πολύ δυνατά, μετά χαμηλώνεις θερμοκρασία και μετά ξαναδυναμώνεις μέχρι το τελείωμα. Έτσι και στο διαγωνισμό συνέβαινε.

Διατηρείτε σχέσεις με πρώην συμπαίκτες σας;

Διατηρώ σχέσεις με την παρέα μου, το Δήμο, το Τζον, το Σταύρο, όχι με άλλους. Με αυτά τα άτομα με ενδιαφέρει και θέλω να κρατήσω επαφές και με αυτούς έχω αναμνήσεις.

Ο νικητής του MasterChef Σταύρος Βαρθαλίτης

Πώς αξιοποιήσατε τα χρήματα που κερδίσατε από τη νίκη σας στο διαγωνισμό;

Θεωρώ ότι τα χρήματα όταν μένουν αποταμιευτικά χάνουν την αξία τους. Άρα με κάποιο τρόπο πρέπει να επενδυθούν κάπου για να μας δώσουν κάτι.

Θα το προτείνατε σε νέους που αγαπούν τη μαγειρική και θέλουν ν’ ακολουθήσουν το επάγγελμα του μάγειρα;

Το παιχνίδι είναι ένα πολύ ωραίο πάτημα για να δείξεις στον κόσμο πώς βλέπεις τη μαγειρική και τι θες να κάνεις. Γι’ αυτό το λόγο ναι θα το πρότεινα. Σε καμία περίπτωση όμως για να αποκτήσεις λίγους followers. Πρέπει να δείξεις ποιος είσαι μαγειρικά αλλά και σαν χαρακτήρας γιατί η αλήθεια πουλάει και όχι το ψέμα. Σαν εμπειρία είναι κάτι μοναδικό. Είναι ένα τεστ για έναν άνθρωπο, να πάει ανεξαιρέτως ηλικίας και να το ζήσει.

Σταύρος Βαρθαλίτης: Δεν μου αρέσει ο χαρακτήρας της Μαρίνας

Θεωρείτε ότι οι φετινοί παίκτες είχαν στρατηγική και ήταν πιο διαβασμένοι; Κάθε χρόνο τελικά είναι και πιο υποψιασμένοι οι υποψήφιοι μάγειρες;

Σε κάθε παιχνίδι όταν υπάρχει επανάληψη, υπάρχει υλικό να μελετήσεις. Κάθε χρόνο είναι και πιο πολύ προετοιμασμένοι οι παίκτες και κοιτάνε να διατηρούνται πιο πολύ στο παιχνίδι. Και φέτος είδαμε να παίρνουν την ατομική ασυλία, κάτι που εμείς πέρσι ντρεπόμασταν να κάνουμε, δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε, το θεωρούσαμε ντροπή. Θεωρώ ότι ήταν μέρος της τακτικής τους να θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν.

Πιστεύετε ότι αξίζει φέτος να πάρει τον τίτλο του Masterchef 5 γυναίκα;

Φέτος είχε πολύ καλές μαγείρισσες μέσα στο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή υπερέχει η Μαργαρίτα. Για τη Μαρίνα θα πω ότι δεν μ’ αρέσει ο χαρακτήρας της. Ο Διονύσης είναι πολύ καλός όπως και ο Συνοδινός που τελικά αποχώρησε. Αν δεν το πάρει γυναίκα θα είναι λόγω κακής μέρας στον τελικό ή πριν απ’ αυτόν. Απλά να σας πω πάντα όσο καλός μάγειρας και να είσαι παίζει ρόλο η μέρα, η τύχη και οι συγκυρίες.

Με τους κριτές από την πρώτη στιγμή σας είδαμε να έχετε μια χημεία ξεχωριστή. Πώς είναι ο καθένας τους όταν κλείνουν οι κάμερες;

Αυτό που βλέπετε είναι και ακόμα καλύτερο όταν κλείνουν οι κάμερες. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Είναι μια τριπλέτα φοβερή και όσο περνάνε τα χρόνια δένουν ακόμα περισσότερο. Ο καθένας έχει το κομμάτι του, ο ένας είναι αυστηρός, ένας μιλάει λιγότερο και ο τρίτος με το χιούμορ. Εξαιρετικοί άνθρωποι.

Ο chef Σταύρος Βαρθαλίτης

Ανάλογη χημεία πάντως έχει δημιουργηθεί και στην παρέα του Cook beef. Θεωρείτε ότι οι παρέες γράφουν ιστορία;

Πιστεύω ότι η εκπομπή έχει πολλές βλέψεις και με λίγες διορθώσεις αυτή η προσπάθεια μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα. Η χημεία βγήκε χωρίς κόπο, δέσαμε, είχαμε ηρεμία και βαβούρα μαζί. Πιστεύω ότι η πεντάδα μπορεί να βγάλει σπουδαία πράγματα.

Τα πλάνα για το μέλλον

Γίνονται συζητήσεις για συνέχιση της εκπομπής τη νέα σεζόν;

Έχει γίνει μια κουβέντα αλλά είναι νωρίς ακόμα.

Θα συνεχίσετε στη «Φωλιά των κου-κου»;

Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, βλέποντας και κάνοντας.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας μετά από 10 χρόνια; Η δημιουργία οικογένειας είναι στα σχέδιά σας;

Θέλω να κάνω οικογένεια αλλά τώρα είμαι σε μουντ δουλειά, δουλειά, δουλειά. Έχω πει ότι το βασικό πράγμα είναι το momentum. Αν το χάσεις δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Υπάρχει όγκος ανθρώπων που βγαίνουν αν εσύ για λίγο χρόνο μείνεις αδρανής. Θέλω να χτίσω αυτό που έχω οραματιστεί. Με πιο άμεσο στόχο το εστιατόριο-street food που ονειρεύομαι. Εύχομαι και ελπίζω να είμαι ευτυχισμένος και υγιής. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
52,085ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,121ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,819ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ